új szín a palettánkon: bemutatkozik a ZSÁLYA

Ági, 2022. 05. 11.

A tejfesték-választékban van már sokfajta csodaszép zöld, ám egy szín még mindenképpen hiányzott a kínálatból: az a kékes tónusokkal gazdagított, de mégis bársonyos hatású zöld, ami a természetben is olyan izgalmas árnyalat… na, hát még egy bútoron milyen különleges szín lehet ez! – A legújabb színünkhöz a hamvas zsályalevelekről szereztem az ötletet.

 

 

Ez a szín az, amiről már évek óta ábrándozom (a kertben van egy zsályabokrunk, ami nem hagyta, hogy elengedjem az ihletet), de eddig mégsem lett valóság az elképzeléseimből. És akkor jött ez a pult! – A pulthoz bizony kellett egy szín… sehogysem ment ki a fejemből, hogy ez az ábrándjaim között évek óta kergetett árnyalat milyen jó lehet majd ezen a bútoron!

 

A pultot nyers MDF-ből készítettük (én kigondoltam, a férjem megcsinálta). A nyers MDF tejfestékkel szuperül festhető felület (itt olvashatsz tippeket is ehhez):

Az MDF felszívott egy keveset a tejfestékből, de az első réteg még így sem fedett rosszul. A második réteg után viszont találtam még hibákat a felületen, ezért végül három rétegben festettem az egészet. (A szálfelhúzás MDF-nél sem spórolható el, Ágnes!)

 

A simítócsiszolás után, de még az olajozás közben így nézett ki a bútor:

Az alsó sávot tungolajoztam (3 rétegben), hogy elbírja majd, ha felmosáskor esetleg víz kerül rá. Az egyéb részeket kenderolajoztam. Ez az MDF olyan erősen szívta a kenderolajat, hogy 3 réteget is felvett az anyag.

 

A frissen olajozott színhez képest visszafakul egy árnyalatot a felület, de azért így is egy mélyebb tónus lesz az eredmény a teljesen nyers tejfesték színéhez viszonyítva:

 

TIPP: Ha lakkozod a felületet, akkor a Zsályában több marad a kékből, így egy hűvösebb hatású zöld lesz az eredmény.

 

A pult szimpla szerkezetéhez kellett egy ellenpont, mert nem akartam, hogy túl steril legyen az összkép.  A bútorra ezért egy nagggyon rusztikus lapot gondoltam ki (a látványon kívül azért is, hogy bűntudat nélkül gyepálható legyen a felület).

(Na, ezzel a falappal önmagában több gond adódott, mint a bútor egyéb részeivel összesen… A küzdelmeinket majd inkább legközelebb mesélem el részletesen.)

Ez a karakteres fa szépen rímel a mennyezet nyers tégláival:

 

Egy nagy bútor – mint amilyen például ez a pult – igencsak hangsúlyos elem a térben. A Zsálya azért működik szuperül ilyen nagy felületeken is, mert bár különleges hangulatot varázsol, de nem uralja el a teret maga körül:

Azúr Bagoly Tejfesték – Zsálya – bútorfesték

 

A Zsálya szerintem azért is hiányzott eddig a palettánkról, mert kékben és türkizben van már ugyanezzel a hangulattal megtöltött színünk, úgyhogy zöldben is kellett egy ilyen komplex árnyalat:

 

Milyen színekhez illik a Zsálya?

…nos, egyszerűbb lesz, ha felsorolom inkább, hogy mi az, amivel NEM passzol a Zsálya: Palakék, Provence, Balaton, Menta, Pisztácia, Bazsalikom… minden más színünkkel szerintem szuperül működik ez az árnyalat! – Na, ez azért elég kivételes dolog ám!

 

A térről mutatok majd képeket hamarosan, de most örömködjünk még egy keveset a szín felett, ami május 15-éig bevezető áron szerezhető meg itt:

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN! >>>

 

Azúr Bagoly Tejfesték – Zsálya – bútorfesték

 

Az instagram-oldalunkon pedig hétfőig fut egy nyereményjáték, ahol akár meg is nyerheted a Zsálya színű tejfestéket.

 bútorfestés ilyen volt – ilyen lett sajátgyártásúak

2
Szólj hozzá!

1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
legújabb legrégebbi
katalinmochary12345@gmail.com

Nagyon szép, lehet rendelni a zsályás festékből ? Milyen kiszerelésben van ? Kell e hígítani ?


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

A Szekrény az Előszobánkban

2020. 04. 02.

Az előszoba berendezéséhez kellett egy tárolószekrény… mégpedig olyan, ami jól rendszerezhető, de nem foglal túl nagy helyet (mert az előszoba nálunk valójában csak egy sarok).

Tovább >

asztalfelújítás geometrikus mintával

2017. 04. 07.

Ez a bútorfelújítás a bizonyíték arra, hogy egy reménytelen kinézetű darabban is ott rejtőzhet az érték!

Tovább >
az MDF festése házilag is nagyon szépen kivitelezhető a megfelelő festék használatával - Azúr Bagoly Tejfesték

MDF Festése

2018. 03. 02.

Az Alkotóműhely legeslegnagyobb darab bútorát MDF-ből készítettük. A jó hír az, hogy tejfestékkel ezt az anyagot is szuperül lehet festeni!

Tovább >
kreatív bútorok házilag - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

IKEA-hack #2

2018. 03. 30.

Ez az átalakítás azt mutatja meg, hogy egy bútor stílusa rafinált festészeti technikák elsajátítása nélkül is karakteresen átszabható ám! – Hidd el: éppen elég az, ha a kiegészítőket jól választod meg és a színeket megfelelően eltalálod. 🙂

Tovább >