bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Egy nem-mindennapi szék

Mágika, 2015.12.11.

Régóta nem írtam már bútorfestés-témában, no de nem azért, mert ráuntam volna a dologra! :) Mutatok is egy széket, ami hosszú-hosszú ideig készült és végül egy egészen különleges bútor alakult belőle!

 

Az utóbbi hetekben-hónapokban sok-sok új teendő akadt az Azúr Bagolynál: lázasan építjük a Műhelyt (a fejleményekről hamarosan beszámolok!), workshop-ot tartunk, újonnan már Designers Guild textileket és tapétákat is forgalmazunk, vásározunk az Iparművészeti Múzeumban… egyszóval sok mindent csinálunk, ami nem bútorfestés – én pedig szomorkodva-vágyakozva nézegetem a (jelenleg a nappaliban sorakozó) félkész és festésre váró bútorokat. De már nem sokáig! Addig is, ez a szék kicsit felvillanyozta a kedvemet – így gondoltam, Veled is megosztom. :)

 

Innen indult:

Bútorfestés - Designers Guild - Azúr Bagoly

 

Ezt a darabot még nyáron vettem műbe, rajta kísérleteztem ki az instant festékpergetős technikát – ami elsőre persze nem sikerült igazán jól, így félre is raktam érlelődni a koncepciót körülbelül egy hónapra… mikor újra elővettem a széket, úgy ítéltem, a módszer gyerekbetegségeinek eltüntetéséhez a legjobb az lesz, ha elölről kezdem az egész műveletet. Alapos csiszolás után egy erősen kopott Kagylófehér színű réteg maradt csak a széken: úgy döntöttem, ezt megtartom… sőt, kiemelem!

Az előzetes kísérletezés során bőségesen átviaszoltam a széket; ráadásul mivel hosszú időre félretettem a bútort, a viasznak volt ideje mélyen beszívódni a fába: így azt sejtettem, a következő réteg tejfesték helyenként vissza fog peregni, és a koptatott-fehér alappal egy vagány, rusztikus felületet képez majd. Így is lett – ahol pedig mégis túlságosan jólfésült maradt a bútor, ott alaposan megcsiszoltam még egyszer.

Bútorfestés - Designers Guild - Azúr Bagoly

 

Bútorfestés - Designers Guild - Azúr Bagoly

A szövetválasztást a Designers Guild Caprifoglio kollekciója ihlette: az olasz freskófestészetet idéző, extravagáns virágminták a bemutatóképeken is szuperül passzolnak a kopott felületekkel. A kollekcióból a grandiózus, Caprifoglio névre keresztelt textilt választottam Égkék színben. – Hozzá kevertem a szék fáradtzöld árnyalatát az Old Fashioned Milk Paint Olívazöld, Krémszín és Uszadékfa színeiből.

Bútorfestés - Designers Guild - Azúr Bagoly

A Caprifoglio 100% lenre nyomott, kézzel festett virágokat mintázó kárpitja szerintem gyönyörűen kiegészíti a tejfesték természetes megjelenését. A Designers Guild minőségére jellemző, hogy az iparművész-kiállításon többen meg voltak győződve, hogy a szövet festése is kézzel, Old Fashioned Milk Paint-tel készült. ;)

Bútorfestés - Designers Guild - Azúr Bagoly

A bútorfestők gyakran mondják: hagyni kell, hogy egy bútor “megsúgja”, milyen új ruhára vágyik. Ugye, milyen igaz?

Bútorfestés - Designers Guild - Azúr Bagoly

Ennek a széknek először egy modern, glamúros megjelenést képzeltem… aztán egy visszafogott, natúr külső megvalósításába fogtam bele… végül egy igazán különc, megismételhetetlen darab forrt ki belőle. :)

Bútorfestés - Designers Guild - Azúr Bagoly

 

Szeretnél további érdekes, bútorfestéssel kapcsolatos cikkeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

bútorfestés bútorfelújítás tejfesték designersguild oldfashionedmilkpaint caprifoglio vintage antikolás

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben