bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Így dekupázsolj bútorra!

Mágika, 2016.06.28.

...méghozzá térképet; mi mást! :)

 

Nem is tudom, mi az a térképekben, ami miatt minden térben, minden használati tárgyon jól mutatnak... talán az egyszerű és konkrét megfogalmazása egy fontos, ám a mindennapok során sűrűn elfeledett igazságnak: a világ varázslatos, izgalmas és hatalmas! :)

A mélyen gyökerező térképhóbortomnál fogva nem is volt kérdés, milyen dekoráció dobja majd fel ennek a szebb napokat látott asztalnak a kopott lapját:

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

Eredetileg egy penészzöld színben pompázó, aranymintázatú (mű?)bőr-borítás fedte az asztal tetejét; ettől jobbnak láttam sietősen megszabadulni:

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

A bútort egy 2 rész Kagylófehérből és 1 rész Tengerzöldből kevert, csodaszép türkiz-árnyalattal festettem. A tejfestékbe nem kevertem tapadásfokozót, így az a lakkozott fáról meseszépen lepergett – szerintem ez a felület szuperül illik a kisasztal finom, klasszikus formájához. :)

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

A Cserhátot mintázó régi térképet dekupázs-módszerrel ragasztottam fel a bútorra; méghozzá olyan bátran, mintha az egyetlen, körülbelül tíz évvel ezelőtti szalvétaragasztós próbálkozásom tapasztalataival felvértezve tudtam volna, hogy mit csinálok. :D
A ragasztáshoz az egyébként nagyon menő tulajdonságokkal rendelkező bútorlakkunkat, a Safecoat Acriglaze-t használtam – igen: ez az anyag ilyen célra is vagányul beválik!

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

Így dekupázsolj bútorra pár egyszerű lépésben:

1. A térkép (vagy bármilyen más papír, ha nem osztoznál a térkép-mániában) két oldalát pontosan az asztal két széléhez illesztve vonalzó mellett precízen vágd méretre a lapot egy sniccer segítségével.
dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

2. Bőségesen kend át Safecoat Acriglaze-zel a bútor felületét (nyugodtan felejtsd el a lakkozásnál szokásos intelmeket és kiadósan vidd fel az anyagot). Szerintem érdemes kisebb részekre osztva haladni a munkával, és egyszerre csak egy könnyen kezelhető méretű területet átkenni.
dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

3. Simítsd a papírt a beragasztózott felületre; száradás közben igyekezz minden légbuborékot kikergetni a papír alól (ehhez jó szolgálatot tesz például egy keverőpálcika vagy egy bankkártya). Ügyelj arra, hogy ne sértsd fel a papír felszínét: finom mozdulatokkal dolgozz. Középről a szélek felé haladva simítsd át a felületet.
dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

4. Hagyd száradni legalább 4 órán át. Végül kend át a felületet újra Safecoat Acriglaze-zel annak védelme érdekében. (Ezt a lépést én kihagytam, mert egy vékony üveglapot vágatok majd az asztal a tetejére.)

Hát íme:

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

Az asztal fölé egy másik mumus-technika (a transzferálás) segítségével varázsoltam az egyik kedvenc idézetemet egy régi vászondarabra. (Ha tudod, melyik könyvből való, puszi jár!) Az eredeti magyar fordítása nem igazán adja vissza a teljes jelentését, ami valami olyasféle, hogy: "Nem mind elveszett az, aki kóborol." 

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

...merthogy a térképek további, varázslatos üzenete: csavarogni jó! 

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

Bizony! Nemsokára írok arról is, az Azúr Bagoly merre indul legközelebb! :)

dekupázs bútorra - tejfesték - térkép

Ui: A legutóbb beharangozott utazóláda kicsit megmakacsolta magát. Birkózunk.

 

Szeretnél további bútorfelújítással kapcsolatos útmutatókat olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

bútorfestés bútorfesték bútorfelújítás tejfesték oldfashionedmilkpaint kagylófehér tengerzöld dekupázs térkép vintage antikolás

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben