fbpx
30 000 Ft feletti tejfesték-vásárlás esetén a szállítás INGYENES!
0

Webáruház

Tungolaj

A tungolaj átlátszó és matt fedést biztosít, mely kiemeli a fa természetes színét és erezetét.

Egészen különleges anyag: folyékony állapotban beivódik a fába, majd levegővel érintkezve megszilárdul, így rendkívül tartós bevonatot képez a felületen, ami ellenáll a víznek, alkoholnak, olajoknak. – Felvitelkor könnyen kezelhető, mint egy olaj, száradás után kemény és ellenálló, mint egy lakk!

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

6 450 Ft39 500 Ft

Kiürítés

A tungolajat egy Dél-Amerikában és Kínában honos fa magvából préselik. Az egyéb felületkezelésekkel ellentétben a tungolaj nem a fa felületén képez védőbevonatot, hanem annak szerkezetébe beivódva magát a fát keményíti meg. Egyszerűen bedörzsölve – nincsenek ecsetnyomok, megfolyások! – gyönyörű, matt és hihetetlenül tartós felületet képez.

A tungolaj nagyszerűen használható fa felületek kezelésére kültéren és beltéren egyaránt. Nem mérgező, ezért akár konyhai eszközökön is alkalmazható.

 

MILYEN FELÜLETEN HASZNÁLD?

Fontos, hogy be tudjon szívódni a felületbe, amire dolgozol vele, ezért elsősorban nyersfán vagy tejfestékkel kezelt fafelületen ajánljuk a használatát.

 

.…ÉS MILYEN FELÜLETEN NE?

Ha a felület nem tudja megfelelően magába szívni az olajat, ez a felületkezelési eljárás nem éri el a célját. Így azokon a darabokon, amik előzetesen felületkezelve voltak, ne használj tungolajat.

 

EGYEDÜLÁLLÓ MINŐSÉGŰ, 100%-OS TISZTASÁGÚ OLAJ!

A legtöbb piacon kapható termék nagy arányban (akár 75%-ban) hígított. A Hope’s Tungoil nem tartalmaz petróleum-származékot, kizárólag 100%-os tisztaságú tungolaj van benne.

 

ÍGY VÉDD A FÁT TUNGOLAJJAL:

 

  • Puha ronggyal dörzsöld a felületbe, majd egy nedvszívó kendővel töröld le a felesleget.
  • Általában legalább két rétegben szükséges felvinni; a rétegek között hagyj 12 óra száradási időt. Ha az egyes rétegek között finoman átpolírozod a darabot, még simább és egyenletesebb lesz a végeredmény.
  •  A tungolaj hígítására használhatsz ásványiolaj-alapú vagy citrus-alapú hígítókat is a felvitel és a beszívódás megkönnyítésére. Az optimális hígítási arány a kezelt fa jellegétől függ – ezért találsz nálunk 100%-os tungolajat.

 

FIGYELEM! Felvitele fokozott óvatosságot igényel, mert a száradás közben termelődő hő öngyulladást idézhet elő! Használat után minden tungolajjal érintkezett eszközt (még a később szemétbe kerülő dolgokat is!) moss le vízzel és szappannal, majd a szabadban teríts ki, és legalább 24 órát hagyd száradni (min. 4°C-on).

 

Csonthéjasokra allergiások környezetében körültekintéssel alkalmazandó!

 


A termék a következő kiszerelésekben kapható: pint (0,47 liter), kvart (0,95 liter), gallon (3,79 liter).

 

A termék biztonsági adatlapja itt érhető el.

További információk

Tömeg N/A
a termék a következő kiszerelésekben kapható:

pint (0,47 liter), kvart (0,95 liter), gallon (3,79 liter)