40 000 Ft feletti tejfesték-vásárlás esetén a szállítás ingyenes!
0

Webáruház

TEJFESTÉK – Füst

Tökéletes világosszürke, mindenféle kékes-barnás beütés nélkül: ha valódi szürke színt keresel, akkor a Füst árnyalat a megfelelő választás.

7 250 Ft38 500 Ft

Törlés

A TEJFESTÉK HASZNÁLATÁVAL GÖRDÜLÉKENYEN, SOKOLDALÚAN, VEGYSZERMENTESEN ALAKÍTHATOD A BÚTORAIDAT.

 

A TEJFESTÉKKEL GÖRDÜLÉKENYEN FOGSZ TUDNI HALADNI!

Ha házilag fogsz neki a bútorfestésnek, akkor kifejezetten fontos, hogy könnyen-gyorsan tudd megoldani a feladatot. Az Azúr Bagoly Tejfesték a kezed alá dolgozik, hiszen:

 • alapozás nélkül használható,
 • bársonyosan sima, gyönyörűen matt felületet ad: az ecsetvonásoknak nyoma sincs,
 • gyorsan (0,5-1 óra alatt) szárad,
 • könnyedén csiszolható, így az esetleges megfolyások pár mozdulattal javíthatók.

 

A TEJFESTÉKET ELKÉPESZTŐEN SOKOLDALÚAN HASZNÁLHATOD!

Ha leteszed a voksod egy bútorfesték mellett, akkor az olyan anyag legyen, ami képes alkalmazkodni az igényeidhez! Az Azúr Bagoly Tejfesték úgy működik, mintha többféle festéket csomagoltunk volna egybe, mert:

 • bármilyen anyagú bútoron alkalmazható,
 • nem csak fedőfestékként használható, hanem kezeletlen fán a szokásosnál több vízzel hígítva pácolásra is alkalmas,
 • egyszerűen koptatható, sőt egyedülálló módon képes megidézni az elöregedett festékréteg patinás felületét,
 • felületzárás nélkül táblafestékként is működik.

 

A TEJFESTÉKKEL KÖRNYEZET- ÉS EGÉSZSÉGBARÁT MÓDON ALAKÍTHATOD A BÚTORAIDAT!

Az Azúr Bagoly Tejfesték ma is ugyanazokból az alkotóelemekből készül, mint amikből az emberek az idők kezdete óta kevertek festéket: mészből, tejfehérjéből, agyagból és ásványi színezékekből áll össze. Mostanság már szinte minden termékre rá van írva, hogy “környezetbarát”, az Azúr Bagoly Tejfesték azonban magasan kiemelkedik a kínálatból, mivel:

 • 100%-ig természetes összetevőkből készül,
 • VOC-tartalma: 0, így zárt térben is biztonságosan dolgozhatsz vele,
 • nem tartalmaz semmilyen káros alkotóelemet (latexet, VOC-t, olajszármazékot, illatanyagot),
 • por alakban kapható, így akármeddig eltartható (a gyártás során ezért nincs szükség mesterséges tartósítószerek használatára),
 • biológiailag lebontható, így a felesleget akár komposztálhatod is.

 


TUDNIVALÓK A TEJFESTÉK HASZNÁLATÁHOZ:

 • 1 egység tejfestékport 1 egység vízzel keverj el. (Ez a recept azonban nincs ám kőbe vésve: a tejfesték állaga valójában akkor ideális, ha könnyedén siklik az ecset a felületen. – Így hát nyugodtan módosíts az arányokon úgy, hogy kényelmesen tudj dolgozni.)
 • Az Azúr Bagoly Tejfesték porózus anyagok (pl. kezeletlen fa, nyers MDF, égetetlen kerámia, frissen vakolt fal, kezeletlen tégla stb.) festésére a legeslegjobb megoldás, mert nem a felület tetején képez bevonatot (ahogyan a legtöbb „modern” bútorfesték teszi), hanem beszívódik az anyag szerkezetébe, így rendkívül tartós eredményt ad.
 • Ha nem-porózus anyagon (pl. lakkozott/politúrozott/festett/laminált stb. bútoron) szeretnél hibátlan fedésű felületet kialakítani, akkor egyszerűen önts a tejfestékhez Extra-Bond-ot.
 • A nem-porózus felületen a „nyers” tejfesték (azaz a tejfestékpor vízzel elkeverve, Extra-Bond adalékanyag hozzáadása nélkül) patinás felületet hoz létre. Ez a folyamat éppen olyan véletlenszerűen játszódik le, ahogyan az idők folyamán egy festékréteg elöregszik, ezért a végeredmény sokkal inkább autentikus, mint bármilyen egyéb antikolás esetében.
 • A tejfesték ellenállóképességét az utolsó lépésben felvitt felületzáró anyag adja: az Azúr Bagoly Tejfesték mindenféle felületzáróval kompatibilis, így viaszolhatod, olajozhatod, lakkozhatod az ízlésednek megfelelően.

 

VÁLASZOK A LEGGYAKRABBAN FELTETT KÉRDÉSEKRE:

1 liter tejfesték mekkora felületre elegendő?

1 liter tejfesték kb. 7-10 négyzetméter festéséhez elegendő 2-3 rétegben. Ha porózus felületet festesz sötét színnel, akkor 1 liter akár 14 négyzetméter átfestéséhez is elég lehet.

 

Hány rétegben kell felvinni a tejfestéket?

A teljes színfedéshez általában 2-3 réteg szükséges.

 

Mennyire tartós a tejfesték?

A tejfesték rendkívül tartós, mert a termék két fő alkotóeleme a mész és a tejfehérje: amikor ez a két anyag reakcióba lép egymással, akkor egy nagyon erős kötelék jön létre. A paletta csodaszép árnyalatait a természetben fellelhető ásványok adják, ezért a tejfesték nem fakul még UV-sugárzás hatására sem.

Már az ókorból is maradtak ránk – máig élénkszínű – tejfestékkel készült alkotások… Nos, kell-e ennél jobb bizonyíték a tejfesték tartósságára?

 

Keverhetem-e a színeket egymással?

Igen, a színeket bátran keverheted egymással!

 


A termék háromféle kiszerelésben kapható, amelyekből a következő festékmennyiségeket állíthatod elő: pint (0,47 liter), kvart (0,95 liter), gallon (3,79 liter).

 

A termék biztonsági adatlapja itt érhető el.

További információk

Tömeg N/A
a termék a következő kiszerelésekben kapható:

pint (0,47 liter), kvart (0,95 liter), gallon (3,79 liter)