bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Így készíts vintage táblát!

Mágika, 2017.03.15.

A fára készült rusztikus feliratok éppen fénykorukat élik, és ez szuper dolog! — Egy ilyen darabbal dekorálhatod az ebédlőt, üdvözlésképpen kirakhatod a bejárati ajtó elé, inspirációképpen felakaszthatod az íróasztalod fölé… szóval egy jól eltalált tábla gyakorlatilag bárhol megállja a helyét!

 

Egy ilyen vintage stílusú címtábla elkészítésének terve már régóta motoszkál a fejemben… viszont nem voltam biztos benne, hogyan hozhatnék létre olyan régies hatású felületet, ami autentikus, mégsem nyomja el magát a feliratot… eddig! — Színre lép: a fehér viasz! :) A Mészfehér dekorviasszal gyerekjáték szuper “white-washed” hatású felületet létrehozni; ráadásul ugyanebben a lépésben letudható a felületkezelés is! A Daddy Van’s nemrég vezette be ezt az új terméket, nekem pedig ez a villámprojekt éppen elég volt ahhoz, hogy beleszeressek ebbe a különleges viaszba! :)

vintage stílusú felirat

 

A kísérletezéshez kifejezetten jó apropót adott a tesóm közelgő esküvője (juppijééé!): a menyasszony megkért, hogy készítsek egy üdvözlőtáblát a Nagy Napra. Gondoltam, mielőtt ebbe belevágok, összehozok egy gyakorlódarabot. — Így ezúttal a vacsoraasztal felé terelő egyszerű feliratot készítettem el az esküvőre: 

vintage stílusú felirat

 

A tábla elkészítése nagggyon egyszerű, így kezdőként is nyugodtan nekifoghatsz. 

 

Szükséged lesz:

  > egy deszkára (én tölgyet használtam a szép erezettsége miatt)

  > tejfestékre Csokoládé és Hófehér színben 

  > projektorra vagy indigóra

  > egy bútorfestő és egy akvarell-ecsetre

  > Daddy Van’s dekorviaszra Mészfehér színben

  > egy szöszmentes rongyra

vintage stílusú felirat

 

Így készíts vintage stílusú feliratot:

1. Először is: érdemes bepácolni a deszkát, hogy nagyobb legyen a felirat és a háttér közötti kontraszt. — Ehhez a lépéshez a szokásosnál ötször hígabbra kevert tejfestéket használtam a szívmelengető Csokoládé színben. 

vintage stílusú felirat

 

2. A választott feliratot rajzold fel a fa felületére ceruzával. — Ha esetleg nem vagy kalligráfus művész, akkor nyugodtan vegyél igénybe valamilyen mankót: egy projektorral egyszerűen vetítsd fel a feliratot a deszkára a kívánt méretben, majd rajzold körbe. Ha nem tudsz hozzájutni vetítőhöz, akkor nyomtasd ki a feliratot a választott méretben, majd indigóval másold rá a felületre.

vintage stílusú felirat

 

3. Töltsd ki a felrajzolt körvonalakat Hófehér színnel. (Nyugodtan keverheted a szokásos sűrűségűre a tejfestéket ehhez a lépéshez.) Ha az első réteg száradása után szükségesnek látod, kend át a betűk belsejét másodszor is. A hibákat a festék száradása után egyszerűen javíthatod egy csiszolópapír segítségével. :) 

vintage stílusú felirat

 

4. Kend át Mészfehér dekorviasszal az egész deszkát alaposan. Hagyd a viaszt pár percet beszívódni, majd egy száraz ruhával töröld át a felületet. 

vintage stílusú felirat

 

Ezzel KÉSZ is van a vintage stílusú felirat:

vintage stílusú felirat

A Mészfehér dekorviasz ugyanolyan bársonyos tapintású felületet hagy maga után, amilyet a színtelen Daddy Van's bútorviaszoknál már megszokhattál.

vintage stílusú felirat

Teljesen fellelkesültem! — Ha egy deszkán ilyen látványos felületet ad ez a viasz, akkor képzeld el, milyen lehet egy bútoron! A világosabb árnyalatú bútorfestékekkel kombinálva szerintem a csodás púderes hatás még egy kis pluszt adhat a vintage hangulathoz, a sötét színeken pedig igazán extravagáns látványt nyújthat egy-két fehérrel kiemelt részlet. 

vintage stílusú felirat

Ha elkészülök a nagy üdvözlőtáblával az esküvőre, azt is megmutatom majd! Szerencsére a menyasszonyunknak tetszett a próbaverzió, így a stílus és a munkamódszer marad ugyanez. :)

 

Szeretnél még hasonló DIY-útmutatókat olvasni?  Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

vintage mészfehér dekorviasz pácolás esküvő dekor DIY

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Boróka Színű Éjjeliszekrények

Amikor elhatároztuk, hogy új színekkel bővítjük a Tejfesték palettáját, rögtön tudtam, hogy szeretnék egy sokoldalúan felhasználható középkék-árnyalatot...

Bővebben

Alkotó Energia — pályázat

Idén is elindult az Alkotó Energia pályázat: érdemes nevezned! 

Bővebben

Praktika-komód: útmutató

A tejfesték fényes, korábban felületkezelt, nem-porózus felületekről adalékanyag hozzáadása nélkül helyenként lepereg. Talán meglepően hangzik, de ez a tejfesték egyik legkedveltebb tulajdonsága! Ez a többszázéves, elöregedett festékrétegre emlékezte...

Bővebben