bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés — tanfolyam az alapok elsajátításához

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Készülődés Kapolcsra I.

Mágika, 2018.07.07.

Ez a komód a Duna Televízió Család-barát című műsorában lépett először színre... méghozzá a tejfesték-paletta Tenger nevezetű színére! Haha.

 

A festés előtt sem volt egyáltalán rossz állapotban ez a bútor:

bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

Ugye, hogy szép formája van? A fa is kifogástalan állapotban van a lakk alatt, így játszottam azzal a gondolattal, hogy egy részét lecsiszolom-újrapácolom.

 

Végül aztán más sorsra jutott: a Duna TV délelőtti műsorában ezen a darabon mutattam meg a bútorfestés különféle lépéseit. A komód mindegyik fiókján tudtam demonstrálni egy-egy stációt: alaphelyzet – érdesítés-tisztítás – első réteg Extra-Bond-dal – második réteg – simítócsiszolás + olajozás. Sajnos a televízió oldalán csak a legfrissebb adások nézhetőek vissza, de egy képet tudok azért mutatni a műsorról: 

bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

Novodomszky Éva nagyon lelkesen festett ám! :) A műsor végére négy fiókot le is festettünk teljesen, három fiókot pedig le is olajoztunk. Végül aztán csak nagyjából 2 hónap elteltével jutottam oda, hogy befejezzem a hátralévő munkákat a bútoron. A végeredményen látszik is, hogy ezen a három fiókon és a bútor tetején már kikeményedett a kenderolaj, míg a többi részen még egészen friss az olajozás. 

bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

A picit különböző színárnyalatok persze pár hét elteltével összeérnek majd.

bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

A bútor hátlapjára festettem egy levélmintát a Decor Labor stenciljével, mert szeretem azt, amikor egy darab ilyen aranyos meglepetéseket tartogat. :) 

bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

A bútorgombokon sokat dilemmáztam. Végül a nemesen egyszerű porcelánfogantyúk lettek a befutók a saját kínálatunkból, hiszen csodajól feldobják a Tenger színű felületet. (...ugyanakkor nem hivalkodóak, ami nálam pluszpontot ér!)

bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

Ez a komód is utazik ám velünk a Művészetek Völgyébe július 20-án! 

bútorfestés - vintage - Azúr Bagoly Tejfesték

Ne feledd: július 20-ától 29-éig várunk szeretettel Kapolcson! >> ITT<< elolvashatod, hogy milyen színes kínálattal készülünk idén a fesztiválra. A Facebook-oldalunkon pedig minden friss információt megosztunk az eseménnyel kapcsolatban. 

 

Kíváncsi vagy, hogy ezen a komódon kívül milyen bútorokat viszünk még magunkkal idén a Művészetek Völgyébe? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

asztalfelújítás tejfestékkel

művészetekvölgye fesztivál kapolcs tejfesték bútorfestés ilyenvolt-ilyenlett vintage stencil Tenger

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Alkotóműhely – Galéria

A bútorvadászat általában nem egy kétperces műfaj, főleg akkor, ha kifejezetten határozott elképzelések mentén műveljük… szerintem mégis érdemes kivárni azt, hogy a megálmodott darab szembejöjjön, mert egy szeretnivaló bútorban aztán igazán hosszan l...

Bővebben

A TEJFESTÉK mint Természetes Falfesték

A tejfesték már évszázadok óta használatos nem csak bútorok, de falfelületek festésére is. Tudtad például, hogy az egyiptomi piramisokban található freskók is tejfestékkel készültek? – Bizony!

Bővebben

Szék Festése: VIDEÓ

Nemrég meghívást kaptunk a Duna Televízió Család-Barát című műsorába. Juppííí! Hosszadalmas törpölés után végül egy pár széket vittünk magunkkal: ezeket az adás alatt alakítottam át. 

Bővebben