bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Művészetek Völgye '15

Mágika, 2015.08.08.

Szombat délután: zuhogó eső. Az egyébként is rozoga sátrunk bunkerüzemmódban, “félárbocra eresztve” üzemel; a kupacba rakott bútorok között lelt talpalatnyi helyen kuporogva, az esőcseppeket számlálva szavak nélkül is megegyezünk: a fesztiválozás abszolút nem a mi műfajunk.

 

Picit felkészületlenül érkeztünk Kapolcsra, na. Tudtad-e például, hogy a legegyszerűbb (értsd: legolcsóbb) alumíniumvázas sátrat egy nagyobb szellő képes két pillanat alatt ledönteni? Nos, mi nyilvánvalóan nem tudtuk (viszont gyorsan megtanultuk). – Ahogy olyan prózai dolgokra sem voltunk tökéletesen felkészülve, mint: napsütés, eső… hogy a komplexebb kihívásokat ne is említsem.

Az első nap így mély kétségbeesésben és a megelőző éjszakai össz-vissz kétórás alvásnak köszönhetően zavaros agóniában telt – vásárló nem is járt felénk egyáltalán. Óriáspalacsintásék kislánya igyekezett vigasztalni, ez picit segített. És hát a helyszín is gyönyörű volt...

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Másnap aztán kiderült, hogy a péntek csak a programfüzetben számít első napnak; valójában mindenki tisztában van vele, hogy a nulladik, amikor csak az abszolút kezdők és a kifőzdék pakolnak ki délre. Szombaton az egypár bóklászó érdeklődőt és az első bátor workshop-olót látva már éppen kezdett bennünk lassanként felébredni a bizakodás, amikor a hegyoldalban lévő fákat egyszercsak vad szél borzolta végig, majd hirtelen olyan zivatar támadt, ami nem csak az addigi rekkenő hőséget söpörte ki, de minket is kíméletlenül bezavart a hevenyészett fedezékünk alá.

Vasárnap végre a fesztivál megmutatta az igazi arcát: benépesült a falu, beindult az élet! A standunk a Völgy központjaként emlegetett patakparti kézművesvásártól a jazz-színpad felé sétálva volt megtalálható.

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Szerettük ezt a helyet, mert a fősodortól kicsit kiesett, mégis jól látszott az utcáról – így általában már olyan látogatók érkeztek hozzánk, akiknek felkeltették az érdeklődését a festett bútorok.

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Ez a nap hozta az első igazi sikerélményeket! Kicsit tartottunk attól, hogy az irodai munkán szocializálódott kétszemélyes képviseletünk hogyan tudja majd kezelni a vásári forgatagot; izgultunk, helytállunk-e ebben az eddig ismeretlen szerepben. Vasárnap végre szembesültünk vele, milyen a fesztivál sűrűjében a pult mögött állni, és mondhatom, mindkettőnket kellemes meglepetésként érte, milyen hálás feladat ez! :)

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Hétfőn három napra csatlakozott hozzánk Adél a Renovatúra Műhelytől. Azt hiszem, ő egyike a legrégebbi és legelhivatottabb magyarországi tejfesték-rajongóknak. Sok-sok hasznos dolgot tanultam már tőle, először a blogját olvasva, majd a személyes beszélgetéseink során is. Így aztán igazán örültem, hogy arra szánta a szabadidejét, hogy a tejfestékről tanulnivágyóknak segítsen!

Két szekrénykét is festett erre az alkalomra:

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Szerintem nagyon vagányak lettek, az Uszadékfa találó színválasztás volt!

Sajnos a fesztivál Adélt is egy lehangoló indítással fogadta: az egész nap bánatosan csepergő eső gyakorlatilag minden érdeklődőt távoltartott a Völgytől. Másnapra mindennek nyoma sem volt, de ironikus módon a tejfestéket kipróbálni vágyók, akiket Adél igazán várt, csak csütörtöktől jelentkeztek sorban.

 

A gyorstalpaló foglalkozásainkon egy-másfél óra alatt igyekeztünk beavatni a résztvevőket a tejfesték rejtelmeibe: megmutattuk, milyen sokféleképpen használható ez az anyag, beszéltünk a felületkezelési technikákról, antikolási módszerekről – mindezt persze a gyakorlatban is hasznosítottuk: gyönyörű, sajátkezűleg festett, egyedi keretek készültek az Old Fashioned Milk Paint-tel először találkozó látogatók kezei alatt!

Művészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

 

Imádtam ezt a 10 napot!

Hogy fárasztó volt-e? – NAGYON! Hogy volt-e bármennyi szabadidőnk a megelőző egy hónapban? – Nem. Hogy hányszor éreztük reménytelenül kilátástalannak a helyzetet a felkészülési időszakban? – Rengetegszer! Hogy mindez megérte-e az erőfeszítést? – Igennn!

Sokat dolgoztunk az elmúlt másfél évben, minimális sikerélménnyel, gyakorlatilag mindenféle visszajelzést nélkülözve. Ez a tíz nap feltöltötte az örömraktárainkat egy jó időre! :)

Többen gratuláltak kifejezetten ahhoz, hogy meglátjuk a régi bútorokban az értéket – egy-egy ilyen mondat felért egy jóleső öleléssel! Eddig csak remélni tudtam, hogy vannak még, akiknek az értékmentés hasonlóképp fontos – itt végre találkozhattam is velük! Sőt, páran még bútort is vásároltak tőlünk, jupííí! :)

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

A legnagyobb meglepetést és vidámságot pedig vitathatatlanul a tejfesték fogadtatása okozta! Szerettük volna szélesebb körben megismertetni ezt a hosszú-hosszú hagyományokkal rendelkező, nagyszerű festéket, de akkora lelkesedést és érdeklődést nem is mertünk remélni, mint amivel aztán a fesztiválon találkoztunk. Szuper dolog, hogy egyre több embernek fontos, hogy természetes anyagokból készült, környezetbarát festékkel dolgozzon!

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Különösen örülök annak, hogy a tejfestéket első alkalommal kipróbálók is mind mosolyogva, egy nagy adag sikerélménnyel (és egy szépen keretezett tükörrel) tértek haza!

Művészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Ha te is jártál nálunk a Művészetek Völgyében, ezúton is köszönjük a látogatást, és várunk jövőre is! :) Ha idén nem voltál, nézd meg az eseményről készült albumunkat, és jövőre mindenképpen gyere el! 

 

Szeretnél az aktuális eseményeinkről is értesülni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

 

művészetekvölgye fesztivál kapolcs élménybeszámoló tejfesték bútorfesték oldfashionedmilkpaint

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben