bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Régi varróasztal átalakulása

Mágika, 2016.05.06.

Lehetséges-e megtartani egy bútor régies karakterét, ugyanakkor mégis felfrissíteni a megjelenését?

 

...hát persze!

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

Ilyen volt – szép a formája és a fa színe is szívmelengető:

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

Nagyon régen festettem már olyan bútort, amiről csodásan lepereg a tejfesték, így épp itt volt az ideje pótolni a lemaradást! – A festés előtt egyáltalán nem érdesítettem a felületet; a tapadásfokozó sem került most elő. Egyszerűen felkentem a tejfestéket a bútor fényes felületére...

...itt következne egy fotó a varróasztalról az első réteg felfestése után, ami ugyan elkészült, de seholsem találom... így képzelj ide egy foltos-mázgás-jajmileszígyebből képet. :)

Már a második réteg száradásakor nekiállt pöndörödni a festék! :) Szerintem a leváló darabokat nem érdemes lecsiszolni addig, amíg a festés a kívánt színfedést el nem éri (ehhez ennél az asztalnál helyenként négy réteg kellett). Az utolsó réteg száradása után ilyen izgalmas felületet adott a tejfesték:

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

...valami csoda készül! :)

A festést követő finom csiszolás általában a bútorfelújítás egyik legunalmasabb része – no de itt...! Szuperizgalmas látni, ahogyan kibontakozik a bútor új formája...

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

...ahogyan kialakul ez a szép, régies felület, amit egyszerűen képtelenség lenne puszta megfontolásból létrehozni:

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

A lekívánkozó festékréteg eltávolítása után a kedvenc lendulaillatú bútorviaszommal kezeltem az asztalka felületét: ez a lépés előhozta a Kagylófehér tejfesték csodaszép, szürkés beütését és életre keltette a bútor eredeti, elő-előbukkanó színét. A fiók natúrfa belsejét is átkentem a viasszal, ami szuperül felfrissítette a régi fa fáradt árnyalatát... sőt: a fiók oldalának viaszolása után az már nem akadozik többé! :)

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

A régi kulcslyuk helyére egy foltos, márvány bútorgombot tettem.

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

A régi varróasztalka a Műhelyben felfrissülve laptopasztalként áll majd használatba.

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

Alig várom, hogy melléülhessek! :)

bútorfestés - antikolás - tejfesték - Azúr Bagoly

 

Szeretnél további bútorfelújítási kalandjainkról is olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

bútorfestés bútorfesték bútorfelújítás tejfesték oldfashionedmilkpaint kagylófehér vintage antikolás

Kommentek (2)

mágika, 2016.05.23. 08:10

Köszi szépen! :) Nekünk is van egy varrógépláb felhasználásával készült bútorunk, lehet, hogy ez is tetszeni fog: http://azurbagoly.hu/blogreszlet.cshtml?blogId=63 A raklapbútorok is nagyon vagányak, én egy polcot tervezgetek egyszer készíteni raklapból! :

balogh.natalia85, 2016.05.23. 05:59

Jajj de jól néz ki! Jártam egyszer egy helyen, ahol az íróasztal volt varrógépből régi kialakítva. Ami még nagyon tetszik, azok a raklap bútorok. http://www.riodesign.hu/dohanyzoasztalok-dohanyzok/uranusz-3-reszes-dohanyzoasztal Szerintem egy hasonló kis dohányzóasztalt simán ki lehet belőlük alakítani. Szerintem nagyon hangulatosak!

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben