bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

IKEA-hack #5

Mágika, 2018.05.10.

Ombre-technika, azaz színátmenetes festés.

A legközelebbi IKEA-hack workshop-on (május 27.) a stencilezés mellett ez a dekorációs módszer lesz a téma.

 

A workshop-on ezúttal is az IKEA egyik legeslegegyszerűbb darabját, a RAST komódot vesszük majd alapul:

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

Az ombre-festés során szuperül el lehet merülni a színek varázsában, hiszen két árnyalat közötti átmenetben rengeteg gyönyörű tónus fedezhető fel.  

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

Hmm, emlékszel még arra, hogy mi indított el az IKEA-hack-kalandjaim útján még 5 bútorral ezelőtt? – Nem igazán volt merszem olyan kreatív eszközökhöz nyúlni a bútorátalakítások során, amiket pedig álmélkodva csodáltam. Hát az OMBRE éppen ilyen volt: irigykedve nézegettem, de sosem mertem kipróbálni. ...eddig! :)

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

Az ilyen élmények miatt örülök nagyon annak, hogy belefogtam ebbe a sorozatba (1, 2, 3, 4):  ez a saját magamnak szabott kihívás abszolút meghozta azt, amit vártam tőle: sok-sok kreatív tapasztalattal lettem gazdagabb ez alatt a bő egy hónap alatt (...és a workshop-on úgy láttam, hogy a résztvevők is ugyanígy feltöltődtek a nap végére)!

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

Őszintén szólva nem volt eddig olyan technika a bútorfestés terepén, amivel annyit szenvedtem volna, mint a finom színátmenet kialakításával. – Örömmel jelentem viszont, hogy mostanra megtaláltam azt az egyszerűen használható módszert, amit bárkinek szívesen tudok ajánlani. Juppííí! :)

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

Az ihletet az a mozdulat adta, amikor az egyik workshop-unk végén összelöttyintettem egy adag Levendula és egy adag Görögkék színű tejfestéket... Gyönyörű árnyalatok kavarogtak a tálkában! – Így aztán az ombre-komódon a Levendulát mélyítettem a Görögkékkel. A bútor legsötétebb tónusa így is valahol félúton van a két szín között (a Görögkék ennél még jóval erősebb árnyalat).

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

A végeredmény aztán engem leginkább az alkonyati égboltra emlékeztet. :)

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

Ne feledd: 2018. május 27-én IKEA-hack workshop-ot tartunk az Azúr Bagoly Alkotóműhelyben, ahol az ombre-technikát is elsajátíthatod!

bútorfestés - ombre - IKEA-hack

Adj teret a kreativitásodnak: az alapanyagokat, a támpontokat, az eszközöket biztosítjuk mellé! :) A workshop-on azt szeretnénk megmutatni, hogy pár kreatív technika és néhány jól megválasztott kiegészítő segítségével a legeslegegyszerűbb darabot is a saját stílusodhoz alakíthatod. 

IKEA-hack workshop - jelentkezés

 

 

IKEA-hack RAST bútorfestés tejfesték Levendula ombre színátmenet ilyenvolt-ilyenlett

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben

Zománcfesték Átfestése

Sűrűn érkezik hozzám az a kérdés, hogy a zománcfestékkel mázolt felületek átfestése is megoldható-e házilag: ez a leggyakrabban az ajtók-ablakok átfestése kapcsán merül fel. Így ebben a bejegyzésben először sorra veszem, hogy milyen lépések szükséges...

Bővebben

Menta Színű Vitrin

A héten új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. :)

Bővebben