Új szín a palettán: bemutatkozik a PISZTÁCIA!

Ági, 2021. 05. 10.

A Pisztácia a legújabb árnyalat a színpalettánkon: ez a finom középzöld szín szuper választás, ha úgy érzed, hogy egy kis vidámság kell még otthonra!

A palettánkon már most is sokfajta zöld van (a pasztellzöld Menta, az élénkzöld Bazsalikom, az okkerzöld Olíva, a mélyzöld Borostyán), de azt gondoltam, hogy kell még egy középzöld hozzájuk legalább. – A tervezéskor azt céloztam, hogy egy friss, barátságos árnyalat legyen az újdonság… tudod: egy kedves szín, amitől olyan lesz a bútor, mintha mosolyogna. Mondjuk ez a komód mosolyoghatna kicsit megnyerőbben, például:

 

…szóval így lett a Pisztácia a legújabb árnyalat a színpalettánkon:bútorfestés – Azúr Bagoly Tejfesték – Pisztácia

 

A Pisztácia egy meleg tónusú zöld, így ha ezzel az árnyalattal fested át egy-két bútorodat, akkor egyszerűen varázsolhatsz otthonos hangulatot.

bútorfestés – Azúr Bagoly Tejfesték – Pisztácia

 

Ez a finom középzöld szín izgalmas, de nem tolakodó, szóval ha fókuszpontnak szánsz egy darabot, akkor pont ideális választás ez az árnyalat a kifinomult összképhez.

bútorfesték – zöld – Azúr Bagoly Tejfesték – Pisztácia

 

A Pisztácia középzöld minden tekintetben: nem túl fakó, nem túl rikító, nem túl sötét, nem túl világos… szóval épp annyira középzöld, hogy többfajta stílushoz is meglepően harmonikusan illeszkedhessen. Így azt gondoltam, hogy most rögtön kétfajta stílusban mutatom meg ezt az árnyalatot…

 

A Pisztácia nem az a tipikus nosztalgikus árnyalat, mégis elég finom szín ahhoz, hogy a régies stílushoz szépen passzoljon:

bútorfestés - Azúr Bagoly Tejfesték

 

…de ugyanígy beválik ám ugyanez a szín egy modern közegben is:

bútorfestés - Azúr Bagoly Tejfesték – Pisztácia

 

A legpontosabb definíció ehhez a színhez szerintem úgyis a térképzöld (azon belül is a síkságzöld ez, kac-kac).

 

(Ez a stílusgyakorlat azért is jó, mert így láthatod, hogy egy bútor stílusában egyáltalán nem csak a forma meg a szín a meghatározóak, hanem rengeteget számít pár kiegészítő. Pl. itt a bútorgomb mindkettő stílusnál ad egy erős alaphangot. – …de számít ám egy-egy olyan részlet is, mint ami mondjuk az ajtó mögött van! – A szívemhez ez a modern irány áll közel inkább, úgyhogy nem csak a bútorgombokat festettem át az Esőfelhő színnel, hanem a komód belülről is ilyen lett.)

bútorfestés - Azúr Bagoly Tejfesték – bútorfelújítás

 

Milyen egyéb színekhez passzol a palettáról a Pisztácia?

Ez a szépséges zöld nem egy harsány árnyalat, de azért elég domináns szín ahhoz, hogy ha valahol szerepel, akkor biztosan ez legyen az egyik főszereplő! …ettől még kombinálhatod más színekkel, természetesen.

 

Íme néhány színpárosítás stílusok szerint:

Ja, és: finomíthatsz az összhatáson, ha kiegészíted az egészet egy natúr árnyalattal. A fehéreink közül szerintem a Krémszín passzol a Pisztáciához a legjobban, úgyhogy ezt mindegyik kombinációhoz odaképzelheted pluszban.)


 

A Facebook-oldalunkon fut egy nyereményjáték, ahol most megnyerhetsz egy csomagot ebből a szuper színből! Itt csatlakozhatsz a játékunkhoz.

bútorfestés – Azúr Bagoly Tejfesték – Pisztácia – zöld bútorfesték

 

A Pisztácia árnyalat most még május 16-áig bevezető áron kapható ám! Ne maradj le a kedvezményről:

OKÉ, IRÁNY A WEBÁRUHÁZ! >>>

 bútorfelújítás ilyen volt – ilyen lett

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

hintaló - átalakítás provence-i stílusban tejfestékkel - Azúr Bagoly

Egy Kis Hazai Provence: Hintaló Rusztikus Stílusban

2016. 12. 09.

Nemrég Barbi, a Hazai Provence vendégház tulajdonosa és az Egy kis Hazai Provence című könyv szerzője egy igazán nem-mindennapi átalakítást bízott rám. Pár nappal azelőtt, hogy megkaptam volna ezt a darabot, egy kirakatban irigykedve csodálkoztam rá egy hasonló, réges-régi hintalóra: „ha én egyszer egy ilyet a kezeim közé kaphatnék… akkor bizony ecset nem maradna szárazon!” – gondoltam.

Tovább >

ilyen egy klasszikus bútorfelújítás:

2023. 08. 30.

A történetben nincsen semmilyen eget rengető bravúr, mégis olyan felemelő az, hogy egy bútordarab pár lépésben teljesen átalakulhat.

Az átalakításhoz egy nehéz időszakban önmagam lelkesítéseként fogtam hozzá, szóval ennek megfelelően naaagyon lassan lettem kész az egésszel (a lépések között sokszor hónapok teltek el… hát ilyen is van). – A konklúzió pedig az lett, hogy a bútorfestés a léleknek is hasznos ám.

Tovább >

IKEA-hack #4

2018. 05. 03.

A legeslegelső IKEA-hack workshop szuper élmény volt, így aztán gyorsan kigondoltam ám a folytatást! – A workshop kettes számú verziója többek között a STENCILEZÉS rejtelmeit tárja majd fel…

Tovább >
bútornádazás házilag - útmutató

a nádazott komód

2022. 03. 18.

A bútornádazás is egy olyan dolog, amiről néhány évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyennel szórakozom majd, pedig igazából nagyon egyszerű az egész, úgyhogy mostmár bátorítalak is, hogy fogj csak hozzá, mert marha jó kaland!

Tovább >