Egy asztal a modern és a hagyományos határvonalán…

Ági, 2020. 02. 22.

Ez az asztal igencsak ütött-kopott állapotban volt a megismerkedésünk idején.

A bútor formája ugyanakkor szerintem szuper, hiszen sok-sok stílushoz hozzáalakítható… így aztán nem egyszerű kiválasztani, hogy melyik lesz az „igaz” megoldás.

 

Az a helyzet, hogy mostanság szeretek egy adag kísérletezőkedvvel hozzálátni a bútorokhoz… igyekszem nem a biztos-de-unalmas utat választani.

 

…például mindig is izgatott, hogy egy hagyományos vonalvezetésű bútor hogyan mutat teljesen modern elemekkel fűszerezve…

bútorfestés - modern - bohém - Azúr Bagoly Tejfesték

 

Igaz, hogy a nagy kísérletezgetés közben hamarabb el is bizonytalanodom, de sokkal izgalmasabb az egész folyamat… és végül igenis vezet valahová ez az egész, szerintem. – ♪ „Inkább vesszek el ezerszer, / Minthogy találjam meg százszor…” ♫

 

A bútor amúgy nem volt csúnya eredetileg sem… de a tejfesték-paletta Lazac színében szerintem sokkal inkább „egyéniség”:

bútorfestés - bútorfelújítás - modern - bohém - Azúr Bagoly Tejfesték

 

Az arany háromszögeket füstfóliázással készítettem, így ezek a felületek minden szögből más-más árnyalatot mutatnak…

 

…azért nem festékkel oldottam meg ezeket a részeket, mert a füstfólia textúrája szerintem izgalmas kontrasztot alkot az egyébként modern felülettel, mintával, színnel.

 

Ez az eklektikus megjelenés szuperül passzol a bohém életérzéshez:

bútorfestés - bútorfelújítás - modern - bohém - Azúr Bagoly Tejfesték

 

A bútorfestésben az az izgalmas, hogy minden darab rengetegféleképpen alakítható… így hát az alkotókedv is törvényszerűen határtalan! – Ugye?

 


Ha egy ütött-kopott bútor láttán szeretnéd pontosan tudni, hogy milyen lépéseken kell majd végigmenned a felújítása során, akkor a BÚTORFESTÉS lépéseiről szóló összefoglaló a segítségedre lesz, mert itt miiinden tudnivalót összeszedtünk a témában. 

 bútorfelújítás

2
Szólj hozzá!

1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
legújabb legrégebbi
Katalin

nagyon szééép!!! Elragadtatással nézem mindig a “gyönyörűségeidet”


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

bútorfelújítás vintage stílusban Menta színű bútorfestékkel - Azúr Bagoly Tejfesték

Új szín a palettán: bemutatkozik a MENTA!

2019. 06. 06.

Juhúúú, megintcsak új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. 🙂

Tovább >
bútorfelújítás - vintage bútor - fenyő fehérítése

“Minden-Jó-Ha-A-Vége-Jó” Láda

2016. 07. 01.

Amikor megkaparintottam ezt a réges-régi utazóládát, akkor azonnal elvarázsoltak a sokéves használat után hátramaradt ütés-kopásnyomok rajta. Tudtam, hogy ezeket a tökéletlenségeket sem elfedni, sem kijavítani nem szabad, hiszen azzal elveszne a láda története… vele együtt pedig a darab különleges karaktere is.

Tovább >

asztalfelújítás geometrikus mintával

2017. 04. 07.

Ez a bútorfelújítás a bizonyíték arra, hogy egy reménytelen kinézetű darabban is ott rejtőzhet az érték!

Tovább >

Új szín a palettán: bemutatkozik a FÜST!

2017. 06. 02.

A szürke nem véletlenül lépett elő az utóbbi évek uralkodó trend-színévé: rengeteg árnyalata — mint tudjuk, legalább ötven, hehe — közül mindenféle hangulathoz találni megfelelőt, ráadásul nincsen olyan szín, amivel ne lehetne stílusosan kombinálni!

Tovább >