bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

ISMERKEDJ MEG A TEJFESTÉKKEL!

A tejfesték története hosszú-hosszú időre nyúlik vissza: ma ugyanazokból az alkotóelemekből készül, mint a több száz, sőt több ezer évvel ezelőtt íróból, porrá tört mészkőből és a természetben lelt színezőanyagokból házilag kevert festékek.

Az Azúr Bagoly Tejfesték összetételénél fogva számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amik magasan kiemelik a ma kapható festékek közül, és a bútorasztalosok, belsőépítészek, hobbi- és képzőművészek kedvencévé avatják.

GONDOLNÁD, HOGY ILYEN EGYSZERŰ HASZNÁLNI?

A tejfestékkel való munka során nincs szükség alapozó használatára. Két réteg festék általában elég a tökéletes színfedéshez.

A festéket por alakban szállítjuk, így akármeddig eltartható. Mielőtt ecsetet ragadnál, csak keverj a festékhez vizet, és már használhatod is.

Ha végeztél, vízzel-szappannal egyszerűen eltüntethetsz minden nem kívánt nyomot.

Tejfestek

SOKOLDALÚSÁGA MIATT SZERETNI FOGOD!

A tejfesték legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy rugalmasan alkalmazkodik az igényeidhez, mintha többféle festéket csomagoltunk volna egybe.

 • Saját maga alapozófestékeként működik: az első réteget kenheted egyből a bútorra.
 • Az Azúr Bagoly Tejfesték csodaszép, sima és matt felületet hoz létre, amin az ecsetvonásoknak nyoma sincs! – Így nagyon kevés utókezelést igényel.
 • Ha akarod, tökéletesen fed, ha akarod, lepattogzik! – A tejfesték viselkedése a festendő felület textúrájától és az adalékanyag használatától függően változik, és szerencsére könnyen irányítható!
  • Az Azúr Bagoly Tejfesték nyersfa- és egyéb porózus felületekre kenve vagy Extra-Bonddal kombinálva hibátlanul fed.
  • Fényes, korábban felületkezelt, nem-porózus felületekről adalékanyag hozzáadása nélkül helyenként lepereg. Talán meglepően hangzik, de ez a tejfesték egyik legkedveltebb tulajdonsága! Az így kapott patinás megjelenés egyedülálló, csak a tejfestékkel kezelt (vagy réges-régi) bútorok sajátja.
 • Az Azúr Bagoly Tejfesték könnyen csiszolható, így antikolt hatást koptatva is sokkal egyszerűbben tudsz kialakítani, mint a hagyományos festékekkel.
 • Szabályozd a festék-víz arányát igényeid szerint: több vízzel pácszerű fedést kapsz, ami láttatni engedi a fa erezetét, kevesebb vízzel pedig egy sűrű, akár stencilezésre is alkalmas festéket keverhetsz.
 • Többféle felületkezelés közül választhatsz: a tejfestéket viaszolhatod, olajozhatod, de akár lakkozhatod is annak megfelelően, hogy matt vagy fényes felületre vágysz.

A tejfesték matt, gyönyörűen sima felületeket ad, utánozhatatlan, régies megjelenést kölcsönözve a bútoroknak!

Tejfestek

Tejfestek

Ó, AZOK A SZÍNEK!

Az Azúr Bagoly Tejfesték nem csak összetételében, de színeiben is a többszáz éves hagyományokat követi, ezért nagyszerűen alkalmazható vintage, vidéki, ipari stílusú környezet kialakításakor, sőt restaurátorok is használják! A tejfesték egyedülálló árnyalatait a természetben fellelhető ásványok adják: így lehet, hogy ezek a színek teltek, mégsem rikítóak. Egy különleges színű darab a megfelelő felületkezeléssel akár egy modern otthont is feldobhat!

A gyönyörű, természetes, mély színeket bátran keverheted egymással, így nem csak világosíthatod őket, de új árnyalatokat is létrehozhatsz.

Tejfestek

FESS TEJFESTÉKKEL BÁRMIT!

Az Azúr Bagoly Tejfesték tökéletesen tapad minden tiszta, porózus felületre, az Extra-Bond hozzáadásával pedig bármilyen felületre: politúrozott, festett fára, fémre, műanyagra, üvegre is festhetsz vele. Nemcsak bútorfestésre, de padlók, konyhaszekrények, játékok felújítására, sőt stencilezésre és falfestésre is bátran használható!

100%-IG TERMÉSZETES, KÖRNYEZETBARÁT ÉS BABABARÁT FESTÉK: IGEN, LÉTEZIK!

Természetes összetevőinek köszönhetően a tejfesték használata teljesen biztonságos. Nem tartalmaz semmilyen káros alkotóelemet (ólmot, latexet, mesterséges tartósítószert, illatanyagot, olajszármazékot), VOC-tartalma: nulla.

Vegyszerekre érzékenyek, kismamák és gyerekek környezetében, sőt szülőszobákban, kórházakban is nyugodtan használható. – Ráadásul a tejfestékben lévő mész erősen lúgos kémhatású, így természetes fertőtlenítőként működik, antibakteriális. (A savas kémhatású tejfehérjével keveredve ez a hatás csökken, de száradás után sem tűnik el teljesen.)

Szagtalan – de tényleg! :) Ha jártál már úgy, hogy egy szagmentesnek ígért festék gőze fojtogatott mázolás közben, a tejfesték nagyon kellemes meglepetést fog okozni: festés közben nagyon enyhe agyagillata van, ami száradás közben teljesen eltűnik.

A tejfesték biológiailag lebontható, így abszolút környezetbarát.

Tejfestek

NA ÉS MENNYIRE TARTÓS?

A valódi tejfesték mésszel készül – ez vízben feloldva reakcióba lép a tejfehérjével, ami egy nagyon tartós, ellenálló festékréteget képez.

A tejfestéket már az ősi Egyiptomban is használták. És hogy ezt honnan tudjuk? – Az évezredeken át fennmaradt, ma is élénk színű festmények bizonyítják. :)

Nézz szét a webáruház polcain!

KÉRDÉSED VAN?

GET TO LOVE OUR MILK PAINT!

The Old-Fashioned Milk Paint Company has been faithfully producing a genuine Milk Paint as close as possible to the old primitive, home-made paint mixed on the back porch with skim milk or buttermilk, crushed limestone and pigments found around clay pits, and mineral colors crushed and powdered.

The look and feel of a surface painted today with milk paint is no different than what was found on furniture, walls and floors in country houses centuries ago.

Our Milk Paint is used by artists and craftsmen to create decorative results that cannot be achieved with other paints.

Milkpaint

ADVANTAGES:

 • adheres to almost all clean, porous surfaces; mixed with our Extra-Bond, it will also adhere to just about any non-porous surface
 • no primer needed
 • dead flat, beautiful velvety finish
 • longest lasting paint known; colors will not fade
 • dries quickly (dry to touch in 30 minutes)
 • comes in 20 rich historical colors that can be blended to produce further tints and shades
 • odorless when dry
 • easily cleaned up with water
 • the greenest paint there is: biodegradable, non-toxic and VOC-free
 • indefinite shelf-life (in sealed bag as powder)
Browse our webshop!

GOT ANY QUESTIONS?