bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Hogyan válassz csiszolópapírt?

Mágika, 2017.02.06.

A bútorfelújítás szinte minden lépésénél kulcsszerepet kap a CSISZOLÓPAPÍR. — De mégis hogyan válaszd ki az éppen megfelelőt? 

 

A csiszolópapírok világában egyáltalán nem nehéz eligazodni: az ívek hátulján lévő számozás jelzi, hogy a durva-közepes-finom skálán hol helyezkedik el a kezedben lévő darab.

csiszolópapír - útmutató - bútorfelújítás - Azúr Bagoly

Minél nagyobb a papír hátulján lévő szám, annál finomabb csiszolópapírral van dolgod. 

 

A bútorfelújítás során alapvetően háromféle csiszolópapírra lehet szükséged: 

     . a régi festék- vagy lakkréteg eltávolításához DURVA szemcséjű darabra: ez körülbelül a 80 és a 120 közötti számozású papírokat jelenti

     . a festés előkészítése során a felület érdesítéséhez KÖZEPES erősségű darabra: ez körülbelül a 150 és a 180 közötti számozású papírokat jelenti

     . a felületkezelés előtt a festés apró hibáinak javítására és a festék felületének elsimítására FINOM szemcséjű darabra: ez nagyjából a 240 és 400 közötti számozású papírokat jelenti. 

(A 80 alatti számozású csiszolópapírokat jellemzően famegmunkálás során, a 400 feletti számozású csiszolópapírokat pedig általában polírozáshoz használják.)

 

A csiszolópapírok használata során 3 alapszabályt tarts be:

     . a lehető legfinomabb csiszolópapírt válaszd, ami még elvégzi a szükséges feladatot (azaz például ne érdesíts 100-as szemcseméretű papírral, mert felesleges karcokat képezhetsz vele)

     . a durva szemcséjű papírtól a finom szemcséjű papír felé haladj: a munkát kezdd a legdurvább csiszolópapírral, majd fokozatosan válts egyre magasabb számozású csiszolópapírra, amíg el nem érsz a felület végleges kialakításához kívánatos finomságú papírig 

     . igyekezz mindig a fa szálirányával megegyező mozdulatokkal dolgozni

 

A webáruházban szerettük volna megkönnyíteni a választásod, ezért a bútorfelújítás mindegyik lépéséhez egyetlen csiszolópapírt találsz csak: a régi festék/lakk eltávolításához a 100-as erősségű papírt, a festés előtti érdesítéshez a 150-es szemcsenagyságú papírt, a festék elsimításához pedig a 280-as finomságú papírt. — A régi bútorok felújításához és a tejfesték használatához szerintünk ezek passzolnak a leginkább. :) 

 

A csiszolópapírok beszerzésekor az volt a célunk, hogy az átlagos darabok árfekvésében prémium minőségű terméket kínáljunk Neked az Azúr Bagoly webáruházban, ezért választottuk a Klingspor szuper csiszolópapírjait (és közülük is a kifejezetten strapabíró fajtát). Az alumínium-oxid-borítás sajátossága, hogy csiszolás közben folyamatosan új vágófelületek képződnek rajta, ami növeli a csiszolópapír élettartamát. 

 

Nem is gondoltam volna, hogy egy csiszolópapírokról szóló bejegyzés ennyire hosszúra is nyúlhat, hihi… Nos, ha már így alakult, remélem, hogy találtál hasznos tudnivalókat ebben a szösszenetben. :)

 

Szívesen olvasnál még hasonló útmutatókat bútorfelújítás-témában? – Iratkozz fel hírlevelünkre itt!

bútorfelújítás csiszolópapír útmutató

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben

Zománcfesték Átfestése

Sűrűn érkezik hozzám az a kérdés, hogy a zománcfestékkel mázolt felületek átfestése is megoldható-e házilag: ez a leggyakrabban az ajtók-ablakok átfestése kapcsán merül fel. Így ebben a bejegyzésben először sorra veszem, hogy milyen lépések szükséges...

Bővebben

Menta Színű Vitrin

A héten új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. :)

Bővebben