bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Menta Színű Vitrin

Mágika, 2019.06.06.

A héten új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. :)
 

A Menta egy egészen világos szín, ezért kiváló eszköz akkor, ha légies összhatásra törekszel, mégis szeretnél színt vinni a térbe. 

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

 

Az új szín szuper a bumfordi bútorok felfrissítéséhez! ...mint amilyen például ez a vitrin is volt valamikoron.

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

...sajnos a szekrény eredeti állapotáról készült képeket úgy tűnik, hogy véletlenül letöröltem. :( Ó, pedig ha láthatnád, hogy milyen lehangolóan nézett ki...! Ez az "éppenhogycsak" árnyalat sokkal-sokkal könnyedebbé varázsolta ezt az egyébként robusztus darabot. 

 

A bútor különleges ismertetőjegye az, hogy a teteje is nyitható! :)

 

A felújítás során ezeket a lépéseket követtem:  

   > A bútor minden részét előkészítettem a festéshez, azaz megérdesítettem és megtisztítottam a felületet. (Ez az útmutató összefoglalja mindazt, amit még az első ecsetvonások előtt szükséged megtenned.)

   > A vitrin belsejének festéséhez Extra-Bond tapadásfokozót használtam az első réteg felvitelekor, így a Hóvirág szín hibátlan fedést ad. (Itt elolvashatod, hogy mikor érdemes tapadásfokozót használnod.)

   > A szekrény külsejének festéséhez adalékanyag nélkül használtam a Menta színt, így a tejfesték varázslatosan patinás felületet alakított ki. 

   > A Hóvirág szín lezárásához a Safecoat Acriglaze matt lakkot, a Menta szín lezáráshoz pedig a kenderolajat használtam. (Ez a részletes összehasonlítás segíthet választani a különféle felületzáró anyagok között.)

 

Az elmúlt években sokan kerestetek egy egészen finom zöld árnyalatot, ami szuperül alkalmazható a konyhában, a gyerekszobában, a nappaliban... ez adta az inspirációt a Menta szín megalkotásához.

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

 

A Menta egy vidám szín, amit bátran használhatsz modern vonalvezetésű és klasszikus formavilágú bútorok festéséhez egyaránt. 

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

 

Milyen más színekkel párosíthatod a Menta árnyalatot? 

Ez a szín szerintem különösen jól mutat a Hóvirág, a Csokoládé, az Ében, az Esőfelhő és a Borostyán mellett. 

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

 

Milyen stílusokhoz illesztheted a Menta hűsítő színét? 

Ez a finom árnyalat igazán sokszínűen alkalmazható: amilyen tökéletesen illik a pasztellzöld a skandináv, a modern, a minimál stílusú terekhez...

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

...olyan biztos vagyok benne, hogy egy vidékies jellegű otthonban is szuperül a helyére talál! 

 

Milyen helyiségekben alkalmazhatod ezt az árnyalatot?  

A konyha? Az étkező? A gyerekszoba? A nappali? A terasz? – A Menta kiválóan illeszthető az otthonod bármelyik részébe. ...és tényleg: a Facebook-oldalunkon futó nyereményjáték kapcsán éppen azt kérdeztük a követőinktől, hogy milyen darabot látnának odahaza legszívesebben Menta színűre festve: a válaszok között lényegében egy otthon minden helyisége szerepel. :)

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

 

Próbáld ki! – A Menta szín június 16-áig még bevezető áron kapható! 

bútorfestés - vintage - tejfesték - bútorfelújítás

 

 

 

bútorfestés bútorfelújítás tejfesték Menta színek ilyenvolt-ilyenlett vintage

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben