bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Dekorviasz – Árnyfekete

Ár: 4 950 Ft

Kiszerelés:
Készlet:
raktáron

A színezett viaszok patinás megjelenést kölcsönöznek bútoraidnak, kiemelik az érdekes részleteket, hangsúlyozzák a felület textúráját. A bútorápoló méhviaszunkhoz hasonlóan ebbe a dekor-viaszba is kizárólag természetes összetevők kerültek.

A Daddy Van’s Méhviasz Antikoláshoz finomítatlan méhviaszból és karnaubaviaszból készül, természetes színezék hozzáadásával. Más nincs is benne! :)

Próbáld ki a bútorfestés befejező műveleteként, és…

Csodáld az eredményt!

.  Különböző hatásokat érhetsz el a sötét viasz használatával: alkalmazhatod csak egyes részletek hangsúlyozására, de akár az egész felület textúrálására is. A felvitt mennyiségtől függően a finoman öregbítettől a vagányan rusztikusig rengetegféleképpen alakíthatod bútorod megjelenését.

.  Nemcsak bútoron, de gyerekjátékon, sőt a konyhapulton is használhatod, legyen az nyers- vagy festett fa!

.  Nem tartalmaz petróleumszármazékot, oldószert, sem mesterséges illatanyagot. Minden részében bőr- és környezetbarát!

.  Állaga körülbelül vajszilárdságú, így felvitele hihetetlenül egyszerű!

A dekor-viaszok használatától kezdetben sokan tartanak – nem csoda, kell egy kis merészség, hogy egy frissen festett darabra sötét viaszt kenj! :) Pedig amilyen radikálisnak tűnik elsőre, olyan rugalmas, és utólag is könnyen javítható ez az eljárás! – Nem hiába ez az egyik legnépszerűbb antikolási módszer. :)

Így antikolj viasszal:

.  A színezett viaszok felvitele előtt érdemes színtelen viasszal kezelni a festett felületet (erről lásd az itt leírtakat). Sokkal erősebb lesz a sötét viasz hatása, ha közvetlenül a felületre kened.

.  A dekor-viaszt vékonyan vidd fel a faragott minták réseibe, vagy a felület kisebb-nagyobb egyenetlenségeire – ezt a legkönyebb ecsettel megtenni. Töröld le a felesleget egy tiszta ruhával. (Oszd fel a felületet körülbelül tenyérnyi részekre, ne próbáld az egészet egyszerre viaszolni.)

.  Ha javítani szeretnél, színtelen viasszal „leradírozhatod” a sötét viaszt.

.  Több rétegben is használhatod.

.  Száradás után nagyon finom acélgyapottal átdörzsölheted az antikolt részeket, ez elvesz egy kicsit a sötét viasz „éléből”.

.  A színezett viaszokra fokozottan igaz: célszerű takarékosan felvinni – kezdd inkább kevesebbel, és alkalmazz több réteget, ha szükségesnek látod!

.  Polírozhatod is a felületet a felvitelt követően, ha magasfényű darabot szeretnél. Ehhez előbb hagyd kb. 5 percig száradni a viaszt.

.  Ha sérülne a felület, csak csiszold át, és viaszold újra. :)

A színes viaszokat használhatod fa- vagy festett felületek sötétítésére, színének árnyalására is; ekkor egyenletesen dolgozd el a viaszt a felület minden részén. A lazúrozáshoz hasonló, de természetesebb hatású, rusztikusabb felületet kapsz eredményül.

Ez a viasz is víztaszítóvá teszi a vele kezelt felületeket.

Antikbarna és mészfehér színben is elérhető!

Kérdésed van?

.  Merülj el a Tudástárban!

.  Olvasd el a vonatkozó blogbejegyzéseinket!

.  Írj nekünk!

 

A termék az alábbi kiszerelésekben kapható:

.  56,7 g (2 uncia)

.  170 g (6 uncia)