Mi az a TEJFESTÉK?

A bútoraid átalakításához egy olyan bútorfesték kell,  ami házilag is egyszerűen használható… tökéletesen érthető, hogy nem akarod ezt az egészet túlbonyolítani!

A megújított darabok mellett aztán éveken át fogsz éldegélni, ezért fontos az is, hogy a bútorfesték vegyszermentes összetétellel készüljön, mert így nem telik majd meg a levegő mérgező anyagokkal az otthonodban.  

HISZÜNK ABBAN, HOGY AZ EGÉSZSÉGED MEGÓVÁSA ÉS A KÖRNYEZETÜNK VÉDELME NEM JELENT KÉNYELMETLEN KOMPROMISSZUMOKAT, HISZEN A BÚTORFESTÉS VEGYSZERMENTES ANYAGOKKAL IS SZUPERÜL MŰKÖDIK.

 

bútorfesték – VOC-mentes – Azúr Bagoly Tejfesték

Az Azúr Bagoly Tejfesték egy 100%-ig természetes összetevőkből készülő bútorfesték.

 


„Teljesen odavagyok a tejfesték felületétől, valóban olyan hatás érhető el vele, ami mással nem.” – Timi

 

„..a tejfesték alapvetően kezesbárány, annak is ajánlom, aki most fog először ecsetet a kezébe. Könnyű felkenni, nehéz vele hibázni… de ha mégis, javítható.” – Noémi

 

„A tejfesték zseniális… rengeteg lehetőséget hordoz magában.” – Csilla

 

A TEJFESTÉK HASZNÁLATÁVAL GÖRDÜLÉKENYEN, SOKOLDALÚAN, VEGYSZERMENTESEN ALAKÍTHATOD A BÚTORAIDAT.

 

 

A TEJFESTÉK EGY EGYSZERŰEN HASZNÁLHATÓ BÚTORFESTÉK: 

Ha házilag fogsz neki a bútorfestésnek, akkor kifejezetten fontos, hogy könnyen-gyorsan tudd megoldani a feladatot. Az Azúr Bagoly Tejfesték a kezed alá dolgozik, hiszen:

 • alapozás nélkül használható,
 • bársonyosan sima, gyönyörűen matt felületet ad: az ecsetvonásoknak nyoma sincs,
 • gyorsan (0,5-1 óra alatt) szárad,
 • egyszerűen csiszolható, így az esetleges megfolyások pár mozdulattal javíthatóak.

 

bútorfesték - Azúr Bagoly Tejfesték - webáruház

 

A TEJFESTÉKET ELKÉPESZTŐEN SOKOLDALÚAN HASZNÁLHATOD!

Ha leteszed a voksod egy bútorfesték mellett, akkor az olyan anyag legyen, ami képes alkalmazkodni az igényeidhez! Az Azúr Bagoly Tejfesték úgy működik, mintha többféle festéket csomagoltunk volna egybe, mert:

 • bármilyen anyagú bútoron alkalmazható,
 • nem csak fedőfestékként használható, hanem kezeletlen fán a szokásosnál több vízzel hígítva pácolásra is alkalmas,
 • egyszerűen koptatható, sőt egyedülálló módon képes megidézni az elöregedett festékréteg patinás felületét,
 • felületzárás nélkül táblafestékként is működik.

 

antikolás - Azúr Bagoly Tejfesték - webáruház

 

A TEJFESTÉKKEL KÖRNYEZET- ÉS EGÉSZSÉGBARÁT MÓDON ALAKÍTHATOD A BÚTORAIDAT!

Az Azúr Bagoly Tejfesték ma is ugyanazokból az alkotóelemekből készül, mint amikből az emberek az idők kezdete óta kevertek festéket: mészből, tejfehérjéből, agyagból és természetes színezékekből áll össze. Mostanság már majdnem minden bútorfesték hirdetésében találkozhatsz a “környezetbarát” kifejezéssel, de az Azúr Bagoly Tejfesték még így is magasan kiemelkedik a kínálatból, mivel:

 • 100%-ig természetes összetevőkből készül,
 • VOC-tartalma: 0, így zárt térben is biztonságosan dolgozhatsz vele,
 • nem tartalmaz semmilyen káros alkotóelemet (latexet, olajszármazékot, illatanyagot, titánium-dioxidot),
 • por alakban kapható, így akármeddig eltartható (a gyártás során ezért nincs szükség mesterséges tartósítószerek használatára),
 • biológiailag lebontható, így a felesleget akár komposztálhatod is.

