bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Asztal-hercegnő tejfestékkel

Mágika, 2015.06.19.

Van egy szín az Old Fashioned Milk Paint palettáján, amihez már régóta kerestem egy alkalmas mázolnivaló alanyt – ez pedig nem más, mint a sejtelmes, gyönyörű Palakék! Mikor megkaparintottam ezt az asztalkát, rögtön tudtam is, milyen színűre festem! :)

Ez az árnyalat szerintem kétféle stílusnak áll igazán jól: az egyszerű, rusztikus parasztbútoroknak és a kecses vonalvezetésű, nőies daraboknak. A választottam az utóbbi kategória képviselője, íme:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Az igaz ugyan, hogy a formáján kívül kevés jó dolgot lehetett elmondani róla… kicsit bicegős állapotban került hozzánk (ezt házilag hip-hopp orvosoltuk), a rajta lévő pác enyhén narancsos beütést kapott, és kívül-belül, elöl-oldalt jól láthatóan különféle faanyagokból állt össze. Bútorfestéshez őnála kiválóbb alanyt el sem lehet képzelni! :)

Olyan öntudatosan csillogott rajta a fényes-mázos lakk, hogy mindenekelőtt közepes erősségű (~120) csiszolópapír után nyúltam, hogy kicsit visszavegyek a felület keménységéből. Így festett ez után:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Kikevertem a festéket, szokás szerint félretettem pár percre pihenni; ez alatt kitapasztottam a fiókon a régi fogantyú furatait.

 

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Általában nem bánom, ha lepereg a festék innen-onnan (sőőőt!), ám ehhez a bútorhoz egyenletes fedést szerettem volna, ezért az első réteg tejfestékbe fele adag Extra-Bond-ot is kevertem. Meg is tapadt, ahogy illik:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

A tejfesték egyik sajátossága, hogy jóval hígabb a többi festéknél (ezért is szárad ecsetnyommentesre), így az első réteg felkenése után a modern festékekhez szokott szemnek aggasztó lehet a látvány.

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Pedig nincs itt, kérem, semmi probléma: a második réteg már kiválóan fed – nézd csak:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Összesen körülbelül két és fél rétegben festettem (a második réteg pár helyen nem fedett még tökéletesen, itt vékonyan átkentem újra). A fiók belülről Esőfelhő színt kapott:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Mikor megszáradt, az egész bútort átcsiszoltam finomszemcséjű (240-es) smirglivel – ettől a tejfestékkel festett bútor felülete varázslatosan simává válik! :)

Egy ici-picit megkoptattam az élek mentén.

Végül viaszoltam Daddy Van’s méhviaszos bútorápolóval kívül-belül – ez pár árnyalatnyit sötétít a festék színén:
Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

A fiók faragott részleteire ecsettel egy leheletnyi antikbarna dekorviaszt is felvittem, éppen annyit, hogy kiemelje a mintát, de maga a viasz ne legyen feltűnő.

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Hát így. :)

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Neked melyik a kedvenced az Old Fashioned Milk Paint színei közül?

 

Szeretnél további hasznos, bútorfelújítással kapcsolatos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

tejfesték bútorfestés bútorfelújítás vintage palakék oldfashionedmilkpaint viaszolás

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Praktika-komód: útmutató

A tejfesték fényes, korábban felületkezelt, nem-porózus felületekről adalékanyag hozzáadása nélkül helyenként lepereg. Talán meglepően hangzik, de ez a tejfesték egyik legkedveltebb tulajdonsága! Ez a többszázéves, elöregedett festékrétegre emlékezte...

Bővebben

Megjelentünk a Praktikában!

A szeptemberi Praktika magazinban 5 oldalon mutatjuk meg a tejfesték sok-sok felhasználási lehetőségét! – Siess, markolj fel Te is egy példányt! :)

Bővebben

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt...

Bővebben