fbpx

Új szín a palettán: bemutatkozik a RÓZSAKVARC!

Ági, 2017. 06. 01.

Őszintén szólva a rózsaszín legtöbb tónusával ki lehet engem kergetni a világból: a harsány pink, a tündibündi babarózsaszín egyáltalán nem az én színeim… a füstös-púderes fakórózsaszín viszont szerintem az egyik leges-legizgalmasabb szín! — Így hát a tejfesték bővülő palettájához a kezdetektől terveztem egy ilyen árnyalatot. 🙂

…így született meg a Rózsakvarc színű tejfesték:Azúr Bagoly Tejfesték – Rózsakvarc – bútorfesték

 

A Rózsakvarc csodaszép fáradtrózsaszín árnyalata a kecses vonalvezetésű daraboknak áll szerintem igazán jól, ezért mintadarabnak egy íveltlábú komódot választottam. Íme:

bútorfestés – ilyen volt... – Azúr Bagoly

Az ajtókon lévő minta nem valódi intarzia, csak azt imitáló festett motívum, ezért különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül álltam neki a bútorfestésnek.

 

A komód néhány réteg tejfesték után sokkal-sokkal barátságosabb formát öltött! 🙂

bútor felújítás ötletek – bababútor festése – Azúr Bagoly Tejfesték

…így már stílusos eleme lehetne egy gyerekszobának, például.

 

Az ajtófrontokat Extra-Bond tapadásfokozóval kevert tejfestékkel festettem, így itt a Rózsakvarc gyönyörűen egységes fedést adott. A bútor kereténél pedig nem használtam adalékanyagot, így ezeken a részeken a tejfesték varázslatosan rusztikus felületet alakított ki.

A rózsaszínnel festett részeken a kenderolaj előhozta a szín meleg tónusait.

 

A komódot belül Hóvirág színnel festettem. A bútort belülről Safecoat Acriglaze matt lakkal kentem át (ez a felületzáró nem szürkít, nem sárgít, ezért ideális ehhez a tisztafehér árnyalathoz).

bútorfestés – bútorfelújítás – Azúr Bagoly Tejfesték

 

Az eredeti gombokat a bútor elegáns vonalait kihangsúlyozandó üvegfogantyúkra cseréltem.

 

A Rózsakvarc a gyerekszobán kívül is ugyanígy megállja ám a helyét, mert natúr árnyalatokkal kiegészítve kifejezetten otthonos hangulatot varázsol a térbe.

 

Ez a tónus ugyanúgy szépen illik a skandináv natúr színvilágához, ahogyan a vintage fakó palettájához…A Rózsakvarc szuperül passzol az összes natúr árnyalathoz (Uszadékfa, Csokoládé, Krémszín, Füst), sőőőt szerintem izgalmasan mutatna zöld színekkel (Tenger, Borostyán) kombinálva is.

 

…ugyanakkor ez az árnyalat önmagában is kifejezetten érdekes, mivel minden fényben egy kicsit más oldalát mutatja… imádom az ilyen sokoldalú színeket! 🙂

bútorfestés – vintage

A hagyományokhoz hű, gyönyörűen telt árnyalatok mellé napjaink lakberendezési stílusaihoz kiválóan illeszthető pasztellszíneket adunk még a tejfesték palettájához: itt láthatod az eddig bevezetett új árnyalatokat.

 

 


Ha tervezed, hogy hasonlóképpen felújítasz egy bútordarabot, akkor mindenképpen olvasd el ezt az útmutatót, mert itt miiinden fontos tudnivaló fellelhető:  Bútorfestés Házilag >>>

 bútorfelújítás

Szólj hozzá!


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

komód az Azúr Bagoly Alkotóműhely emeletén

Alkotóműhely: Galéria

2019. 04. 24.

A bútorvadászat általában nem egy kétperces műfaj, főleg akkor, ha kifejezetten határozott elképzelések mentén műveljük… szerintem mégis érdemes kivárni azt, hogy a megálmodott darab szembejöjjön, mert egy szeretnivaló bútorban aztán igazán hosszan lehet gyönyörködni.

Tovább >
bútorfelújítás vintage stílusban Menta színű bútorfestékkel - Azúr Bagoly Tejfesték

Új szín a palettán: bemutatkozik a MENTA!

2019. 06. 06.

Juhúúú, megintcsak új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. 🙂

Tovább >

Új szín a palettán: bemutatkozik a FÜST!

2017. 06. 02.

A szürke nem véletlenül lépett elő az utóbbi évek uralkodó trend-színévé: rengeteg árnyalata — mint tudjuk, legalább ötven, hehe — közül mindenféle hangulathoz találni megfelelőt, ráadásul nincsen olyan szín, amivel ne lehetne stílusosan kombinálni!

Tovább >
fenyőbútor festése - fenyőbútor felújítása - Azúr Bagoly Tejfesték

Na mi legyen a megsárgult fenyőbútorral?

2020. 05. 08.

A megsárgult fenyőbútor felújítása gyakran okoz dilemmát. Mi legyen az elöregedett-megcsúfult darabokkal? – A megoldás a BÚTORFESTÉS… természetesen! 🙂

Tovább >