bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Művészetek Völgye '15

Mágika, 2015.08.08.

Szombat délután: zuhogó eső. Az egyébként is rozoga sátrunk bunkerüzemmódban, “félárbocra eresztve” üzemel; a kupacba rakott bútorok között lelt talpalatnyi helyen kuporogva, az esőcseppeket számlálva szavak nélkül is megegyezünk: a fesztiválozás abszolút nem a mi műfajunk.

 

Picit felkészületlenül érkeztünk Kapolcsra, na. Tudtad-e például, hogy a legegyszerűbb (értsd: legolcsóbb) alumíniumvázas sátrat egy nagyobb szellő képes két pillanat alatt ledönteni? Nos, mi nyilvánvalóan nem tudtuk (viszont gyorsan megtanultuk). – Ahogy olyan prózai dolgokra sem voltunk tökéletesen felkészülve, mint: napsütés, eső… hogy a komplexebb kihívásokat ne is említsem.

Az első nap így mély kétségbeesésben és a megelőző éjszakai össz-vissz kétórás alvásnak köszönhetően zavaros agóniában telt – vásárló nem is járt felénk egyáltalán. Óriáspalacsintásék kislánya igyekezett vigasztalni, ez picit segített. És hát a helyszín is gyönyörű volt...

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Másnap aztán kiderült, hogy a péntek csak a programfüzetben számít első napnak; valójában mindenki tisztában van vele, hogy a nulladik, amikor csak az abszolút kezdők és a kifőzdék pakolnak ki délre. Szombaton az egypár bóklászó érdeklődőt és az első bátor workshop-olót látva már éppen kezdett bennünk lassanként felébredni a bizakodás, amikor a hegyoldalban lévő fákat egyszercsak vad szél borzolta végig, majd hirtelen olyan zivatar támadt, ami nem csak az addigi rekkenő hőséget söpörte ki, de minket is kíméletlenül bezavart a hevenyészett fedezékünk alá.

Vasárnap végre a fesztivál megmutatta az igazi arcát: benépesült a falu, beindult az élet! A standunk a Völgy központjaként emlegetett patakparti kézművesvásártól a jazz-színpad felé sétálva volt megtalálható.

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Szerettük ezt a helyet, mert a fősodortól kicsit kiesett, mégis jól látszott az utcáról – így általában már olyan látogatók érkeztek hozzánk, akiknek felkeltették az érdeklődését a festett bútorok.

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Ez a nap hozta az első igazi sikerélményeket! Kicsit tartottunk attól, hogy az irodai munkán szocializálódott kétszemélyes képviseletünk hogyan tudja majd kezelni a vásári forgatagot; izgultunk, helytállunk-e ebben az eddig ismeretlen szerepben. Vasárnap végre szembesültünk vele, milyen a fesztivál sűrűjében a pult mögött állni, és mondhatom, mindkettőnket kellemes meglepetésként érte, milyen hálás feladat ez! :)

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Hétfőn három napra csatlakozott hozzánk Adél a Renovatúra Műhelytől. Azt hiszem, ő egyike a legrégebbi és legelhivatottabb magyarországi tejfesték-rajongóknak. Sok-sok hasznos dolgot tanultam már tőle, először a blogját olvasva, majd a személyes beszélgetéseink során is. Így aztán igazán örültem, hogy arra szánta a szabadidejét, hogy a tejfestékről tanulnivágyóknak segítsen!

Két szekrénykét is festett erre az alkalomra:

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Szerintem nagyon vagányak lettek, az Uszadékfa találó színválasztás volt!

Sajnos a fesztivál Adélt is egy lehangoló indítással fogadta: az egész nap bánatosan csepergő eső gyakorlatilag minden érdeklődőt távoltartott a Völgytől. Másnapra mindennek nyoma sem volt, de ironikus módon a tejfestéket kipróbálni vágyók, akiket Adél igazán várt, csak csütörtöktől jelentkeztek sorban.

