bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Vintage tanyaház

Mágika, 2015.08.04.

Ki gondolná, hogy Los Angeles lakóövezetében egy több, mint százéves parasztházra bukkanunk? Hinnéd-e, hogy egy a modern igényeknek tökéletesen megfelelő, jól élhető, mégis autentikus tanyaház rejtőzik a lakótömbök rengetegében? Tulajdonosai bátran és páratlan stílusérzékkel alakították a valaha roskadozó épületet; egyszerre tisztelve és újraértelmezve a hajdani kereteket, bohókásan keverve a modern és régi elemeket egy igazi vintage otthont alkottak.

 

“A város szívében találtunk rá erre az 1890-es évekből származó parasztházra. Úgy tudjuk, ez volt az első ház Los Feliz kerületben, egy töktermesztő gazda építette az akkor még a várostól távoli vidéken.” – mesélik a tulajdonosok, akik azt vallják, az otthonteremtésben az épület felépítése és annak környezete a legmeghatározóbb tényezők. 

Tanyaház LA-ben: bejárat a kapu felől

A ház egy eldugott, csodás kis telken fekszik:

Tanyaház LA-ben: a ház

Tanyaház LA-ben: főbejárat

Imádom ezeket a lépegetőköveket a fűben! :)

Tanyaház LA-ben: a kert

A ház körül ősrégi citrusfák állnak. A régi kád nem csak dísz, fürdeni is lehet benne.

Tanyaház LA-ben: Lemon Tree

Ez a ház nem pusztán a kora miatt különleges: a meleg dél-kaliforniai éghajlatnak hála a tulajdonosok teljesértékű lakótereket alakíthattak ki kültéren is! A farm eredeti karakteréhez hűen a hálószobák egy újjáépített pajtaépületben kaptak helyet – a házat és a csűrt összekötő lugas pedig egyfajta szabadtéri étkezőként, közlekedőként funkcionál.

Tanyaház LA-ben: pajta

Tanyaház LA-ben: lugas

Tanyaház LA-ben: lugas

A pajta korábban garázsként szolgált. Itt két hálószoba, egy picike könyvtár és egy apró fürdőszoba is elfér.

Tanyaház LA-ben: hálószoba

A hálószobában rögtön kiszúrtam a vagány lerakóasztalkát, ami sajátkezűleg is könnyedén elkészíthető – itt elolvashatod, hogyan! Akár dizájndarab is lehetne, de szerintem DIY összerakva sokkal menőbb! :)

Tanyaház LA-ben: hálószoba

A hálószoba padlója régi deszkákból készült. Az ágyból gyönyörű kilátás nyílik; igazi titkoskert-fíling:

Tanyaház LA-ben: háló

Nem biztos, hogy egy ilyen galambraj alatt képes lennék elaludni, de a gyerekszoba bohémsága összeségében nagyon bejön.

Tanyaház LA-ben: gyerekszoba

A hálószobákhoz egy picike mosdó is tartozik egy vintage kézmosóval. A tükörben a könyvtár polcai látszanak.

Tanyaház LA-ben: fürdő

A konyhában régi, felújított szekrények kaptak helyet, a kiegészítőket pedig a padló vörös foltjaihoz igazították. Zseniális! :)

Tanyaház LA-ben: konyha

 

Tanyaház LA-ben: konyha

A konyhából az étkezőbe vezet az út, ahol megtartották az eredeti parasztlócát, és egy sajáttervezésű Windsor-paddal egészítették ki:

Tanyaház LA-ben: étkező

Az előszobában a feleség nagymamájától örökölt székecske a pakolófelület – szuper kontraszot alkot az extravagáns, XIX. századi képkerettel. (Ilyesmiket használtan itthon is aránylag olcsón találhatsz, akár az aukciósoldalakat böngészve is.) A teret nem határolták ajtókkal, így az étkezőben álló, gyönyörű, pasztellkékre festett tálaló már belépéskor megkaphatja a neki méltán járó figyelmet. (Az árnyalat nagyon hasonlít az Old Fashioned Milk Paint Palakék színére.)

Tanyaház LA-ben: hall

A nappaliban az eredeti padlót egy természetes páccal kezelték, a lambériát, az ablak- és ajtókereteket pedig mindenhol festették – ez az egész háznak enyhe skandináv beütést ad. Az így kapott világos alapok mellett jól érvényesülnek a faszínű bútorok – az sem baj, hogy nem egyforma árnyalatúak, sőt!

Tanyaház LA-ben: nappali

Tanyaház LA-ben: nappali

Az étkezőből induló lépcső az emeleti dolgozószobába vezet, ami egy igazán eklektikus, kreatív munkához passzoló tér:

Tanyaház LA-ben: dolgozószoba

Tanyaház LA-ben: dolgozószoba

Én imádom a ház laza, mégis következetes stílusát, a régi és a modern természetes keveredését, és hogy minden apró részletének külön története van. Rengeteg a gyönyörű festett bútor és felület, amiket okosan ellensúlyoznak régi faanyagokkal, pár modern darabbal és színes kiegészítőkkel. 

Neked hogy tetszik a vintage eklektika?

Forrás: Apartment Therapy

 

 

Szeretnél további érdekes, lakberendezéssel kapcsolatos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

 

vintage eklektika vidéki lakberendezés háztűznéző

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Alkotóműhely: TEA-KÁVÉ-sarok

Az Alkotóműhelyben a galéria a feltöltődés terepe: a workshop-ok szünetében itt kínáljuk finomságokkal a megfáradt alkotókat. – A tálalószekrény felújításával végre teljesen elkészült a teázó-, kávézósarok: kukkants be!

Bővebben

Tálalófelújítás: Útmutató

Nos, egy tálalószekrény újrafestése meglehetősen kemény munka, ezt szögezzük le rögtön! :) (Jó, ha néhány közepes méretű bútor átalakításából össze tudsz szedni egy kis tapasztalatot, mielőtt egy ekkora bútornak nekiveselkedsz.) …pusztán a darab mére...

Bővebben

Provence Színű Tálaló

A tejfesték-paletta bővítését idén is folytatjuk! – Réges-régóta kerestük azt az időtálló árnyalatot, ami tökéletesen megragadja a vidéki stílusok rusztikus báját, ugyanakkor a kifinomult elegancia sem hiányzik belőle. – Hát, íme…

Bővebben