bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Stíluskeverés: modern + vintage

Mágika, 2015.10.23.

A vintage, a shabby chic, a vidéki stílusok építőkövei a kopott, régi bútorok. De tévedsz, ha azt hiszed, a skandináv, minimalista vagy ipari stílusú lakásokban nincs helyük: ilyen terekben egy vintage darab érdekes kontrasztot alkot a többi bútorral, és egyediséget visz a helyiségbe.

 

A modern és vintage lakberendezési stílusok finom vegyítése kiforrott ízlést tükröz – ha jól csinálod. :) Ám ha nem vigyázol, az eredmény akár zavaróan kaotikus, szedett-vetett is lehet.

Az eklektikus stílusú lakberendezés tehát nem könnyű feladat, de ne ijedj meg: vedd elő a stílusérzékedet, és találd meg a különböző stílusok rád jellemző, otthonodhoz illő, sajátos egyensúlyát... keverhetsz a modernhez csipetnyi régit, de vegyíthetsz a vintage terekbe is egy pár modern darabot! – Mutatok példákat! :)

Adj karaktert egy modern térnek egy-egy vintage darabbal!

     .  A skandináv, a minimalista vagy az ipari stílusok letisztult darabjai egy-egy régi bútor mellett élnek csak igazán! Az egyszerű formákat érdekesen ellenpontozza, kiemeli a vintage bútorok részletgazdagsága. Elég egy-egy kisebb, de hangsúlyos darabot elhelyezni, akár az eredeti funkció újraértelmezésével.

     .  Modern enteriőröket egyszerűen feldobhatsz néhány vintage kiegészítővel is! Választhatsz egy kopott hatású szövetből készült párnát, antik képkeretet vagy régi vázát, meglátod, már ez is különös karaktert ad a térnek.

 

Marnie és Ryan ausztráliai otthonában a minimalista, modern alapoknak pár vintage darab ad karaktert.

A világos nappali natúr bútorainak egy öreg ártábla állít kontrasztot:

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

A hálóban a geometrikus vonalak és a fekete-fehér egyhangúságát egy régi olajfestmény-párral oldották fel:

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

A hálószoba dizájner-kiegészítőit jól hangsúlyozzák a kiszuperált postai széfekből alakított komódok:

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

A modern szürke-fehér konyhába a régi, fonott szakajtók visznek egy kis melegséget és textúrát:

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

Az ipari stílusú ebédlőben az asztal egy fém állványra erősített, a házaspár esküvőjének helyszínéről származó istállóajtóból készült.

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

 

Finomítsd a vintage stílust néhány modern elemmel!

     .  A vintage stílus kopott, karakteres darabjai mellett jól megfér egy-egy szolid modern bútor. Érdemes a nagyobb darabokból (amilyen például a kanapé és a szőnyeg) újat venni: ezekből nehéz régit jó áron és elfogadható állapotban kifogni. (Persze ha szerencséd van, vagy áldozol rá, csodás dolgokra lelhetsz – gondolj csak a kilim szőnyegekre!)

     .  A modern darabokból válassz semleges színűt, egyszerű vonalvezetésűt, így azok nem nyomják majd el a vintage bútorok hangulatát. – A nagyobb elemekre különösen igaz, hogy érdemes visszafogott darabokat választani belőlük, hogy ne kössék meg a kezed a berendezés variálásakor, esetleges későbbi újragondolásakor.

     .  A vintage stílusra jellemző fakó színeket, kopott felületeket feldobhatod egy-egy élénk színű folttal. Dobj egy harsány színű párnát a kanapéra, vagy állíts egy vagány kis széket a sarokba – mindjárt frissebb, modernebb lesz az összhatás!

 

Rebecca és Andrew 18. századi vályogházában a vintage stílust néhány modern elem teszi kifinomulttá. 

A réges-régi falak és a fakó szőnyegek közé a földgömb élénk színei visznek egy kis játékosságot.

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

A hálóba az öreg spaletták és a festett éjjeliszekrények mellé egy modern vonalú ágyat állítottak – így friss és érdekes az összhatás.

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

A vendégszoba bejáratánál lévő antik bőrfotel robosztusságát egy vidám, mintás párnával és egy egyszerű vonalú könyvespolccal ellensúlyozták:

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

A konyhában a ház ódon szerkezetét izgalmasan ellenpontozza a modern, hidegkék tűzhely:

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

Az étkező vintage faszékei és finom, lazacrózsaszínre festett tálalója mellett találó, divatos fricska a plüss rozmár trófeája.

Vintage lakberendezés - Vintage style interior design - Azúr Bagoly

 

Szerinted is szuperül megférnek egymás mellett a modern és a vintage bútorok? 

Forrás: Apartment Therapy – Marnie és Ryan, Rebecca és Andrew

Szeretnél további hasznos, lakberendezéssel kapcsolatos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

 

lakberendezés vintage modern eklektika útmutató

Kommentek (2)

mágika, 2015.11.18. 05:04

Ha alapvetően modern elemekhez szeretnél vintage részleteket hozzáadni, valamilyen natúr vagy pasztell színben jól passzolhat! :) Én nem kérném hozzá a nagy "gyári" párnákat, hanem kisebb, színes és mintás, esetleg kilim párnákkal dobnám fel. Ha inkább a vintage hangulat lenne az alap, akkor pedig ezt választanám: http://www.riodesign.hu/ada-tom-tailor- ulogarnitura-kanape/ada-flexy-aggya-alakithato-kanape-1 (ráadásul most akciós!)

riesenberger.mia, 2015.11.18. 03:45

Szerintem jó kombináció, ez http://www.riodesign.hu/ada-tom-tailor-ulogarnitura-kanape/ada-995914-aggya-nyithato- kanape bele illik a stílusba?

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben

Zománcfesték Átfestése

Sűrűn érkezik hozzám az a kérdés, hogy a zománcfestékkel mázolt felületek átfestése is megoldható-e házilag: ez a leggyakrabban az ajtók-ablakok átfestése kapcsán merül fel. Így ebben a bejegyzésben először sorra veszem, hogy milyen lépések szükséges...

Bővebben