IKEA-hack #5

bútorfestő workshop - Azúr Bagoly
bútorfestő workshop - Azúr Bagoly
Ági, 2018. 05. 10.

Ombre-technika, azaz színátmenetes festés: ennél az átalakításnál ez az egyetlen dekorációs módszer felel a lehengerlő végeredményért.

Ezúttal is az IKEA egyik legeslegegyszerűbb bútorából indultam ki:

 

Az ombre-festés során szuperül el lehet merülni a színek varázsában, hiszen két árnyalat közötti átmenetben rengeteg gyönyörű tónus fedezhető fel.

ombre - bútorfestés - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

 

Hmm, emlékszel még arra, hogy mi indított el az IKEA-hack-kalandjaim útján még 5 bútorral ezelőtt? – Nem igazán volt merszem olyan kreatív eszközökhöz nyúlni a bútorátalakítás során, amiket pedig álmélkodva csodáltam. Hát az OMBRE éppen ilyen volt: irigykedve nézegettem, de sosem mertem kipróbálni. …eddig! 🙂

ombre - bútorfestés - IKEA-hack - Azúr Bagoly

 

Az ilyen élmények miatt örülök nagyon annak, hogy belefogtam ebbe a sorozatba: ez a saját magamnak szabott kihívás abszolút meghozta azt, amit vártam tőle: sok-sok kreatív tapasztalattal lettem gazdagabb ez alatt a bő egy hónap alatt!

 

Őszintén szólva nem volt eddig olyan technika a bútorfestés terepén, amivel annyit szenvedtem volna, mint a finom színátmenet kialakításával. – Örömmel jelentem viszont, hogy mostanra megtaláltam azt az egyszerűen használható módszert, amit bárkinek szívesen tudok ajánlani. Juppííí! 🙂

ombre - bútorfestés - IKEA-hack - Azúr Bagoly

 

Az ihletet az a mozdulat adta, amikor egyszer összelöttyintettem egy adag Levendula és egy adag Görögkék színű tejfestéket… Gyönyörű árnyalatok kavarogtak a tálkában! – Így aztán az ombre-komódon a Levendulát mélyítettem a Görögkékkel. A bútor legsötétebb tónusa így is valahol félúton van a két szín között (a Görögkék ennél még jóval erősebb árnyalat).

ombre - bútorfestés - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

 

A végeredmény aztán engem leginkább az alkonyati égboltra emlékeztet. 🙂

 

Te milyen színeket mosnál össze legszívesebben? – Írd meg kommentben, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre!

ombre - bútorfestés - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

 


Ha szeretnéd a segítségünkkel a gyakorlatban kipróbálni az IKEA-hack műfaját, akkor célozd meg ezt a programot: ‘IKEA-HACK’ WORKSHOP >>>

 IKEA-hack

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

IKEA-hack #7

2019. 09. 26.

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Tovább >

IKEA-hack #6

2018. 05. 17.

Az IKEA-hack-sorozat utolsó darabja ismét egy olyan átalakítás, amihez elég volt néhány szuperegyszerű technikát bevetni. – A TEJFESTÉK elképesztően sokoldalú, így az izgalmas végeredményhez elég az anyag remek tulajdonságainak teret adni!

Tovább >

IKEA-hack #3

2018. 04. 04.

Ígértem, hogy az IKEA-hack-kihívás harmadik állomását is megmutatom: íme! 🙂 – Ha a decoupage-technikáról a kb. 15 évvel ezelőtti szalvétamánia jut az eszedbe, akkor érdemes új szemmel rácsodálkoznod a papírral való díszítés sokszínű lehetőségeire…  Hidd el: ez a technika a legegyszerűbb módszerekkel is elképesztően látványos eredményt képes nyújtani!

Tovább >
kreatív bútorok házilag - IKEA-hack - RAST komód - Azúr Bagoly

IKEA-hack #1

2018. 03. 28.

Talán meglepően hangzik, de szerintem egy unalmas darabnál kevés inspirálóbb dolog akad a bútorfestés területén! 😀 – Ha egy bútordarabnak önmagában nincsen semmilyen stílusa, akkor ezt Te magad szabadon alakíthatod ki! Hát van-e ennél izgalmasabb elfoglaltság?!

Tovább >