Rusztikus Mosdószekrény

bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly
bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly
Ági, 2017. 11. 24.

Sokszor kérdezitek, hogy lehet-e a tejfestéket a vizes helyiségekben alkalmazni. – Igen: mindez a megfelelő felületvédelmen múlik csak! 🙂 Az Alkotóműhely mosdópultját is ezt az elvet szem előtt tartva készítettük.

Az Alkotóműhelyben tett első látogatás alkalmával elterveztük, hogy a lépcső alá készítünk majd egy mosdószekrényt: így vízvételre-mosogatásra akkor is lesz lehetőség, ha a mosdó éppen foglalt. A mosdó falán átvezetett vízvezetékeket, a szifont, az ici-pici vízmelegítőt mind a mosdószekrény rejti majd el.

 

A bútort kifejezetten ide készítettük. A komód stílusát-formáját régi mosdószekrényekről mintázva álmodtam meg. Az elképzeléseim alapján a férjem precíz terveket gyártott: ezekből aztán sajátkezűleg megépítette ezt a csodaszép darabot. (…még a bútorlábakat is maga készítette ám: ezekre elképesztően büszke. – “…a lábakról nem csináltál külön képet?!”)

 

A festés-felületkezelés újra az én reszortom volt. (A tejfestéknek  a nyersfa-felület igazi „jutalomjáték”! – A kezeletlen fa festéséhez itt összeszedtem sok-sok hasznos tudnivalót.)

rusztikus mosdószekrény – fürdőszoba komód házilag – Azúr Bagoly Tejfesték – tungolaj

 

A mosdószekrény festéséhez a haragos viharfelhők színét idéző, gyönyörű Esőfelhő színt választottam…

 

…végül a szuperellenálló tungolajjal zártam a felületet.

 

A tölgypultot bőségesen felhígított tejfestékkel pácoltam.

 

A füstös árnyalatú melegbarna színt 3 egység Ében és 7 egység Csokoládé keverésével kaptam. A festékporhoz aztán 1:6 arányban adagoltam vizet.

A pultot 4 réteg tungolajjal kezeltem. – Ez az anyag tökéletesen vízállóvá teszi a fát, így a tungolajozott bútor a fürdőszobában vagy a konyhában is nagyszerűen megállja a helyét. – A tungolaj használatáról itt olvashatsz egy részletes útmutatót.

 

A mosdószekrényt a végleges helyére beszerelve megnézheted itt (na és persze élőben az Alkotóműhelyünkben is)!

bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly

 


Ha szeretnél egy új bútor árának töredékéből szert tenni egy különleges darabra, akkor készítsd el azt házilag! – Ez a BÚTORFESTÉS lépéseiről szóló összefoglaló a segítségedre lesz, mert itt miiinden tudnivalót összeszedtünk a témában. 

 sajátgyártásúak

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Alkotóműhely – asztalok

2018. 02. 23.

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

Tovább >

A tejfesték mint táblafesték

2017. 02. 17.

A Műhelyben már régóta esedékes a beépített szekrények ügye. A tartógerendák elé nem húztunk falat: egyrészt a régi fenyőgerendák sokat hozzáadnak a Műhely rusztikus hangulatához, másrészt a mögöttük lévő tér mind kihasználható tárolásra. A szekrények frontjai így gyakorlatilag két 5 méter hosszú falszakaszt tesznek majd ki. Ez elég nagy felület ahhoz, hogy a megjelenése alapvetően meghatározza a Műhely hangulatát, ezért arra gondoltam, hogy a frontokat hatalmas krétatáblákként hasznosítom majd. 🙂

Tovább >

A Műhely – létrapolc (9)

2017. 01. 20.

“Lányom, alkotó ember körül mindig kupleráj van.” – mondotta egyszer apukám, amikor a munkaasztalán lévő káoszt kritizáltam… úgy éreztem, ez az őszintén kicsúszott félmondat végre rólam is leveszi a “rendetlen kislány” bélyeget, és áthelyez a kreatív elmék sokkal magasztosabb kasztjába.

Tovább >

új szín a palettánkon: bemutatkozik a ZSÁLYA

2022. 05. 11.

A tejfesték-választékban van már sokfajta csodaszép zöld, ám egy szín még mindenképpen hiányzott a kínálatból: az a kékes tónusokkal gazdagított, de mégis bársonyos hatású zöld, ami a természetben is olyan izgalmas árnyalat… na, hát még egy bútoron milyen különleges szín lehet ez! – A legújabb színünkhöz a hamvas zsályalevelekről szereztem az ötletet.

 

Tovább >