fbpx
30 000 Ft feletti tejfesték-vásárlás esetén a szállítás INGYENES!
0

Webáruház

Dekorviasz – árnyfekete

A színezett viaszok patinás megjelenést kölcsönöznek bútoraidnak, kiemelik az érdekes részleteket, hangsúlyozzák a felület textúráját. A bútorápoló méhviaszunkhoz hasonlóan ebbe a dekor-viaszba is kizárólag természetes összetevők kerültek.

Cikkszám: N/A Kategória:

8 250 Ft

Törlés

A Daddy Van’s Méhviasz Antikoláshoz finomítatlan méhviaszból és karnaubaviaszból készül, természetes színezék hozzáadásával. Más nincs is benne! 🙂

Próbáld ki a bútorfestés befejező műveleteként, és…

 

CSODÁLD AZ EREDMÉNYT!

 • Különböző hatásokat érhetsz el a sötét viasz használatával: alkalmazhatod csak egyes részletek hangsúlyozására, de akár az egész felület textúrálására is. A felvitt mennyiségtől függően a finoman öregbítettől a vagányan rusztikusig rengetegféleképpen alakíthatod bútorod megjelenését.
 • Nemcsak bútoron, de gyerekjátékon, sőt a konyhapulton is használhatod, legyen az nyers- vagy festett fa!
 • Nem tartalmaz petróleumszármazékot, oldószert, sem mesterséges illatanyagot. Minden részében bőr- és környezetbarát!
 • Állaga körülbelül vajszilárdságú, így felvitele hihetetlenül egyszerű!

 

A dekor-viaszok használatától kezdetben sokan tartanak – nem csoda, kell egy kis merészség, hogy egy frissen festett darabra sötét viaszt kenj! 🙂 Pedig amilyen radikálisnak tűnik elsőre, olyan rugalmas, és utólag is könnyen javítható ez az eljárás! – Nem hiába ez az egyik legnépszerűbb antikolási módszer.

 

ÍGY ANTIKOLJ VIASSZAL:

 • A színezett viaszok felvitele előtt érdemes színtelen viasszal kezelni a festett felületet (erről lásd az itt leírtakat). Sokkal erősebb lesz a sötét viasz hatása, ha közvetlenül a felületre kened.
 • A dekor-viaszt vékonyan vidd fel a faragott minták réseibe, vagy a felület kisebb-nagyobb egyenetlenségeire – ezt a legkönnyebb ecsettel megtenni. Töröld le a felesleget egy tiszta ruhával. (Oszd fel a felületet körülbelül tenyérnyi részekre, ne próbáld az egészet egyszerre viaszolni.)
 • Ha javítani szeretnél, színtelen viasszal „leradírozhatod” a sötét viaszt.
 • Több rétegben is használhatod.
 • Száradás után nagyon finom acélgyapottal átdörzsölheted az antikolt részeket, ez elvesz egy kicsit a sötét viasz „éléből”.
 • A színezett viaszokra fokozottan igaz: célszerű takarékosan felvinni – kezdd inkább kevesebbel, és alkalmazz több réteget, ha szükségesnek látod!
 • Polírozhatod is a felületet a felvitelt követően, ha magasfényű darabot szeretnél. Ehhez előbb hagyd kb. 5 percig száradni a viaszt.
 • Ha sérülne a felület, csak csiszold át, és viaszold újra. 🙂

 

A színes viaszokat használhatod fa- vagy festett felületek sötétítésére, színének árnyalására is; ekkor egyenletesen dolgozd el a viaszt a felület minden részén. A lazúrozáshoz hasonló, de természetesebb hatású, rusztikusabb felületet kapsz eredményül.

 

Ez a viasz is víztaszítóvá teszi a vele kezelt felületeket.

 

Antikbarna és mészfehér színben is elérhető!

 


A termék biztonsági adatlapja itt érhető el.

További információk

Tömeg N/A
a termék a következő kiszerelésekben kapható:

56 g, 170 g