A Green Brand védjegy olyan márkákat jelöl ki a piacon, ahol a vállalat működésében nemcsak egy-egy ponton tűnik fel, hanem következetesen lekövethető, hogy a cég felvállalja a környezettel kapcsolatos felelősséget (szóval ahol nem csak üres szlogen az ökotudatosság). Az értékeléshez egy tudományos szakértőcsoport által kifejlesztett kritériumrendszer ad keretet, amelyben aztán a minősítéseket egy független bizottság osztja ki. – A zsűri átvilágította a teljes működésünket a termékünk összetevőitől a hulladékkezeléssel kapcsolatos gyakorlatunkon keresztül egészen a vásárlóink tájékoztatásáig, így lett az Azúr Bagoly Tejfesték kitüntetetten környezettudatos márka.


A SZÍNEK A TERMÉSZETES PIGMENTEKNEK KÖSZÖNHETŐEN ILYEN SZÉPEK:

A tejfesték nem csak az összetételében, hanem a színválasztékában is hosszú hagyományokat követ, hiszen a paletta részben évszázadok óta használatos árnyalatokból áll (mint például a Rozsda, a Borostyán, az Olíva).

bútorfesték – színek – Azúr Bagoly Tejfesték

 

Nézd meg mindegyik árnyalatot közelről:

(A képek itt mind kattinthatóak, így ha az egyik szín megtetszett, akkor rögtön betöltheted az adott terméket.)

 


TUDNIVALÓK A TEJFESTÉK HASZNÁLATÁHOZ:

 • 1 egység tejfestékport 1 egység vízzel keverj el. (Ez a recept azonban nincs ám kőbe vésve: a tejfesték állaga valójában akkor ideális, ha könnyedén siklik az ecset a felületen. – Így hát nyugodtan módosíts az arányokon úgy, hogy kényelmesen tudj dolgozni.)
 • Az Azúr Bagoly Tejfesték porózus anyagok (pl. kezeletlen fa, nyers MDF, égetetlen kerámia, frissen vakolt fal, kezeletlen tégla stb.) festésére a legeslegjobb megoldás, mert nem a felület tetején képez bevonatot (ahogyan a legtöbb „modern” bútorfesték teszi), hanem beszívódik az anyag szerkezetébe, így rendkívül tartós eredményt ad.
 • Ha nem-porózus anyagon (pl. lakkozott/politúrozott/festett/laminált stb. bútoron) szeretnél hibátlan fedésű felületet kialakítani, akkor önts a tejfestékhez Extra-Bond-ot.
 • A nem-porózus felületen a „nyers” tejfesték (azaz a tejfestékpor vízzel elkeverve, Extra-Bond adalékanyag hozzáadása nélkül) régies felületet hoz létre. Ez a folyamat éppen olyan véletlenszerűen játszódik le, ahogyan az idők folyamán egy festékréteg elöregszik, ezért a végeredmény sokkal inkább autentikus, mint bármilyen egyéb antikolás esetében.
 • A tejfesték ellenállóképességét az utolsó lépésben felvitt felületzáró anyag adja: az Azúr Bagoly Tejfesték mindenfajta felületzáróval kompatibilis, így viaszolhatod, olajozhatod, lakkozhatod az ízlésednek megfelelően.
 • A bútorfestés lépéseihez részletes segítséget találsz az oldalunkon itt.

 

VÁLASZOK A LEGGYAKRABBAN FELTETT KÉRDÉSEKRE:

1 liter tejfesték mekkora felületre elegendő?

1 liter tejfesték kb. 7-10 m² festéséhez elegendő 2-3 rétegben. Ha porózus felületet festesz sötét színnel, akkor 1 liter akár 14 m² átfestéséhez is elég lehet.

A legkisebb kiszerelés (amiből 1 pint, azaz kb. fél liter felhasználható tejfesték lesz) általában elég 2 darab közepes méretű komód felújításához.

 

bútorfesték - fedőképesség, kiadósság – Azúr Bagoly Tejfesték

 

Hány rétegben kell felvinni a tejfestéket?

A teljes színfedéshez általában 2-3 réteg szükséges.

 

Mennyire tartós a tejfesték?

A tejfesték egy rendkívül tartós bútorfesték, mert a termék két fő alkotóeleme a mész és a tejfehérje: amikor ez a két anyag reakcióba lép egymással, akkor egy nagyon erős kötelék jön létre. A paletta csodaszép árnyalatait a természetben fellelhető pigmentek adják, ezért a tejfesték nem fakul még UV-sugárzás hatására sem.

