fbpx

asztalfelújítás geometrikus mintával

Ági, 2017. 04. 07.

Ez a bútorfelújítás a bizonyíték arra, hogy egy reménytelen kinézetű darabban is ott rejtőzhet az érték!

Ez az asztal olyan ramaty állapotban volt, hogy sokáig csak fintorogva kerülgettem:

bútorfestés – bútorfelújítás – asztal – Azúr Bagoly

 

…aztán arra jutottam, hogy egy ilyen majdhogynem értéktelen darabon legalább nyugodtan kísérletezhetek kicsit: például átfesthetem egy egészen merész színnel is!

A kis asztal végül nagyon is meghálálta a ráfordított időt-energiát, úgyhogy örülök, hogy összetalálkoztunk:

bútorfestés – bútorfelújítás – fiatalos, modern, friss – Azúr Bagoly Tejfesték

 


Az asztal legsúlyosabb problémája valójában a felület szörnyű állapota volt.  A régi lazúrréteg foltokban mállott a felületről:

elöregedett felület – lakk, lazúr – bútorfestés – bútorfelújítás – Azúr Bagoly

Egy ilyen lerongyolódott felület esetében nincs más út: el kellett távolítanom a laza lazúrréteget a festés előtt. Ez nem volt igazán nehéz munka, hiszen az idő már kellőképp fellazította az egészet (…viszont rengeteg porral járt). A szokásos érdesítés alkalmával ez a felpikkelyesedett lazúrréteg gyakorlatilag maradéktalanul eltűnt:

bútorfestés – bútorfelújítás – asztal – Azúr Bagoly

Itt láthatod, hogy nem törekedtem arra, hogy egészen a fáig lecsiszoljam a felületet: csak a málló lazúrréteget távolítottam el (ezzel kb. a harmadára rövidítettem a szükséges időráfordítást), hiszen a tejfesték Extra-Bond tapadásfokozóval így is egyenletesen megtapad (méghozzá alapozás nélkül).

 

Az asztal tetejéhez egy házilag rögtönzött stencil segítségével festettem egy játékos geometrikus mintázatot. Ez a csodaszép piros a Ribiszke szín a tejfesték palettájáról. A mintához a Hóvirág árnyalatot használtam. A felületzáráskor pedig a kenderolaj kellett ahhoz, hogy az élénkpirosból előbukkanjanak ezek a gyönyörűen telt árnyalatok.

bútorfestés – bútorfelújítás – geometrikus minta – Azúr Bagoly Tejfesték

 

Nos, ez a letisztult minta szerintem szuperül feldobja ezt az egyébként meglehetősen unalmas darabot.  🙂

bútorfestés – bútorfelújítás – fiatalos, modern, friss – Azúr Bagoly Tejfesték – piros asztal

 

A Ribiszke egy élénk szín, ami mégsem rikító: ez a kombináció az én stílusszótáramban éppen az ideális választás.

 

Ez a piros szürkével vagy fehérrel vagy fakózölddel párosítva kifejezetten harmonikus összhatást alkot:

 

…ugyanez organikus dekorációval:

 

 

 

 

 

>>> Itt lépésenként végigkövetheted a lazúrozott felület átfestéséhez szükséges tennivalókat. 

 

Remélem, hogy nem csak magamat, hanem Téged is meggyőztelek arról, hogy pirossal stílusosan dekorálni nem is lehetetlen dolog!

 

 bútorfelújítás bútorfestés ilyen volt – ilyen lett

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

A Fatapasz Használata

2015. 09. 14.

A varázslatos régi bútorok (főleg a jó áron kapható darabok) gyakran sérültek, karcosak, repedtek… ha eddig az ilyesfajta hibák elvették a kedved a bútorfelújítástól, akkor hajolj közelebb, mert súgok egy titkot: FATAPASZ! 🙂

Tovább >

ANTIKOLÁS: Patinás Felület Kialakítása

2017. 09. 20.

A tejfesték nem-porózus felületen (pl. lakkozott/politúrozott/festett/laminált stb. bútoron) az Extra-Bond hozzáadása nélkül patinás felületet hoz létre.

Ha a tejfesték nem tud beszívódni az anyag szerkezetébe, akkor száradás után véletlenszerűen felpattogzik. – Lehet, hogy meglepően hangzik, de ez a tejfesték egyik legkedveltebb tulajdonsága! Ez a jelenség az elöregedett festékrétegre emlékeztető felületet alakít ki, ami semmilyen más bútorfestékkel nem érhető el (…kivéve akkor, ha van türelmed várni körülbelül 80-100 évet, hehe).

Tovább >
kék színű éjjeliszekrények vintage stílusban

Új szín a palettán: bemutatkozik a BORÓKA!

2017. 10. 27.

Amikor elhatároztuk, hogy új színekkel bővítjük a TEJFESTÉK palettáját, rögtön tudtam, hogy szeretnék egy sokoldalúan felhasználható középkék-árnyalatot…

Tovább >
műanyag festése házilag - Azúr Bagoly Tejfesték

Műanyag Festése

2019. 10. 08.

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul.

Tovább >

Ha tetszett ez az átalakítás, akkor csatlakozz most a közösségünkhöz: így biztosan értesülsz majd a leghasznosabb tippekről a bútorfestéssel kapcsolatban!

Ha feliratkozol, akkor köszönetképpen küldök egy hasznos kézikönyvet is: 5 TRÜKK, amit már a legközelebbi bútorfestésed során is bevethetsz azért, hogy az alkotásod KIEMELKEDŐ SZÍNVONALÚ legyen.