bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

A Műhely-ajtó (4)

Mágika, 2016.03.02.

A készülő Műhelyben nem csak az a szuper, hogy a munkában lévő bútorok végre nem a nappaliban sorakoznak, hanem az is, hogy itt helyet kaphatnak a merészebb lakberendezési megoldások is – hiszen a Műhely a kreatív feltöltődés terepe (lesz)!

 

A színes ajtókat régóta csodálom – el is határoztam, a bejárati ajtónk idén izgalmasabb színezetet kap: mondjuk szürkét. :D No de mi lesz az igazán érdekes, erős árnyalatokkal?! – A Műhely-ajtónak szerencsére nem kell visszafogottnak lennie: lehet önálló fókuszpont! Így esett a választásom az Old Fashioned Milk Paint Tengerzöld színére... csodaszép, ugye? :)

bútorfesték - tejfesték - műhelyajtó - tengerzöld

 

A Műhely egyelőre javarészt egy üres placc... miért kezdem hát az ajtó átfestésével a berendezkedést? – Hát ezért:bútorfesték - tejfesték - műhelyajtó - tengerzöld

Ezen az ajtón keresztül belépni a Műhelybe minden alkalommal igazán gyötredelmes élmény volt. – Elő hát az ecsettel! :)

 

Festés előtti előkészületek...

Ez az ajtó nagyszerűen példázza: bár a tejfesték nem igényel alapozást, előkészítésre – a szép eredményhez – igenis szükség van! Ugye nekiugorhattam volna egy sima portörlés után az ajtó festésének? – Persze! ...de nézd csak:

bútorfesték - tejfesték - műhelyajtó - tengerzöld

A korábbi trehány lazúrozás csúfos nyomokat hagyott a felületen: ezek az egyenetlenségek a fedőfestés alól is előtűntek volna – így hát előkészítésképpen közepes erősségű (150-es) csiszolópapírral simára csiszoltam az ajtó felületét. Hasonló (ha nem is ennyire szembetűnő) felületi egyenetlenségek szinte minden használt bútoron találhatóak; ezeket a festés előtt érdemes javítani; a repedéseket úgyszintén:

bútorfesték - tejfesték - műhelyajtó - tengerzöld

A korábbi lazúrréteget nem csiszoltam le tökéletesen – miért is tettem volna: a tejfesték tapadásfokozóval keverve bármilyen felületen megtapad! :)

Az alapos lemosást követően így az első réteghez Extra-Bond-ot kevertem – bár a fa szuperül szívta a festéket (mire az ajtó egyik felétől elértem a másikig, a felkent réteg nagyjából fele beszívódott)... elképzelhető, hogy ezen a felületen önmagában is megtapadt volna a tejfesték:

bútorfesték - tejfesték - műhelyajtó - tengerzöld

Az ajtó új életre keltéséhez kevesebb, mint egy pint Old Fashioned Milk Paint-et használtam el (annak ellenére, hogy a kifejezetten száraz fa legalább egy réteggel több festéket nyelt el, mint amire számítottam).

 

Festés utáni műveletek...

Szerettem volna megtartani a Tengerzöld gyönyörű szürkés beütését és a tejfestékre jellemző, az ásványi színezékek adta márványos felületet, ezért felületkezelésképpen a SafeCoat Acriglaze matt lakkot választottam (a bútorviasz egységesítette volna a festék megjelenését és elmélyítette volna az árnyalatot).

bútorfesték - tejfesték - műhelyajtó - tengerzöld

Ennél azért merészebb dekor-elemeket is tervezek ám a Műhelybe... ha kíváncsi vagy rájuk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

 

A Műhellyel kapcsolatos korábbi bejegyzéseket itt olvashatod:

A Műhely – a kezdetek (1)

A Műhely – lőn világosság (2)

A Műhely – nehéz idők (3)

 

bútorfestés bútorfesték tejfesték oldfashionedmilkpaint tengerzöld műhely lakberendezés acriglaze

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben