fbpx

Alkotóműhely – asztalok

Ági, 2018. 02. 23.

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

Ahogyan az Alkotóműhelyben minden, úgy az asztalok elkészítése is közös munka volt: én kitaláltam, a férjem megépítette, majd újra én festettem-felületkezeltem.

A variálhatóság-szállíthatóság kedvéért egyetlen hatalmas asztal helyett 6 darab normál méretű asztallal terveztünk. Az asztalok építése szupergyorsan ment: a lábakat készen vásároltuk, a lapokhoz táblásítva vettük a faanyagot, így a szoknyát és az összekötőelemeket kellett már csak elkészíteni, majd összeszerelni…

 

…a kész darabok gyorsabb ütemben érkeztek a Műhelybe, mint ahogy a festéssel haladni tudtam. 🙂 – Hát már így nyersen is gyönyörű, ugye?

 

Az asztalokat Provence színre festettem, hiszen a kezdetektől fogva ez az Alkotóműhely egyik meghatározó árnyalata. A felületzáráshoz a tungolajat választottam, mert a műhelyasztalok elég intenzív igénybevételnek lesznek kitéve (még akkor is, ha az asztallapot a koszolós munkákhoz lefedjük)

 

Az asztalok körül akár 16 ember is elfér…

 

…az alkotáshoz pedig összesen 360 cm x 160 cm asztalfelület áll rendelkezésre! A rengeteg fényforrásnak köszönhetően pedig bármilyen napszakban szuperül lehet látni, hogy mi folyik a kezeink között (hát TEJFESTÉK, az folyik… hihi).

 

Az alkotótérben még így is jónéhány terv vár megvalósításra:

  • a székek egy részét szeretnénk mutatósabb darabokra cserélni: ezeket már be is szereztük, ám még mind festésre vár
  • a jelenleg üres falszakaszon mutatjuk majd be a tejfesték csodaszép színeit: ez reeeengeteget fog még dobni a helyiség hangulatán
  • a fal mellett egy elég széles, de nem túl mély komódban tároljuk majd a workshop-okhoz szükséges kellékeket

 

…legközelebb itt folytatom, hiszen a fenti listából egyet a héten nagy küzdelmek árán már ki is pipáltunk! 🙂

 

Ha lemaradtál az előző részekről, akkor itt végigolvashatod a Alkotóműhely eddigi történetét.

 sajátgyártásúak

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

A tejfesték mint táblafesték

2017. 02. 17.

A Műhelyben már régóta esedékes a beépített szekrények ügye. A tartógerendák elé nem húztunk falat: egyrészt a régi fenyőgerendák sokat hozzáadnak a Műhely rusztikus hangulatához, másrészt a mögöttük lévő tér mind kihasználható tárolásra. A szekrények frontjai így gyakorlatilag két 5 méter hosszú falszakaszt tesznek majd ki. Ez elég nagy felület ahhoz, hogy a megjelenése alapvetően meghatározza a Műhely hangulatát, ezért arra gondoltam, hogy a frontokat hatalmas krétatáblákként hasznosítom majd. 🙂

Tovább >

A Műhely – létrapolc (9)

2017. 01. 20.

“Lányom, alkotó ember körül mindig kupleráj van.” – mondotta egyszer apukám, amikor a munkaasztalán lévő káoszt kritizáltam… úgy éreztem, ez az őszintén kicsúszott félmondat végre rólam is leveszi a “rendetlen kislány” bélyeget, és áthelyez a kreatív elmék sokkal magasztosabb kasztjába.

Tovább >
bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly

Rusztikus Mosdószekrény

2017. 11. 24.

Sokszor kérdezitek, hogy lehet-e a tejfestéket a vizes helyiségekben alkalmazni. – Igen: mindez a megfelelő felületvédelmen múlik csak! 🙂 Az Alkotóműhely mosdópultját is ezt az elvet szem előtt tartva készítettük.

Tovább >