fbpx

Na mi legyen a megsárgult fenyőbútorral?

fenyőbútor festése - fenyőbútor felújítása - Azúr Bagoly Tejfesték
fenyőbútor festése - fenyőbútor felújítása - Azúr Bagoly Tejfesték
Ági, 2020. 05. 08.

A megsárgult fenyőbútor felújítása gyakran okoz dilemmát. Mi legyen az elöregedett-megcsúfult darabokkal? – A megoldás a BÚTORFESTÉS… természetesen! 🙂

Van is néhány konkrét érvem arra, hogy az átfestés miért is a felújítás legjobb eszköze egy fenyőbútor esetében:

  • A fenyő puha, ezért a bútor az évek alatt sok karcolást-ütődést szed általában össze: mindez tapaszolással javítható, ám a foltozgatás nyomait aztán muszáj eltakarnod, ha nem vagy professzionális restaurátor. (Ha meg az vagy, akkor valószínűleg nem nagyon piszmogsz egy párezerforintos fenyőbútorral.)
  • Egy „modern” fenyőbútor formája általában sajnos fájdalmasan fantáziátlan, ezért kell egy-két izgalmas szín ahhoz, hogy végül egy klassz darabot alakíthass ki.

 

Naszóval, ezek tipikusan olyan bútorok, amik a bútorfestés előtt olyan szomorúan mutatnak, hogy a legtöbben fintorogva elmennek mellettük… de szerintem igenis lehet az ilyen kiábrándító darabokból is stílusos bútor!

 

 

Van olyan, amikor már az első pillantás után tudom, hogy mit akarok egy bútorral… na ez is olyan volt: még a színkombinációt is rögtön láttam magam előtt!  (…és van olyan is, igen, amikor évek kellenek ahhoz, hogy a saját étkezőasztalunk színét megálmodjam.)

 

Egy letisztult, modern, mégis izgalmas stílus volt az, amit elképzeltem… és hát az ilyen meglátásaimat két-három réteg tejfesték erejével általában realizálom is! – Íme:

fenyőbútor festése - fenyőbútor felújítása - Azúr Bagoly Tejfesték

 

Az átalakításhoz a legeslegegyszerűbb módszer: a fedőfestés kellett csak. A fiók árnyalata Esőfelhő, a bútor minden más részének színe pedig Ében. A felületzáráskor a kenderolaj varázsolta elő a színek gyönyörűen telt tónusait.

fenyőbútor festése – fenyőbútor felújítása házilag – Azúr Bagoly Tejfesték

 

Egy ilyen szimpla bútor esetében a fogantyú sokat ad a stílushoz, ezért ide egy játékos-szabálytalan darabot választottam, ami ellensúlyozza az amúgy kommersz vonalakat.

 

A fiókokat a bútorgombokhoz passzoló csomagolópapírral béleltem belülről.

 

Azt nagyon szeretem ám, hogy tejfestékkel egy modern felület sem lesz műanyaghatású! – Az Ében szín alatt még ezen a felújított bútoron is látható a fa textúrája, az Esőfelhő árnyalatban pedig lenyűgözően váltakoznak a tónusok.

fenyőbútor festése – fenyőbútor felújítása házilag – Azúr Bagoly Tejfesték

 

Egy bútor akkor él igazán, ha használatban van, ezért mindig nagy örömmel rendezkedek egy-egy kész darab körül a fényképezés előtt. – Ez most aztán különösképpen így volt… Hm, ez látszik is, ugye? 🙂

(Ha esetleg felmerülne a kérdés, hogy ugyan miért pont David Bowie van a képen, akkor a válaszom az lenne, hogy „Hmpfff, micsoda kérdés ez! …de egyébként például ezért.”)

 

Hát, amikor ezt a posztert mély hódolattal előkotortam, akkor már nyilvánvaló volt, hogy vééégre a fenomenális diszkógömb is szerephez juthat! Jejjj! (A diszkógömb amúgy azért is különleges, mert szerintem házilagos gyártmány!)

 

Ha ez az átalakítás meggyőz arról, hogy a fenyőbútoroknak is jár egy új esély, akkor >>>ITT<<< rögtön elmerülhetsz a bútorfestéssel kapcsolatos tudnivalókban!

 

 

Az éjjeliszekrénypár pedig itt megvásárolható.


 bútorfelújítás

2
Szólj hozzá!

1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
legújabb legrégebbi
Kovács Tímea

Ági, ez a kompozíció így ahogy van – baromi jó! Tökéletes, szín, forma, dekor, Bowie!…. Grat!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Új szín a palettán: bemutatkozik a RÓZSAKVARC!

2017. 06. 01.

Őszintén szólva a rózsaszín legtöbb tónusával ki lehet engem kergetni a világból: a harsány pink, a tündibündi babarózsaszín egyáltalán nem az én színeim… a füstös-púderes fakórózsaszín viszont szerintem az egyik leges-legizgalmasabb szín! — Így hát a tejfesték bővülő palettájához a kezdetektől terveztem egy ilyen árnyalatot. 🙂

Tovább >
komód az Azúr Bagoly Alkotóműhely emeletén

Alkotóműhely: Galéria

2019. 04. 24.

A bútorvadászat általában nem egy kétperces műfaj, főleg akkor, ha kifejezetten határozott elképzelések mentén műveljük… szerintem mégis érdemes kivárni azt, hogy a megálmodott darab szembejöjjön, mert egy szeretnivaló bútorban aztán igazán hosszan lehet gyönyörködni.

Tovább >

Uszadékfa: természetes elegancia

2015. 12. 18.

Az Uszadékfa az a fajta szín, ami elsőként talán semmilyennek, unalmasnak hat… ám amint a bútorra kerül, feltárja az izgalmas árnyalatait: barna is és szürke is… sötét is és világos is… a tejfesték-paletta egyik legkedvencebb tagja! 🙂

Tovább >
kék színű éjjeliszekrények vintage stílusban

Új szín a palettán: bemutatkozik a BORÓKA!

2017. 10. 27.

Amikor elhatároztuk, hogy új színekkel bővítjük a TEJFESTÉK palettáját, rögtön tudtam, hogy szeretnék egy sokoldalúan felhasználható középkék-árnyalatot…

Tovább >

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a leghasznosabb tippekről!

Ha feliratkozol, akkor letölthetsz egy praktikus kézikönyvet is: 5 TRÜKK, amit már a legközelebbi bútorfestésed során is bevethetsz azért, hogy az alkotásod KIEMELKEDŐ SZÍNVONALÚ legyen!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a leghasznosabb tippekről!

Ha feliratkozol, akkor letölthetsz egy praktikus kézikönyvet is: 5 TRÜKK, amit már a legközelebbi bútorfestésed során is bevethetsz azért, hogy az alkotásod KIEMELKEDŐ SZÍNVONALÚ legyen!