A Szekrény az Előszobánkban

Ági, 2020. 04. 02.

Az előszoba berendezéséhez kellett egy tárolószekrény… mégpedig olyan, ami jól rendszerezhető, de nem foglal túl nagy helyet (mert az előszoba nálunk valójában csak egy sarok).

A kedvenceim a shaker-jellegű bútorok a magasztosan egyszerű vonalvezetésük miatt, így hát ez a stílus volt az inspiráció. A bútorkészítés a már megszokott „Ági tervez, Gyula végez” szereposztás szerint működött most is.

 

A bútorok között úgy általában sok-sok forma van, amik levesznek a lábamról, de ezek közül is dobogós helyen szerepelnek az ilyesféle magas komódok. A típus neve angolul „highboy”, ami igencsak találó, mert éppen olyan daliás arányokkal bírnak ezek a darabok, mint egy szépen megtermett fiú… úgyhogy így emlegettük ezt a projektet… és hát sűrűn emlegettük, mert jóóó sokáig tartott, amíg elkészültünk vele.

 

Na, de a lényeg az, hogy végül meglett:

shaker stílus - bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

Ez az első dolog, amit hazaérkezéskor meglátunk, így fontos az, hogy a hangulathoz sokat ad ez a darab.

 

Hát morfondíroztam egy darabig, hogy milyen dekorációt tegyek köréje… Képet? Tükröt? Kosarat? – …aztán a kincsestáramban megleltem ezt a mókás öregapót! Juppííí! A férjem ugyan tiltakozott, de fel voltam készülve a megfelelő válasszal: „Hát hiszen ez a családodból származott becses örökség!” Hehe. (…tényleg az!)

 

Ez a bútor jó apropó volt ahhoz is, hogy egy külön cikkben összefoglaljam a kezeletlen fa festéséhez a legfontosabb okosságokat. – Lásd itt. 

 

Az ajtók mögött fiókok rejtőznek, amik épp elég magasak ahhoz, hogy a kesztyűk-sapkák, a ritkán használatos elektromos ezmegaz stb. elférjenek itt.

shaker stílus - bútorfestés - komód - szekrény - Azúr Bagoly Tejfesték

A fiókok alatt lévő kitüntetett hely a macska étkeztetéséhez szükséges eszközöknek van fenntartva (plusz egy-két táska is idefér még).

 

Azt már csak az összeszerelés során vettem észre, hogy a fogantyúk formája milyen klasszul rímel a fiókok alakjára:

 

…ha már a tetszetős vonalakról van szó, akkor a lábazat is megér egy külön kitérőt:

 

A komódhoz egy speciális árnyalatot kevertem: itt megtalálod hozzá a pontos receptet.

 

Itt pedig megmutatom a kész előszobánkat, ahol ez a bútor is helyet kapott.

 

A fedőfestés a legegyszerűbb, mégis a leglátványosabb technika a bútorfestés eszköztárában: alkalmazd hát bátran! – Ez az útmutató segítséget nyújt a szupersima, ecsetnyommentes felület kialakításához: BÚTORFESTÉS-ISKOLA: fedőfestés >>>

 sajátgyártásúak

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Alkotóműhely – asztalok

2018. 02. 23.

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

Tovább >

új szín a palettánkon: bemutatkozik a ZSÁLYA

2022. 05. 11.

A tejfesték-választékban van már sokfajta csodaszép zöld, ám egy szín még mindenképpen hiányzott a kínálatból: az a kékes tónusokkal gazdagított, de mégis bársonyos hatású zöld, ami a természetben is olyan izgalmas árnyalat… na, hát még egy bútoron milyen különleges szín lehet ez! – A legújabb színünkhöz a hamvas zsályalevelekről szereztem az ötletet.

 

Tovább >

A Műhely – létrapolc (9)

2017. 01. 20.

“Lányom, alkotó ember körül mindig kupleráj van.” – mondotta egyszer apukám, amikor a munkaasztalán lévő káoszt kritizáltam… úgy éreztem, ez az őszintén kicsúszott félmondat végre rólam is leveszi a “rendetlen kislány” bélyeget, és áthelyez a kreatív elmék sokkal magasztosabb kasztjába.

Tovább >
bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly

Rusztikus Mosdószekrény

2017. 11. 24.

Sokszor kérdezitek, hogy lehet-e a tejfestéket a vizes helyiségekben alkalmazni. – Igen: mindez a megfelelő felületvédelmen múlik csak! 🙂 Az Alkotóműhely mosdópultját is ezt az elvet szem előtt tartva készítettük.

Tovább >