Alkotóműhely – asztalok

Ági, 2018. 02. 23.

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

Ahogyan az Alkotóműhelyben minden, úgy az asztalok elkészítése is közös munka volt: én kitaláltam, a férjem megépítette, majd újra én festettem-felületkezeltem.

A variálhatóság-szállíthatóság kedvéért egyetlen hatalmas asztal helyett 6 darab normál méretű asztallal terveztünk. Az asztalok építése szupergyorsan ment: a lábakat készen vásároltuk, a lapokhoz táblásítva vettük a faanyagot, így a szoknyát és az összekötőelemeket kellett már csak elkészíteni, majd összeszerelni…

 

…a kész darabok gyorsabb ütemben érkeztek a Műhelybe, mint ahogy a festéssel haladni tudtam. 🙂 – Hát már így nyersen is gyönyörű, ugye?

 

Az asztalokat Provence színre festettem, hiszen a kezdetektől fogva ez az Alkotóműhely egyik meghatározó árnyalata. A felületzáráshoz a tungolajat választottam, mert a műhelyasztalok elég intenzív igénybevételnek lesznek kitéve (még akkor is, ha az asztallapot a koszolós munkákhoz lefedjük)

 

Az asztalok körül akár 16 ember is elfér…

 

…az alkotáshoz pedig összesen 360 cm x 160 cm asztalfelület áll rendelkezésre! A rengeteg fényforrásnak köszönhetően pedig bármilyen napszakban szuperül lehet látni, hogy mi folyik a kezeink között (hát TEJFESTÉK, az folyik… hihi).

 

Az alkotótérben még így is jónéhány terv vár megvalósításra:

  • a székek egy részét szeretnénk mutatósabb darabokra cserélni: ezeket már be is szereztük, ám még mind festésre vár
  • a jelenleg üres falszakaszon mutatjuk majd be a tejfesték csodaszép színeit: ez reeeengeteget fog még dobni a helyiség hangulatán
  • a fal mellett egy elég széles, de nem túl mély komódban tároljuk majd a workshop-okhoz szükséges kellékeket

 

…legközelebb itt folytatom, hiszen a fenti listából egyet a héten nagy küzdelmek árán már ki is pipáltunk! 🙂

 

Ha lemaradtál az előző részekről, akkor itt végigolvashatod a Alkotóműhely eddigi történetét.

 sajátgyártásúak

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

bútornádazás házilag - útmutató

a nádazott komód

2022. 03. 18.

A bútornádazás is egy olyan dolog, amiről néhány évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyennel szórakozom majd, pedig igazából nagyon egyszerű az egész, úgyhogy mostmár bátorítalak is, hogy fogj csak hozzá, mert marha jó kaland!

Tovább >

A Szekrény az Előszobánkban

2020. 04. 02.

Az előszoba berendezéséhez kellett egy tárolószekrény… mégpedig olyan, ami jól rendszerezhető, de nem foglal túl nagy helyet (mert az előszoba nálunk valójában csak egy sarok).

Tovább >
bútor felújítás ötletek – rusztikus mosdószekrény – Azúr Bagoly

Rusztikus Mosdószekrény

2017. 11. 24.

Sokszor kérdezitek, hogy lehet-e a tejfestéket a vizes helyiségekben alkalmazni. – Igen: mindez a megfelelő felületvédelmen múlik csak! 🙂 Az Alkotóműhely mosdópultját is ezt az elvet szem előtt tartva készítettük.

Tovább >

A tejfesték mint táblafesték

2017. 02. 17.

A Műhelyben már régóta esedékes a beépített szekrények ügye. A tartógerendák elé nem húztunk falat: egyrészt a régi fenyőgerendák sokat hozzáadnak a Műhely rusztikus hangulatához, másrészt a mögöttük lévő tér mind kihasználható tárolásra. A szekrények frontjai így gyakorlatilag két 5 méter hosszú falszakaszt tesznek majd ki. Ez elég nagy felület ahhoz, hogy a megjelenése alapvetően meghatározza a Műhely hangulatát, ezért arra gondoltam, hogy a frontokat hatalmas krétatáblákként hasznosítom majd. 🙂

Tovább >