 

A gyorstalpaló foglalkozásainkon egy-másfél óra alatt igyekeztünk beavatni a résztvevőket a tejfesték rejtelmeibe: megmutattuk, milyen sokféleképpen használható ez az anyag, beszéltünk a felületkezelési technikákról, antikolási módszerekről – mindezt persze a gyakorlatban is hasznosítottuk: gyönyörű, sajátkezűleg festett, egyedi keretek készültek az Old Fashioned Milk Paint-tel először találkozó látogatók kezei alatt!

Művészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

 

Imádtam ezt a 10 napot!

Hogy fárasztó volt-e? – NAGYON! Hogy volt-e bármennyi szabadidőnk a megelőző egy hónapban? – Nem. Hogy hányszor éreztük reménytelenül kilátástalannak a helyzetet a felkészülési időszakban? – Rengetegszer! Hogy mindez megérte-e az erőfeszítést? – Igennn!

Sokat dolgoztunk az elmúlt másfél évben, minimális sikerélménnyel, gyakorlatilag mindenféle visszajelzést nélkülözve. Ez a tíz nap feltöltötte az örömraktárainkat egy jó időre! :)

Többen gratuláltak kifejezetten ahhoz, hogy meglátjuk a régi bútorokban az értéket – egy-egy ilyen mondat felért egy jóleső öleléssel! Eddig csak remélni tudtam, hogy vannak még, akiknek az értékmentés hasonlóképp fontos – itt végre találkozhattam is velük! Sőt, páran még bútort is vásároltak tőlünk, jupííí! :)

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

A legnagyobb meglepetést és vidámságot pedig vitathatatlanul a tejfesték fogadtatása okozta! Szerettük volna szélesebb körben megismertetni ezt a hosszú-hosszú hagyományokkal rendelkező, nagyszerű festéket, de akkora lelkesedést és érdeklődést nem is mertünk remélni, mint amivel aztán a fesztiválon találkoztunk. Szuper dolog, hogy egyre több embernek fontos, hogy természetes anyagokból készült, környezetbarát festékkel dolgozzon!

Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Különösen örülök annak, hogy a tejfestéket első alkalommal kipróbálók is mind mosolyogva, egy nagy adag sikerélménnyel (és egy szépen keretezett tükörrel) tértek haza!

Művészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr BagolyMűvészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly Művészetek Völgye '15 - Azúr Bagoly

Ha te is jártál nálunk a Művészetek Völgyében, ezúton is köszönjük a látogatást, és várunk jövőre is! :) Ha idén nem voltál, nézd meg az eseményről készült albumunkat, és jövőre mindenképpen gyere el! 

 

Szeretnél az aktuális eseményeinkről is értesülni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

 

művészetekvölgye fesztivál kapolcs élménybeszámoló tejfesték bútorfesték oldfashionedmilkpaint

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Alkotóműhely: TEA-KÁVÉ-sarok

Az Alkotóműhelyben a galéria a feltöltődés terepe: a workshop-ok szünetében itt kínáljuk finomságokkal a megfáradt alkotókat. – A tálalószekrény felújításával végre teljesen elkészült a teázó-, kávézósarok: kukkants be!

Bővebben

Tálalófelújítás: Útmutató

Nos, egy tálalószekrény újrafestése meglehetősen kemény munka, ezt szögezzük le rögtön! :) (Jó, ha néhány közepes méretű bútor átalakításából össze tudsz szedni egy kis tapasztalatot, mielőtt egy ekkora bútornak nekiveselkedsz.) …pusztán a darab mére...

Bővebben

Provence Színű Tálaló

A tejfesték-paletta bővítését idén is folytatjuk! – Réges-régóta kerestük azt az időtálló árnyalatot, ami tökéletesen megragadja a vidéki stílusok rusztikus báját, ugyanakkor a kifinomult elegancia sem hiányzik belőle. – Hát, íme…

Bővebben