bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Miért vennék régit?

Mágika, 2015.05.22.

Házfelújítunk. Élményeimet, hányattatásaimat és nagyszabású felismeréseimet lelkesen mesélem ismerősöknek, családtagoknak. Csillogó szemekkel beszélek a bútorbeszerzésről. Hallgatóságom az első sokkot követően általában nem olyan összeszedett, hogy a fenti kérdést megfogalmazza: legtöbbször felhúzott szemöldökkel, fürkészőn bámulnak csak, lelki füleimmel hallom, amint azt kérdezik maguktól: Nem túl fiatal még ez ahhoz, hogy megbolonduljon?!  

 

Mert hát mi is a jó abban, hogy ahelyett, hogy lazán bevonulnánk egy bútoráruházba, rámutatnánk az egyik nappali-garnitúrára, és úgy, ahogy van, hazaszállíttatnánk, mi egyenként vadászunk ütött-kopott bútorokat, amikért időnként távoli kis falvakba kell elzarándokolni? Azaz...

Miért jobb egy felújított régi bútor, mint egy új?

.  Először is: egy öreg bútornak története van. Formája egy elmúlt idő értékeit idézi, régi szokások hagytak nyomot rajta. Egyszerűen más érzés egy hosszú évek által megkoptatott bútort látni az otthonodban, mint egy gyárból frissen kikerültet: ha ilyen sok idő után nálad kötött ki, nyilván ez volt a végzete. A sors akarta így. :)

Azúr Bagoly - Miért vennék régit?

.   Olcsó(bb). A továbbiakban sorolt előnyeire tekintettel elképesztő, de igaz: egy hasonló kvalitásokkal rendelkező bútor a középkategóriás áruházakban is általában duplájába kerül, mint egy felújított régi.

.   A te igényeidre szabható. Míg a bolti kínálat limitált, és egy csili-vili készbútort nem állnál neki lefesteni, egy felújítandó esetében szabadon választhatsz, milyen színűre legyen pácolva, festve, illetve hogyan legyen felületkezelve a bútorod. Légy kreatív!

Azúr Bagoly - Miért vennék régit?

.   Kiállta az idő próbáját: egy régi, kézzel, tömörfából készült bútor minőségére és tartósságára a legjobb garancia, hogy annyi év után még most is funkcionál. Az MDF és a laminált bútorlap előtti időkben a bútorokat nem eldobható használati tárgynak, hanem generációkon keresztül öröklődő értéknek tekintették. 

Azúr Bagoly - Miért vennék régit?

.   Az előbbiekből következően egy valódi fa bútor megtartja az értékét. Ha kibírta az elmúlt 50-100 évet, valószínűleg te sem tudod majd lestrapálni, és jó eséllyel még a gyerekeid idejében is bútor marad. Mivel az olcsó fautánzatokkal szemben a tömörfa javítható, flegma méltósággal viseli az igénybevételt. Egy csiszolást-felületkezelést követően bútorod újra régi fényében ragyoghat – persze ha a kis tökéletlenségek utánozhatatlan bája neked is megmelengeti a szíved, erre nincs is szükség. :)

.   Stílusos kiegészítője bármilyen enteriőrnek. A vintage, provance-i vagy vidéki stílusok építőkövei a kopott, régi bútorok. De tévedsz, ha azt hiszed, a modern, retro vagy ipari stílusú lakásokban nincs helyük: ilyen terekben egy vintage darab érdekes kontrasztot alkot a többi bútorral, és olyan textúrát és egyediséget adhat a helyiségnek, amit máshol hiába keresnél. Nem véletlenül van sok-sok lakberendező azon az állásponton, hogy minden lakásba kellene legalább pár régi bútor.Azúr Bagoly - Miért vennék régit?

.   Végül, de nem utolsó sorban: a bútorfelújítás környezetbarát! Ha te is szem előtt tartod a fenntarthatóságot, keresve sem találhatsz jobb alternatívát otthonod berendezésére. A bútorokat újrahasznosítva nincs szükség újabb fák kivágására, és megspórolod a gyártás, a nyersanyagfeldolgozás és -szállítás széndioxid-kibocsátását, sőt a feldolgozandó hulladék mennyisége is csökken! Juhééé! 

 

Szeretnél további bútorfelújítással kapcsolatos cikkeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

lakberendezés bútorfelújítás vintage

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Levendula Színű Konzolasztal

A lila rengeteg árnyalatából bizony kevés az, ami egy bútorra festve is megállja a helyét, így sokáig keresgéltem, míg megtaláltam azt a színt, ami megfelelően sokoldalúan alkalmazható. – Nos, itt van...

Bővebben

MDF Festése Tejfestékkel

Az Alkotóműhely legeslegnagyobb darab bútorát MDF-ből készítettük. Jó hír: tejfestékkel ezt az anyagot is szuperül lehet festeni. 

Bővebben

Alkotóműhely – Asztalok

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

Bővebben