bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Asztal-hercegnő tejfestékkel

Mágika, 2015.06.19.

Van egy szín az Old Fashioned Milk Paint palettáján, amihez már régóta kerestem egy alkalmas mázolnivaló alanyt – ez pedig nem más, mint a sejtelmes, gyönyörű Palakék! Mikor megkaparintottam ezt az asztalkát, rögtön tudtam is, milyen színűre festem! :)

Ez az árnyalat szerintem kétféle stílusnak áll igazán jól: az egyszerű, rusztikus parasztbútoroknak és a kecses vonalvezetésű, nőies daraboknak. A választottam az utóbbi kategória képviselője, íme:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Az igaz ugyan, hogy a formáján kívül kevés jó dolgot lehetett elmondani róla… kicsit bicegős állapotban került hozzánk (ezt házilag hip-hopp orvosoltuk), a rajta lévő pác enyhén narancsos beütést kapott, és kívül-belül, elöl-oldalt jól láthatóan különféle faanyagokból állt össze. Bútorfestéshez őnála kiválóbb alanyt el sem lehet képzelni! :)

Olyan öntudatosan csillogott rajta a fényes-mázos lakk, hogy mindenekelőtt közepes erősségű (~120) csiszolópapír után nyúltam, hogy kicsit visszavegyek a felület keménységéből. Így festett ez után:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Kikevertem a festéket, szokás szerint félretettem pár percre pihenni; ez alatt kitapasztottam a fiókon a régi fogantyú furatait.

 

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Általában nem bánom, ha lepereg a festék innen-onnan (sőőőt!), ám ehhez a bútorhoz egyenletes fedést szerettem volna, ezért az első réteg tejfestékbe fele adag Extra-Bond-ot is kevertem. Meg is tapadt, ahogy illik:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

A tejfesték egyik sajátossága, hogy jóval hígabb a többi festéknél (ezért is szárad ecsetnyommentesre), így az első réteg felkenése után a modern festékekhez szokott szemnek aggasztó lehet a látvány.

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Pedig nincs itt, kérem, semmi probléma: a második réteg már kiválóan fed – nézd csak:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Összesen körülbelül két és fél rétegben festettem (a második réteg pár helyen nem fedett még tökéletesen, itt vékonyan átkentem újra). A fiók belülről Esőfelhő színt kapott:

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Mikor megszáradt, az egész bútort átcsiszoltam finomszemcséjű (240-es) smirglivel – ettől a tejfestékkel festett bútor felülete varázslatosan simává válik! :)

Egy ici-picit megkoptattam az élek mentén.

Végül viaszoltam Daddy Van’s méhviaszos bútorápolóval kívül-belül – ez pár árnyalatnyit sötétít a festék színén:
Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

A fiók faragott részleteire ecsettel egy leheletnyi antikbarna dekorviaszt is felvittem, éppen annyit, hogy kiemelje a mintát, de maga a viasz ne legyen feltűnő.

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Hát így. :)

Azúr Bagoly - Bútorfestés tejfestékkel

Neked melyik a kedvenced az Old Fashioned Milk Paint színei közül?

 

Szeretnél további hasznos, bútorfelújítással kapcsolatos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

tejfesték bútorfestés bútorfelújítás vintage palakék oldfashionedmilkpaint viaszolás

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben