bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés — tanfolyam az alapok elsajátításához

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Bútorfestési "fogadalmak"

Mágika, 2016.01.04.

Te szoktál újévi fogadalmat tenni? – Nekem a fogadalmak túlságosan muszáj-ízűek már a második naptól fogva, ezért semmire nem esküszöm fel újévkor – viszont szívesen tervezgetek-álmodozom az ünnepi zsongás után lecsendesült januári időszakban…

 

A múlt év utolsó hónapjaiban kevésbé akadt inspirálódásra szánt időm; dolgom annál több... 2016-ot viszont nem egyből munkával, hanem egy kis kreatív újratöltekezéssel kezdem: ahelyett, hogy rögtön ecsethez kapnék, kicsit ábrándozom még, mi mindenhez foghatok majd ebben az évben. – Ez olyan jó dolog! :)

Kíváncsi vagy, miket forgatok a fejemben? …íme:

 

Rusztikus és elegáns: a tejfesték sajátos arca!

Rajongok a gyönyörűen kopott, tejfestékkel festett bútorokért –  a munkáim között viszont alig találni ilyet (bár némely kritikus hangok szerint így is éppen eleget… “Ugye ezt most nem csúnyára fested?!” :D). 2016-ra több merészen kopott bútort szeretnék! Nééézd:

Tejfesték - bútorfestés

A Renovatúra Műhely egyik örök-kedvenc darabja.

 

bútorfestés - Azúr Bagoly

Egyik legkedvesebb inspiráció-forrásom, Ferpie and Fray munkája.

 

bútorfestés - Azúr Bagoly

Attilaantik egyik legutóbbi, csodaszép komódja.

 

IKEA “hack”

Kedvenc svéd bútoráruházunkban rengeteg üres vászonnak szánt bútort lehet találni (legnépszerűbbek talán a RAST és TARVA komódok): az IKEA-hack, azaz a készbútorok újragondolása külön művészeti ággá nőtte ki magát. Az ötletek sokszínűségét látva  teljesen racionális döntésnek és izgalmas életpályának tűnik  ezentúl kizárólag egyetlen egyszerű bútor végtelenféle átalakításának szentelni az időmet… Ennek a kísértésnek azért igyekszem majd ellenállni, de mindenképpen szeretném kipróbálni ezt a műfajt!

A két kedvencem:

bútorfestés - Azúr Bagoly

 

bútorfestés - Azúr Bagoly

Az átalakított IKEA-bútorok szuper inspirációt adnak régi bútorok festéséhez is!

 

Új színek!

Bútorfestéskor könnyű a már kipróbált, könnyedén beilleszthető színekre hagyatkozni (időnként azt sem bánnám, ha csak Uszadékfa és Kagylófehér szerepelne az OFMP palettáján :D), de néha jó kilépni ebből a komfortzónából és egy-egy új árnyalatba mártani az ecsetet! Két szín régóta várja nálam a nekik rendelt bútordarabot: ez a Lazacrózsaszín és az Esőfelhő

bútorfestés - Azúr Bagoly

 

bútorfestés - Azúr Bagoly

 

Retro darabok: <3

Sűrűn lelkendezem a retro bútorok nagyszerűsége felett, ez a rajongás továbbra is tart! :) Kellenek a retro egyszerű-de-nagyszerű formái 2016-ban is!

bútorfestés - Azúr Bagoly

A Draw'n In szuper érzékkel nyúl az ilyen stílusú bútorokhoz.

 

“Dip-dye”: részben festett bútorok

Az ombre, azaz színátmenetes festés mellett az utóbbi években megjelent a “mártott” bútorok trendje – hozzám ez utóbbi áll közelebb: egy jól megválasztott dizájn egyszerűen kivitelezhető, mégis nagyon vagány eredményt adhat:

bútorfestés - Azúr Bagoly

Egyik kedvenc alkotóm, a The Weathered Door munkája.

 

bútorfestés - Azúr Bagoly

 

Térképet a bútorra!

Egy ideje az a meggyőződésem, hogy térképekkel minden jobb! De tényleg: akár újrahasznosítva, akár egyszerű dekorációként – lámpán, falon, bútoron… egy térkép mindig izgalmat és kifinomultságot csempész a térbe! :) (Legalábbis mi, az Egyesült Térképfetisiszták Ligája, ezt valljuk.) Tehát: idén mindenképp szeretnék egy ilyen darabot – talán nem ennyire térképeset, azért:

bútorfestés - Azúr Bagoly

 

Neked milyen terveid vannak 2016-ra?

A képek forrását lásd a képekre és az alattuk szereplő linkekre kattintva.

 

Szeretnél további érdekes, bútorfestéssel kapcsolatos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

újév inspiráció bútorfestés tejfesték ikea-hack dip-dye

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Workshop-ok Kapolcson

Július 20-án 10 napra kitelepülünk a Művészetek Völgyébe, Kapolcsra. A standunknál a fesztivál minden napján szervezünk workshop-okat. Az idei évben minden eddiginél szélesebb program-kínálatból válogathatsz majd! :)

Bővebben

Készülődés Kapolcsra I.

Ez a komód a Duna Televízió Család-barát című műsorában lépett először színre... méghozzá a tejfesték-paletta Tenger nevezetű színére! Haha.

Bővebben

Művészetek Völgye: JÖVÜNK!

A Művészetek Völgye kitüntetett helyet foglal el a kicsi szívünkben: 2015-ben itt léptünk ki az online világ határai mögül legeslegelőször, s kaptunk egy jóóó nagy kezdőlökést az előttünk álló út megtételéhez. :) Az idei alkalommal pedig immár harmad...

Bővebben