Blog


Legfrissebb Blogbejegyzéseink

Hogyan tüntethetsz el anyaghiányokat a bútorodon?

Mi van akkor, ha a bútorodon nem csak felszínes sérülések (karcok, repedések) vannak, hanem anyaghiányokat kell kipótolnod?  – Az ilyen javításoktól sem kell megijedned, mert pár egyszerű fogással eltüntetheted a tátongó lyukakat a bútorodról.

Tovább >

ilyen egy klasszikus bútorfelújítás:

A történetben nincsen semmilyen eget rengető bravúr, mégis olyan felemelő az, hogy egy bútordarab pár lépésben teljesen átalakulhat.

Az átalakításhoz egy nehéz időszakban önmagam lelkesítéseként fogtam hozzá, szóval ennek megfelelően naaagyon lassan lettem kész az egésszel (a lépések között sokszor hónapok teltek el… hát ilyen is van). – A konklúzió pedig az lett, hogy a bútorfestés a léleknek is hasznos ám.

Tovább >

új szín a palettánkon: bemutatkozik a ZSÁLYA

A tejfesték-választékban van már sokfajta csodaszép zöld, ám egy szín még mindenképpen hiányzott a kínálatból: az a kékes tónusokkal gazdagított, de mégis bársonyos hatású zöld, ami a természetben is olyan izgalmas árnyalat… na, hát még egy bútoron milyen különleges szín lehet ez! – A legújabb színünkhöz a hamvas zsályalevelekről szereztem az ötletet.

 

Tovább >

HÁZTŰZNÉZŐ: Anikó otthonában a mély színek vannak főszerepben

Anikóék otthona szerintem kiváló példa arra, hogy a bútorfestésben milyen hatalmas lehetőségek vannak! Hát beszélhetünk elméletben arról, hogy milyen szuper dolog úgy alakítani a bútorainkat, hogy az összkép majd egységesen visszaadja a stílusunkat, de mindez szerintem sokkal inkább meggyőző képekben… úgyhogy jöjjön most a HÁZTŰZNÉZŐ!

Tovább >
1 2 3 21

Legutóbbi videóink

VIDEÓ: az alapvető fogások bútorfestéshez

Ez egy kedvcsináló videó, ahol gyorsan végigmegyünk az alapvető lépéseken. 5 perc az egész, aztán ebben még egy keveset cseverészünk is!

Tovább >

VIDEÓ: bútorfelújítás lépésről lépésre

A blogon sok-sok útmutató segít abban, hogy magabiztosan foghass hozzá a bútorfestéshez, majd sikerrel vihesd azt végig. – …ééés most az útmutatókban összegyűjtött leghasznosabb tippekből készítettem egy videót, hogy élesben is megfigyelhesd mindazt, amiről eddig olvastál!

Tovább >

bútorfestés-iskola: előkészítés

A bútorfestés első fázisa a festendő felület előkészítése. – Ez a poszt összefoglalja mindazt, amit még az első ecsetvonások előtt szükséged megtenned.

Tovább >

bútorfestés-iskola: fedőfestés

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! 🙂

Tovább >

Útmutató a Tejfesték Keveréséhez

Ha még csak most ismerkedsz a tejfestékkel, akkor talán kissé idegenkedsz a festékkutyulástól… pedig nincs mitől tartani! Ha valaha kevertél már egy pohár kakaót vagy egy bögre instant kávét, akkor ez is ugyanúgy menni fog! A videóban megnézheted, hogy valóban milyen egyszerű ez a művelet.

Tovább >

fedőfestés vintage komód kenderolaj kezeletlen fa modern Műhely felületzárás pácolás patinás felület kialakítása szekrény zöld Alkotóműhely lakkozott felület tungolaj kék színek-amiket-én-álmodtam-a-palettára Ében fekete előkészítés RAST stencilezés ajtó bohém éjjeliszekrény Esőfelhő fatapasz lakk szürke türkiz asztal Borostyán Füst geometrikus minta kialakítása Ház Tenger viasz videó MCM Provence alaptechnikák barna bútorlap dekupázs harmadik esély Kagylóhéj MDF Menta mosdószekrény Mustár