fbpx

IKEA-hack #3

Ági, 2018. 04. 04.

Ígértem, hogy az IKEA-hack-kihívás harmadik állomását is megmutatom: íme! 🙂 – Ha a decoupage-technikáról a kb. 15 évvel ezelőtti szalvétamánia jut az eszedbe, akkor érdemes új szemmel rácsodálkoznod a papírral való díszítés sokszínű lehetőségeire…  Hidd el: ez a technika a legegyszerűbb módszerekkel is elképesztően látványos eredményt képes nyújtani!

A kiindulási alap ezúttal is a RAST nevezetű IKEA-komód volt:

 

Az IKEA-komód megújításához egy gyönyörű virágmintás csomagolópapírt választottam a Bomo Art Budapest választékából.

IKEA-hack - RAST komód - dekupázs - Azúr Bagoly

 

A minta nem a romantikus-cukormázas virágmotívumok világát képviseli…

IKEA-hack - RAST komód - dekupázs - Azúr Bagoly

 

…a rajzolat inkább a botanikus növényábrázolás legjobb mozzanatait eleveníti fel. 🙂

dekupázs bútoron - Azúr Bagoly

 

A vidám vadvirágokkal díszített komód szuperül passzolna például egy télikert falai közé. 🙂

decoupage bútoron - Azúr Bagoly

 

A decoupage-technikához alkalmazható persze visszafogott rajzolatú anyag is… de minek?! 😀 …hiszen alig akad másfajta módszer, amivel egy bútoron ilyen mozgalmas minta elővarázsolható!

virágmintás bútor dekupázs-technikával - Azúr Bagoly

 

A decoupage-technika során tehát a papír mintája kapja a legnagyobb hangsúlyt… ma pedig már lenyűgöző minőségű papírok lehengerlő választékban kaphatóak mindenfelé!

Bomo Art csomagolópapír bútoron - Azúr Bagoly

 

A dekupázsoláshoz használhatsz speciális decoupage-papírt, újságot, csomagolópapírt, régi térképet… szóval lényegében bármit! 🙂

IKEA-hack

 

A decoupage-technikához viszonylag vastag papír a legkönnyebben használható alapanyag: kevesebb a gyűrődés, ritkább a szakadás.

részletfotó egy átalakított IKEA-komódról - Azúr Bagoly

 

A decoupage-ragasztó helyett én mindig a Safecoat Acriglaze matt lakkot használom. (SZUPPPER!) Végül ugyanezzel az anyaggal a felületvédelem is egy lépésben megoldható.  – Tök praktikus, nem? A bútor festéséhez a tejfesték Borostyán árnyalatát választottam, mert szépen harmonizál a minta színeivel. A sötétzöldre festett részeket kenderolajjal kezeltem.

 

A dekupázsolásban a legnagyszerűbb dolog szerintem az, hogy ha mindig pontosan ugyanazokat a lépéseket követed végig, a végeredmény akkor is lehet szédületesen változatos!

IKEA-hack - RAST komód - dekupázs - Azúr Bagoly

 
IKEA-hack

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

kreatív bútorok házilag - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

IKEA-hack #2

2018. 03. 30.

Ez az átalakítás azt mutatja meg, hogy egy bútor stílusa rafinált festészeti technikák elsajátítása nélkül is karakteresen átszabható ám! – Hidd el: éppen elég az, ha a kiegészítőket jól választod meg és a színeket megfelelően eltalálod. 🙂

Tovább >

IKEA-hack #6

2018. 05. 17.

Az IKEA-hack-sorozat utolsó darabja ismét egy olyan átalakítás, amihez elég volt néhány szuperegyszerű technikát bevetni. – A TEJFESTÉK elképesztően sokoldalú, így az izgalmas végeredményhez elég az anyag remek tulajdonságainak teret adni!

Tovább >

IKEA-hack #7

2019. 09. 26.

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Tovább >

IKEA-hack #4

2018. 05. 03.

A legeslegelső IKEA-hack workshop szuper élmény volt, így aztán gyorsan kigondoltam ám a folytatást! – A workshop kettes számú verziója többek között a STENCILEZÉS rejtelmeit tárja majd fel…

Tovább >

5 TRÜKK, amit már a legközelebbi bútorfestésed során is bevethetsz azért, hogy az alkotásod KIEMELKEDŐ SZÍNVONALÚ legyen:

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a leghasznosabb tippekről! Ha feliratkozol, akkor letöltheted az 5 hasznos trükköt rejtő kézikönyvet is.