színrecept: ZUZMÓ

Ági, 2020. 04. 09.

Ez a szín egy fakó, mégis barátságos okkerzöld, amiből csak úgy árad az otthonos hangulat!

Itt van a recept, amiből házilag kikeverheted ezt az izgalmas árnyalatot…

Nemrég megmutattam ezt a komódot az előszobánkból (itt), amihez egy speciális árnyalatot kevertem a tejfesték színeiből:

Ez egy szuper vonalvezetésű bútor, de az a helyzet, hogy valójában mégis a szín a fókuszpont rajta… annyira jól esik ránéznem erre a csodaszép árnyalatra, mintha mindig egy mosoly üdvözölne, amikor belépek az ajtón. 🙂

 

A szín előllításakor a szőnyegünk egy foltja volt a kiindulás… azt nem mondom, hogy ez a szőnyeg domináns árnyalata, mert ilyen szerintem nincsen rajta:

Ez egy kilim, amin megszámlálhatatlan csodaszép tónus sorakozik, így az egész lakótér színvilágához ez a paletta volt az inspiráció.

 

…de van ám egy másik jellegzetes tónus nálunk, amihez most már szintén passzol a bútor: igaz, hogy ez a két színfolt nem túl nagy, de mégis elég dominánsak, hiszen viszonylag sokat nézegetjük őket:

 

Ugye, hogy teljesen macskaszemszín ez?

 

A színkeveréshez ezek az arányok:

… szerintem 3 színből is lehet nagyon hasonlót keverni amúgy, csak én igyekeztem, hogy minél pontosabban passzoljon az árnyalat a szőnyeghez. – Ha kihagyod a Marcipán árnyalatot (és ugyanakkor megnöveled valamelyest a Krémszín arányát), akkor is nagyon hasonló lesz az eredmény.

 

A színkeverés az egyik legkedvesebb elfoglaltságom, mert teljesen kisimulnak az idegeim, amíg a különféle árnyalatokkal babrálok. …úgyhogy bátorítalak rá, hogy kísérletezz bátran a színekkel!

 

>>> A színkeveréshez itt olvashatsz praktikus tanácsokat: Keverj új árnyalatokat! – 7 hasznos tipp… 

 

Van-e olyan bútorod, amihez éppen ez a szín illik majd?

 színkeverés

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Keverj új színeket! – 7 hasznos tipp…

2015. 10. 09.

Ha még csak messziről csodálod a tejfesték színeit, akkor talán nehezen igazodsz el a pirosak-kékek-zöldek rengetegében… Ezért hát igyekszem most megmutatni azt, hogy miként érdemes válogatni a palettán.

Tovább >

színrecept: FÁTYOLFELHŐ

2020. 10. 20.

Ez egy üde pasztellkék szín, amiben a csipet fakó tónus a trükk ahhoz, hogy az eredmény nem egy szimpla babakék, hanem egy visszafogott, mégis lenyűgöző árnyalat lesz!

Itt van hozzá a recept…

Tovább >