IKEA-hack #6

Ági, 2018. 05. 17.

Az IKEA-hack-sorozat utolsó darabja ismét egy olyan átalakítás, amihez elég volt néhány szuperegyszerű technikát bevetni. – A TEJFESTÉK elképesztően sokoldalú, így az izgalmas végeredményhez elég az anyag remek tulajdonságainak teret adni!

Bizony, a bútorfestés eszköztárával a legeslegprimitívebb bútor is pár lépésben átalakulhat! …még akár egy olyan semmilyen komód is, mint amilyen a kifejezetten újragondolásra szánt RAST az IKEA-ból:

 

Nos, ezúttal arra gondoltam, hogy legyen végre vagány gyerekbútor a RAST-ból:

gyerekbútor festése - kreatív megoldások a gyerekszobába - Azúr Bagoly

…hát hiszen a legkisebbekről sem szabad ám megfeledkezni! 🙂

 

A komód játékos stílusa néhány egyszerűen kivitelezhető elemből áll össze.

1. A fiókok frontját meghagytam krétával írható táblafelületnek. A tejfesték felületzárás nélkül szuperül beválik táblafestékként is! (…erről bővebben itt olvashatsz.)

 

2. A komód oldalán-tetején végigfuttattam egy szuperaranyos mintát három különböző árnyalatban. (A stencil a Decor Labor terméke, ami itt szerezhető be.) A stencilezéshez a tejfesték-porhoz egyszerűen fele adag vizet keverek: az így kapott sűrű festék nem folyik a sablon alá.

 

A színek: Menta, Bazsalikom, Tenger, Görögkék.

 

3. A bútorra új lábakat szereltünk, amikre egy-egy vidámkék zoknit is húztam! 🙂

 

4. A gombokat lecseréltem lézervágott számokból sajátkezűleg barkácsolt fogantyúkra.

 

IKEA-hack - gyerekbútor - RAST komód - Azúr Bagoly

 

…ééés ezzel KÉSZ az IKEA-hack-sorozat eddigi legjátékosabb átalakítása!

bútor felújítás ötletek – IKEA-hack – RAST komód – gyerekbútor – Azúr Bagoly

 

A gyerekbútor nem kell, hogy extrém drága legyen, hiszen egy szuperunalmas darabból házilag is különleges berendezés alakítható ki pár egyszerű technika használatával!

IKEA-hack - gyerekbútor - RAST komód - Azúr Bagoly

 


Ha szeretnéd a segítségünkkel a gyakorlatban kipróbálni az IKEA-hack műfaját, akkor célozd meg ezt a programot: ‘IKEA-HACK’ WORKSHOP >>>

 IKEA-hack

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

kreatív bútorok házilag - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

IKEA-hack #2

2018. 03. 30.

Ez az átalakítás azt mutatja meg, hogy egy bútor stílusa rafinált festészeti technikák elsajátítása nélkül is karakteresen átszabható ám! – Hidd el: éppen elég az, ha a kiegészítőket jól választod meg és a színeket megfelelően eltalálod. 🙂

Tovább >
kreatív bútorok házilag - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

IKEA-hack #1

2018. 03. 28.

Talán meglepően hangzik, de szerintem egy unalmas darabnál kevés inspirálóbb dolog akad a bútorfestés területén! 😀 – Ha egy bútordarabnak önmagában nincsen semmilyen stílusa, akkor ezt Te magad szabadon alakíthatod ki! Hát van-e ennél izgalmasabb elfoglaltság?!

Tovább >

IKEA-hack #7

2019. 09. 26.

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Tovább >

IKEA-hack #4

2018. 05. 03.

A legeslegelső IKEA-hack workshop szuper élmény volt, így aztán gyorsan kigondoltam ám a folytatást! – A workshop kettes számú verziója többek között a STENCILEZÉS rejtelmeit tárja majd fel…

Tovább >