fbpx

Egy asztal a modern és a hagyományos határvonalán…

Ági, 2020. 02. 22.

Ez az asztal igencsak ütött-kopott állapotban volt a megismerkedésünk idején.

A bútor formája ugyanakkor szerintem szuper, hiszen sok-sok stílushoz hozzáalakítható… így aztán nem egyszerű kiválasztani, hogy melyik lesz az „igaz” megoldás.

 

Az a helyzet, hogy mostanság szeretek egy adag kísérletezőkedvvel hozzálátni a bútorokhoz… igyekszem nem a biztos-de-unalmas utat választani.

 

…például mindig is izgatott, hogy egy hagyományos vonalvezetésű bútor hogyan mutat teljesen modern elemekkel fűszerezve…

bútorfestés - modern - bohém - Azúr Bagoly Tejfesték

 

Igaz, hogy a nagy kísérletezgetés közben hamarabb el is bizonytalanodom, de sokkal izgalmasabb az egész folyamat… és végül igenis vezet valahová ez az egész, szerintem. – ♪ „Inkább vesszek el ezerszer, / Minthogy találjam meg százszor…” ♫

 

A bútor amúgy nem volt csúnya eredetileg sem… de a tejfesték-paletta Lazac színében szerintem sokkal inkább „egyéniség”:

bútorfestés - bútorfelújítás - modern - bohém - Azúr Bagoly Tejfesték

 

Az arany háromszögeket füstfóliázással készítettem, így ezek a felületek minden szögből más-más árnyalatot mutatnak…

 

…azért nem festékkel oldottam meg ezeket a részeket, mert a füstfólia textúrája szerintem izgalmas kontrasztot alkot az egyébként modern felülettel, mintával, színnel.

 

Ez az eklektikus megjelenés szuperül passzol a bohém életérzéshez:

bútorfestés - bútorfelújítás - modern - bohém - Azúr Bagoly Tejfesték

 

A bútorfestésben az az izgalmas, hogy minden darab rengetegféleképpen alakítható… így hát az alkotókedv is törvényszerűen határtalan! – Ugye?

 


Ha egy ütött-kopott bútor láttán szeretnéd pontosan tudni, hogy milyen lépéseken kell majd végigmenned a felújítása során, akkor a BÚTORFESTÉS lépéseiről szóló összefoglaló a segítségedre lesz, mert itt miiinden tudnivalót összeszedtünk a témában. 

 bútorfelújítás

2
Szólj hozzá!

legújabb legrégebbi
Katalin

nagyon szééép!!! Elragadtatással nézem mindig a “gyönyörűségeidet”


Kapcsolódó blogbejegyzéseink

bútorfelújítás - vintage bútor - fenyő fehérítése

“Minden-Jó-Ha-A-Vége-Jó” Láda

2016. 07. 01.

Amikor megkaparintottam ezt a réges-régi utazóládát, akkor azonnal elvarázsoltak a sokéves használat után hátramaradt ütés-kopásnyomok rajta. Tudtam, hogy ezeket a tökéletlenségeket sem elfedni, sem kijavítani nem szabad, hiszen azzal elveszne a láda története… vele együtt pedig a darab különleges karaktere is.

Tovább >
hintaló - átalakítás provence-i stílusban tejfestékkel - Azúr Bagoly

Egy Kis Hazai Provence: Hintaló Rusztikus Stílusban

2016. 12. 09.

Nemrég Barbi, a Hazai Provence vendégház tulajdonosa és az Egy kis Hazai Provence című könyv szerzője egy igazán nem-mindennapi átalakítást bízott rám. Pár nappal azelőtt, hogy megkaptam volna ezt a darabot, egy kirakatban irigykedve csodálkoztam rá egy hasonló, réges-régi hintalóra: „ha én egyszer egy ilyet a kezeim közé kaphatnék… akkor bizony ecset nem maradna szárazon!” – gondoltam.

Tovább >
bútorfelújítás vintage stílusban Menta színű bútorfestékkel - Azúr Bagoly Tejfesték

Új szín a palettán: bemutatkozik a MENTA!

2019. 06. 06.

Juhúúú, megintcsak új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. 🙂

Tovább >
kék színű éjjeliszekrények vintage stílusban

Új szín a palettán: bemutatkozik a BORÓKA!

2017. 10. 27.

Amikor elhatároztuk, hogy új színekkel bővítjük a TEJFESTÉK palettáját, rögtön tudtam, hogy szeretnék egy sokoldalúan felhasználható középkék-árnyalatot…

Tovább >