bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Tungolaj

Ár: 5 400 Ft

Kiszerelés:
Készlet:
raktáron

A tungolaj átlátszó és matt fedést biztosít, mely kiemeli a fa természetes színét és erezetét. 

Egészen különleges anyag: folyékony állapotban beivódik a fába, majd levegővel érintkezve megszilárdul, így rendkívül tartós bevonatot képez a felületen, ami ellenáll a víznek, alkoholnak, olajoknak. – Felvitelkor könnyen kezelhető, mint egy olaj, száradás után kemény és ellenálló, mint egy lakk!

 

A tungolajat egy Dél-Amerikában és Kínában honos fa magvából préselik. Az egyéb felületkezelésekkel ellentétben a tungolaj nem a fa felületén képez védőbevonatot, hanem annak szerkezetébe beivódva magát a fát keményíti meg. Egyszerűen bedörzsölve – nincsenek ecsetnyomok, megfolyások! – gyönyörű, matt és hihetetlenül tartós felületet képez.

A tungolaj nagyszerűen használható fa felületek kezelésére kültéren és beltéren egyaránt. Nem mérgező, ezért akár konyhai eszközökön is alkalmazható.

Milyen felületen használd?

Fontos, hogy be tudjon szívódni a felületbe, amire dolgozol vele, ezért elsősorban nyersfán vagy tejfestékkel kezelt fafelületen ajánljuk a használatát.

 …és milyen felületen ne?

Ha a felület nem tudja megfelelően magába szívni az olajat, ez a felületkezelési eljárás nem éri el a célját. Így azokon a darabokon, amik előzetesen felületkezelve voltak, ne használj tungolajat.

Egyedülálló minőségű, 100%-os tisztaságú olaj!

A legtöbb piacon kapható termék nagy arányban (akár 75%-ban) hígított. A Hope’s Tungoil nem tartalmaz petróleum-származékot, kizárólag 100%-os tisztaságú tungolaj van benne.

Így védd a fát tungolajjal:

.  Puha ronggyal dörzsöld a felületbe, majd egy nedvszívó kendővel töröld le a felesleget.

.  Általában legalább két rétegben szükséges felvinni; a rétegek között hagyj 12 óra száradási időt. Ha az egyes rétegek között finoman átpolírozod a darabot, még simább és egyenletesebb lesz a végeredmény.

.  A tungolaj hígítására használhatsz ásványiolaj-alapú vagy citrus-alapú hígítókat is a felvitel és a beszívódás megkönnyítésére. Az optimális hígítási arány a kezelt fa jellegétől függ – ezért találsz nálunk 100%-os tungolajat.

FIGYELEM! Felvitele fokozott óvatosságot igényel, mert a száradás közben termelődő hő öngyulladást idézhet elő! Használat után minden tungolajjal érintkezett eszközt (még a később szemétbe kerülő dolgokat is!) moss le vízzel és szappannal, majd a szabadban teríts ki, és legalább 24 órát hagyd száradni (min. 4°C-on).

Csonthéjasokra allergiások környezetében körültekintéssel alkalmazandó!

Olvasd el a részletes használati útmutatót!

Kérdésed van?

.  Merülj el a Tudástárban!

.  Nézd meg a blogon képekben a tungolaj használatának lépéseit!

.  Olvasd el tapasztalatainkat a tungolaj használatával kapcsolatban itt és itt!  

.  Írj nekünk!

 

A termék az alábbi Kiszerelésekben kapható:

.  0,47 liter (1 pint)

.  0,95 liter (1 kvart)

.  3,79 liter (1 gallon)

 

A termék biztonsági adatlapja itt érhető el.