bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés — tanfolyam az alapok elsajátításához

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Így tárold a tejfestéket!

Mágika, 2015.06.17.

Képzeld el, a tejfestéket nem csak egy-két évig, hanem akármeddig tárolhatod! Egy dologra kell csak odafigyelni hozzá...

...arra, hogy légmentesen lezárva tedd el.  

A tejfestékporban lévő tejfehérje és mész csak víz jelenlétében lép reakcióba egymással (ők együtt szavatolják a tejfesték extrém tartósságát); ehhez azonban elég lehet a levegőben lévő párának való hosszabb kitettség is. – Ezért fontos, hogy a már felbontott csomag tejfestékport légmentesen zárd le a tároláshoz.

Ehhez minden csomag tejfesték mellé küldünk Neked egy légmentesen lezárható tasakot; ebben aztán a festékport visszacsomagolhatod az eredeti zacskójába, hogy később is könnyen megkülönböztethesd a színeket egymástól.

No de a szavak helyett beszéljenek inkább a képek:

Azúr Bagoly - Tejfesték tárolása

 

Azúr Bagoly - Tejfesték tárolása

Azúr Bagoly - Tejfesték tárolása

 

Azúr Bagoly - Tejfesték tárolása

A már kikevert tejfesték tárolása

A hagyományos recepthez hűen az Old Fashioned Milk Paint-be nem kerül mesterséges tartósítószer vagy állományjavító, így vízzel elkeverve körülbelül egy hétig tárolható.

A legjobb eredményt a frissen kikevert tejfesték adja, ezért igyekezz annyi festéket mixelni, amennyit a nap folyamán előreláthatólag fel fogsz használni.

Ha festés közben hosszabb időre állni hagyod a tejfestéket, fedd le, így kevésbé hajlamos besűrűsödni.

Ha a festés végén maradna felesleg, ezt légmentesen lezárva  (befőttesüvegben, folpack-kal+befőttesgumival vagy alufóliával lefedve) tedd a hűtőbe. A festéknek jobb az eltarthatósága, ha kicsit hígabb; akár egy kevéske vizet is keverhetsz hozzá, mielőtt elrakod.

Mikor pár nap múltán előveszed, előfordulhat, hogy kicsit más formája lesz, mint mikor elraktad: leülepedhet, besűrűsödhet vagy megkocsonyásodhat – semmi pánik, csak keverd át alaposan, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet! :)

Azúr Bagoly - Tejfesték tárolása

 

Szeretnél a tejfesték használatáról további hasznos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

 

tejfesték bútorfesték tárolás útmutató oldfashionedmilkpaint

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Alkotóműhely – Galéria

A bútorvadászat általában nem egy kétperces műfaj, főleg akkor, ha kifejezetten határozott elképzelések mentén műveljük… szerintem mégis érdemes kivárni azt, hogy a megálmodott darab szembejöjjön, mert egy szeretnivaló bútorban aztán igazán hosszan l...

Bővebben

A TEJFESTÉK mint Természetes Falfesték

A tejfesték már évszázadok óta használatos nem csak bútorok, de falfelületek festésére is. Tudtad például, hogy az egyiptomi piramisokban található freskók is tejfestékkel készültek? – Bizony!

Bővebben

Szék Festése: VIDEÓ

Nemrég meghívást kaptunk a Duna Televízió Család-Barát című műsorába. Juppííí! Hosszadalmas törpölés után végül egy pár széket vittünk magunkkal: ezeket az adás alatt alakítottam át. 

Bővebben