Már az ókorból is maradtak ránk – máig élénkszínű – tejfestékkel készült alkotások… Nos, kell-e ennél jobb bizonyíték a tejfesték tartósságára?

 

Keverhetem-e a színeket egymással?

Igen, a színeket bátran keverheted egymással!

 


„A tejfesték remekül „működött”, igazán élmény volt vele dolgozni! A termék valóban a honlapon található leírás szerint ígért színt produkálta.” – Noémi

 

“…tökéletesen autentikusan kopott hatást tudtam vele elérni, így a régiből nem újat, hanem még régebbit varázsoltam! Imádom!” – Bianca

 

„A tejfesték tényleg fantasztikus!” – Zsuzsi

 

 

A BÚTORFESTÉK PÁR KATTINTÁSSAL MEGVÁSÁROLHATÓ ITT: 

IRÁNY A WEBÁRUHÁZ! >>>

 


 

Ismerkedj még a tejfestékkel:

Útmutató a Tejfesték Keveréséhez

2016. 08. 18.

Ha még csak most ismerkedsz a tejfestékkel, akkor talán kissé idegenkedsz a festékkutyulástól… pedig nincs mitől tartani! Ha valaha kevertél már egy pohár kakaót vagy egy bögre instant kávét, akkor ez is ugyanúgy menni fog! A videóban megnézheted, hogy valóban milyen egyszerű ez a művelet.

Tovább >
Extra-Bond tapadásfokozó tejfestékhez – Azúr Bagoly

Mikor használj tapadásfokozót?

2019. 05. 30.

A TEJFESTÉK nagyon-nagyon sokoldalúan használható: ahhoz, hogy a kedvedre tudd kamatoztatni ezt a változatosságot, először is fontos megérteni az anyag természetét.

Tovább >

Mihez elég egy csomag tejfesték?

2021. 09. 24.

Tudom ám, hogy a bútorfestés előtt az egyik fő dilemma, hogy hány liter bútorfesték kell majd a választott bútorodhoz. – Ez a kis segédlet azért van, hogy megkönnyítsük ezt a döntésedet.

Tovább >
VOC-mentes bútorfesték - Azúr Bagoly Tejfesték - környezetbarát festék

Miért fontos egy festék VOC-tartalma?

2017. 02. 08.

A bútoraiddal éveken át éldegélsz együtt, ezért a bútorfesték kiválasztásakor érdemes odafigyelned arra, hogy milyen anyagokat engedsz be az otthonodba.

Tovább >

ANTIKOLÁS: Patinás Felület Kialakítása

2017. 09. 20.

A tejfesték nem-porózus felületen (pl. lakkozott/politúrozott/festett/laminált stb. bútoron) az Extra-Bond hozzáadása nélkül patinás felületet hoz létre.

Ha a tejfesték nem tud beszívódni az anyag szerkezetébe, akkor száradás után véletlenszerűen felpattogzik. – Lehet, hogy meglepően hangzik, de ez a tejfesték egyik legkedveltebb tulajdonsága! Ez a jelenség az elöregedett festékrétegre emlékeztető felületet alakít ki, ami semmilyen más bútorfestékkel nem érhető el (…kivéve akkor, ha van türelmed várni körülbelül 80-100 évet, hehe).

Tovább >
a tejfesték tárolása: így akármeddig eltartható

Így tárold a tejfestéket!

2015. 06. 17.

A tejfestéket nem csak egy-két évig, hanem akármeddig tárolhatod! A minőség megőrzéséhez arra kell csak odafigyelned, hogy a festékpor légmentesen legyen zárva.

Tovább >

Keverj új színeket! – 7 hasznos tipp…

2015. 10. 09.

Ha még csak messziről csodálod a tejfesték színeit, akkor talán nehezen igazodsz el a pirosak-kékek-zöldek rengetegében… Ezért hát igyekszem most megmutatni azt, hogy miként érdemes válogatni a palettán.

Tovább >

A Tejfesték Mint Természetes Falfesték

2019. 03. 14.

A tejfesték már évszázadok óta használatos nem csak bútorok, de falfelületek festésére is. Tudtad például, hogy az egyiptomi piramisokban található freskók is tejfestékkel készültek? – Bizony! …az tehát biztos, hogy a tartósság nem probléma. 🙂 – Ééés az előnyös tulajdonságok sora ezzel nem ér ám véget!

Tovább >