40 000 Ft feletti tejfesték-vásárlás esetén a szállítás ingyenes!
0

Webáruház

fatapasz felületjavításhoz

A bútorodon a kisebb sérüléseket egyszerűen eltüntetheted fatapasszal. A fatapasszal kijavított felület festhető, pácolható lesz.

Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

650 Ft

Törlés

Mi ez?

A fatapasz egy kenhető anyag, ami pár óra alatt faszilárdságúra keményedik.

 

Mihez használhatod a terméket?

A fatapaszolással a fabútoraidon a felületen lévő kisebb sérüléseket javíthatod ki a bútorfestés előtt: a karcolások, a furnérhiányok, a régi szegek által ütött lyukak mind-mind tökéletesen eltüntethetőek ezzel a termékkel.

Ez a termékünk is VOC-mentes és vízbázisú, ezért nyugodtan használhatod a tejfestékkel együtt.

 

Jó, ha tudod: Ha teljes színfedéssel tervezel a bútorodon, akkor igazából mindegy, hogy milyen árnyalatú glettel javítod a felületet. Az anyag árnyalata csak akkor számít, ha a továbbiakban pácolod a fafelületet: ilyenkor olyan fatapasszal dolgozz, ami közel esik a faanyag természetes színéhez.  

 

Így használd:

  • A felület legyen tiszta (por- és zsírmentes).
  • A réseket töltsd ki fatapasszal, majd spaklival simítsd el az anyagot. Ha már teljesen száraz a javított rész, akkor  150-es szemcsenagyságú csiszolópapírral csiszold simára a felületet, végül pedig töröld le az egészet egy nedves ronggyal.
  • A fatapasz a száradáskor összezsugorodik, ezért a mélyebb réseket általában 2-3 réteggel töltheted ki szépen.
  • A fatapasz a pár milliméternél mélyebb egyenetlenségek kitöltéséhez nem alkalmas, mert berepedhet: a kulcslyukak, furatok stb. eltüntetéséhez ezért előbb faragasztóval rögzíts egy fadarabot az üregbe, majd ez után simítsd csak ki fatapasszal a kisebb hiányokat.

kiszerelés: 200 g