bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

VINTAGE – A KEDVENC STÍLUSUNK!

A vintage kicsit különc a lakberendezési stílusok rengetegében: nem kötődik egy meghatározott korszakhoz, és nagyon sokféle vonalvezetésű bútort elbír. Éppen ezért bárki megtalálhatja benne a neki kedves elemeket, és bátran a saját lakóteréhez igazíthatja – a vintage illik a nagyvárosi lofttól kezdve a régi polgári lakáson és a panelen át a vidéki házig mindenféle enteriőrhöz. Ez benne a nagyszerű!

A vintage egy eklektikus és laza lakberendezési stílus, amit egyetlen érzés fog össze: a bútornak lelke van! :). Ez a szellemiség tiltakozik az eldobható, tömeggyártott, műanyag holmik világa ellen, szembemegy napjaink rohanó életvitelével, ezért sokat merít a vidéki stílusokból.

A vintage otthonban az egyedi, megismételhetetlen bútoroké a főszerep. – Mindegy, hogy fél, ötven vagy százötven éves; mindegy, hogy új, használt vagy örökölt – a lényeg, hogy otthonod darabjaként a bútorodnak legyen számodra értékes története, érdekes karaktere.

Vintage

HOGYAN TEREMTS VINTAGE HANGULATOT AZ OTTHONODBAN?

 • Használj natúr, fakó színeket, és ne ijedj meg a patinás, kopott felületektől.
 • Válassz elegáns, egyedi formájú bútorokat, finom részletekkel. Ne törődj azzal, ha ezek nem egy korszakból származnak, és más-más vonalvezetésűek – a lényeg, hogy a szíved dobbanjon meg, ha rájuk nézel! :)
 • Használj természetes anyagokat (fát, lent, gyapjút), és ne félj a minták keveredésétől! A vintage stílus nem köti meg a kezed: ha a színek összhangban vannak, a minták és textúrák lehetnek változatosak.
 • Ragadj ecsetet, és frissíts fel egy-egy szép formájú bútort! (Próbáld ki a tejfestéket, ezzel gyönyörű, régies felületeket hozhatsz létre!) Bútorvásárláskor vadássz a festett darabokra. :) A vintage elsősorban a francia vidéki stílustól örökölte a festett bútorok szeretetét.
 • Legyen egy hangsúlyos lámpád! A kristálycsillár felkapott választás, hiszen nem csak elegáns, de anyagánál fogva szinte minden enteriőrbe jól illik.
 • Ne spórolj a kiegészítőkkel! Vedd magad körül számodra kedves tárgyakkal. – Ezek lehetnek bolhapiacról származó kincsek, vagy számodra emlékezetes pillanatokról készült képek. Ha gyűjtesz valamit, dekorálj a gyűjteményed darabjaival.

VÁSÁROLJ VINTAGE BÚTORT EGY KATTINTÁSSAL!

Igazi vintage bútor öreg darabokból készül, ez nem vitás. A bútorfelújítás sajátos szépségeinek külön posztot is szenteltem. – Ugyanakkor a régi bútorok beszerzése néha igazán vadregényes: ez a műfaj bizony együtt jár a poros sufnikban való kutakodással, a nem-szeretem alkudozással és a gyötrő kétséggel, ami rögtön felüti a fejét, amint fényes orral elsétálsz az új szerzeményeddel: milyen rejtett bútorbetegségei lehetnek? mennyi munkám fog belemenni? ki tudom hozni belőle, amit szeretnék?

Jó hír, hogy mindez változóban van: ma már nem csak ószeresektől juthatsz vintage bútorokhoz, hanem a kanapédon ülve is, tőlünk is! :)

Az Azúr Bagolynál igazán régi, tömörfa bútorokat újítunk fel. Azt szeretnénk, ha ezek az öreg darabok karakterüket megőrizve, de felfrissülve újra otthonra lelnének. Hisszük, hogy a gondos munkának és a kiemelkedő minőségű anyagok használatának köszönhetően bútoraink képesek felvenni a versenyt a sorozatgyártott termékekkel.

Sőt, a titkos vágyunk még ennél is több: az, hogy az Azúr Bagoly bútorokban otthonod egy-egy pótolhatatlan, kedvenc darabjára lelj! :)

Nézz szét a webáruház polcain!

VINTAGE NEVER GOES OUT OF STYLE!

Vintage style combines furniture designs from various time periods to create a sense of charm and history. It can be easily adapted to any kind of interior, from a city loft to an old country farmhouse. No wonder it has been so hip lately!

Vintage style is an eclectic and casual way of decorating. It is all about embracing and loving old pieces: restored or refinished furniture is key to achieve a vintage atmosphere. A few eccentric and lovingly handmade pieces will make your home uniquely yours.

Vintage

HOW TO ACHIEVE THE VINTAGE LOOK?

 • Washed-out, dusty colors and weathered finishes create a lived-in feel.
 • As accent pieces, choose furniture with shapely silhouettes and sophisticated detailing. If it makes your heart sing, it’s a keeper! :)
 • Use natural fabrics and materials such as wood, linen and wool. Don’t be scared of mixing different patterns if your colors harmonize!
 • Grab a brush and revive a few old pieces with a lovely new color! (Try Old Fashioned Milk Paint for an authentic vintage look!)
 • Crystal chandeliers and embellished lamps are popular features of this style.
 • Vintage décor usually includes a diverse assortment of artwork, so show off your collection of paintings, flea market finds or family photos!

NOW VINTAGE FURNITURE IS ONLY A CLICK AWAY!

Real vintage furniture should be old, no doubt about that. However, shopping for these pieces can prove to be quite a challenge! Browsing dusty corner shops, treasure hunting at flea markets is not everyone’s favorite thing – plus, it is very time-consuming.

Azure Owl brings a new approach to buying vintage furniture and accessories: look around in our Webshop and enjoy shopping right from your home!