bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

5+1 bútorfestési hiba

Van néhány tipikus csapda, amibe a legtöbb kezdő bútorfestő beleesik: ezeket könnyedén ki tudod kerülni, ha megfogadod az itt leírtakat. :) Ez a lista nem csak a saját tapasztalataim alapján készült (bár ezeket a hibákat javarészt én is elkövettem ám...): a vásárlóinktól és

Partnereink


Címkefelhő

Kikevertük az év színeit!

Mágika, 2016.02.05.

Tudtad, hogy a Pantone színszakértői minden évben kiválasztják az év színét, aminek az előttünk álló esztendőre meghatározó szerepet jósolnak? – 2016 különleges év: idén nem egyetlen árnyalatot, hanem egy színkombinációt emeltek ki a palettáról...

 

Úgy gondolom, az év színének megválasztása – mint minden „trendteremtő” jelenség – alapvetően egy kifinomult marketingfogás: nem azért lesz egy tónus az év színe, mert ahhoz nyúlnak a legtöbben – éppen azért választják sokan az adott árnyalatot, mert ez a divat. Ezt évekig nem tudtam hová tenni: komolyan azért vegyek téglavörös (2012) kanapét, válasszak smaragdzöld (2013) falakat, hordjak orchidealila (2014) ruhát, dekoráljak borvörös (2015) kiegészítőkkel... mert az a menő?

Tavaly aztán megérett a felismerés: ahelyett, hogy egy marék színszakértő próféciájának nyomása ellen lázadoznék, inkább egy izgalmas inspiráció-forrásként fogadom a jelenséget. A jövendölést nem kötelező beteljesíteni! :D – Elég csak nyitott szívvel nézni ezekre a meglepő árnyalatokra.

 

2016 színei: a Rózsakvarc és a Derűskék.

Az idei év színeiben számomra a legmeghökkentőbb éppen az, hogy igazán semmi rendkívüli nincsen bennük.rose quartz and serenity

A legtöbb új árnyalattal való ismerkedés hasonló egy ismeretlen íz kóstolásához: barátkozni kell vele... más színekkel illeszteni, sötétíteni-világosítani, elképzelni bútoron-párnán-falon... „ízlelgetni”. :) Izgalmas játék!

rose quartz and serenity

 

rose quartz and serenity

 

rose quartz and serenity

 

rose quartz and serenity

 

rose quartz and serenity

 

...a legjobb persze a színeket ecsetre kenni! :D Imádok új színek keverésével kísérletezni (az egyik legjobb relaxációs gyakorlat!), kikevertem hát a Rózsakvarcot és a Derűskéket az Old Fashioned Milk Paint árnyalataiból. (Így keverj új színeket!)

rose quartz and serenity

A Rózsakvarchoz 1 rész Lazacrózsaszínhez 11 rész Hófehéret kevertem. A Derűskékhez egyenlő arányban kevertem a Görögkék, a Krémszín és a Hófehér árnyalatokat.

 

2016 színeiben szerintem a legmegragadóbb kérdés az, miben másak ezek a tónusok együtt, mint külön-külön? A bájos, szívmelengető Rózsakvarc (Rose Quartz) és a szellős, hűvös Derűskék (Serenity) párosítása érdekes egyensúlyt teremt. (Együtt alkalmazva a kékhez és rózsaszínhez társított fiú/lány-berögződéseket is könnyebb elengedni.)

rose quartz and serenity

...és ha már az ombre a divat: nemcsak fehérrel lehet átmenetet képezni:

rose quartz and serenity

Izgalmas kihívás a két színt együtt kezelni: kettőjük mellé választani társítható árnyalatokat, megtalálni az éppen kényelmes egyensúlyukat... az én kedvenc párosításaim natúrszínekkel születtek:

Marcipánnal letisztult, visszafogott az összhatás...

rose quartz and serenity

 

...az Uszadékfa mellett pedig ez a két, kissé cukormázas pasztellszín is vagányul mutat!

rose quartz and serenity

 

Idén is érdekes dizájn-kérdés: találsz-e az év színeinek Hozzád illő, szerethető formáját? Tud-e a Rózsakvarc és a Derűskék újat hozni az eddigi színválasztásaidhoz? ...esetleg éppen azt mutatják meg Neked, mi az, amit soha nem akarsz bevállalni? :)

rose quartz and serenity

 

Szeretnél további érdekes tejfestékkel, lakberendezéssel kapcsolatos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

 

inspiráció 2016 pantone azévszíne színkeverés tejfesték oldfashionedmilkpaint lakberendezés

Kommentek (2)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

mágika, 2016.02.06. 04:25

Hihi, ezek szerint akár színszakértőnek is beállhattok! :D Halványszürkével biztosan nagyon megnyugtató és elegáns lesz az összhatás, gratulálok a nem mindennapi választáshoz!

Brigitta, 2016.02.05. 14:56

Hàt nem is tudom mit mondjak! Vannak vèletlenek vagy nincsenek? Jelenleg èppen a hàlószoba projektünkön dolgozunk és erre a kèt színre ès egy halvány szürkère esett a választásunk 😃 Független az év színétől, mivel az időt àllo dolgokat preferàljuk nem aktuális trendet.De ezek a színek a trendtől függetlem gyönyörűek 💖

Ez is érdekelhet...

Hangulatképek Provence-ból (3)

A provence-i sorozatunk utolsó részében a fotóalbumunk kedvenc képeit lapozhatod át. 

Bővebben

Provence Régiségvásárai

Amikor eldöntöttük, hogy idén Provence-ba látogatunk, a levendulamezők mellett az én bakancslistámon egyetlen kötelező látnivaló kapott még helyet: a RÉGISÉGVÁSÁROK! :) A provence-i bútor és a francia stílus egyaránt fogalom a lakberendezésben; így h...

Bővebben

Provence Mesés Színei (1)

A bútorfestés világában mostanság a provence-i stílus szinte megkerülhetetlen: a festett bútorok szeretete a francia vidék stílusának csodálatából ragad át a legtöbbünkre. – Így hát régóta kíváncsi voltam, hogy a "provence-i stílus" magyarországi ért...

Bővebben