Rusztikus Mosdószekrény

bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly
bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly
Ági, 2017. 11. 24.

Sokszor kérdezitek, hogy lehet-e a tejfestéket a vizes helyiségekben alkalmazni. – Igen: mindez a megfelelő felületvédelmen múlik csak! 🙂 Az Alkotóműhely mosdópultját is ezt az elvet szem előtt tartva készítettük.

Az Alkotóműhelyben tett első látogatás alkalmával elterveztük, hogy a lépcső alá készítünk majd egy mosdószekrényt: így vízvételre-mosogatásra akkor is lesz lehetőség, ha a mosdó éppen foglalt. A mosdó falán átvezetett vízvezetékeket, a szifont, az ici-pici vízmelegítőt mind a mosdószekrény rejti majd el.

 

A bútort kifejezetten ide készítettük. A komód stílusát-formáját régi mosdószekrényekről mintázva álmodtam meg. Az elképzeléseim alapján a férjem precíz terveket gyártott: ezekből aztán sajátkezűleg megépítette ezt a csodaszép darabot. (…még a bútorlábakat is maga készítette ám: ezekre elképesztően büszke. – “…a lábakról nem csináltál külön képet?!”)

 

A festés-felületkezelés újra az én reszortom volt. (A tejfestéknek  a nyersfa-felület igazi „jutalomjáték”! – A kezeletlen fa festéséhez itt összeszedtem sok-sok hasznos tudnivalót.)

rusztikus mosdószekrény – fürdőszoba komód házilag – Azúr Bagoly Tejfesték – tungolaj

 

A mosdószekrény festéséhez a haragos viharfelhők színét idéző, gyönyörű Esőfelhő színt választottam…

 

…végül a szuperellenálló tungolajjal zártam a felületet.

 

A tölgypultot bőségesen felhígított tejfestékkel pácoltam.

 

A füstös árnyalatú melegbarna színt 3 egység Ében és 7 egység Csokoládé keverésével kaptam. A festékporhoz aztán 1:6 arányban adagoltam vizet.

A pultot 4 réteg tungolajjal kezeltem. – Ez az anyag tökéletesen vízállóvá teszi a fát, így a tungolajozott bútor a fürdőszobában vagy a konyhában is nagyszerűen megállja a helyét. – A tungolaj használatáról itt olvashatsz egy részletes útmutatót.

 

A mosdószekrényt a végleges helyére beszerelve megnézheted itt (na és persze élőben az Alkotóműhelyünkben is)!

bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly

 


Ha szeretnél egy új bútor árának töredékéből szert tenni egy különleges darabra, akkor készítsd el azt házilag! – Ez a BÚTORFESTÉS lépéseiről szóló összefoglaló a segítségedre lesz, mert itt miiinden tudnivalót összeszedtünk a témában. 

 sajátgyártásúak

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

bútornádazás házilag - útmutató

a nádazott komód

2022. 03. 18.

A bútornádazás is egy olyan dolog, amiről néhány évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyennel szórakozom majd, pedig igazából nagyon egyszerű az egész, úgyhogy mostmár bátorítalak is, hogy fogj csak hozzá, mert marha jó kaland!

Tovább >

A Szekrény az Előszobánkban

2020. 04. 02.

Az előszoba berendezéséhez kellett egy tárolószekrény… mégpedig olyan, ami jól rendszerezhető, de nem foglal túl nagy helyet (mert az előszoba nálunk valójában csak egy sarok).

Tovább >

Alkotóműhely – asztalok

2018. 02. 23.

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

Tovább >

A tejfesték mint táblafesték

2017. 02. 17.

A Műhelyben már régóta esedékes a beépített szekrények ügye. A tartógerendák elé nem húztunk falat: egyrészt a régi fenyőgerendák sokat hozzáadnak a Műhely rusztikus hangulatához, másrészt a mögöttük lévő tér mind kihasználható tárolásra. A szekrények frontjai így gyakorlatilag két 5 méter hosszú falszakaszt tesznek majd ki. Ez elég nagy felület ahhoz, hogy a megjelenése alapvetően meghatározza a Műhely hangulatát, ezért arra gondoltam, hogy a frontokat hatalmas krétatáblákként hasznosítom majd. 🙂

Tovább >