bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

5+1 bútorfestési hiba

Van néhány tipikus csapda, amibe a legtöbb kezdő bútorfestő beleesik: ezeket könnyedén ki tudod kerülni, ha megfogadod az itt leírtakat. :) Ez a lista nem csak a saját tapasztalataim alapján készült (bár ezeket a hibákat javarészt én is elkövettem ám...): a vásárlóinktól és

Partnereink


Címkefelhő

Télen se tedd le az ecsetet!

Mágika, 2017.02.08.

Régóta tart a tél, tavaszig pedig még legalább másfél hónap van hátra. A legtöbb bútorfestő ilyenkor kényszerpihenőre vonul, hiszen festékekkel általában nem egészséges zárt térben dolgozni. Pedig a bútorfestő-szezont akár Te is könnyedén meghosszabbíthatod...

 

...elég az alapanyagok összetételére odafigyelned. A TEJFESTÉK semmilyen vegyszert nem tartalmaz, így festés közben biztosan nem lélegzel be káros anyagokat. — Akár holnap is nyugodtan nekifoghatsz az ez évre tervezett átalakításoknak; meglátod: az alkotás öröme és a színek frissessége egyből kilendít majd a komor februári hangulatból! :) 

 

Egyébként tudtad, hogy a legtöbb festékben megtalálható adalékanyagok által okozott egészségügyi kockázatokat (amik között a fejfájástól, émelygéstől, bőrirritációtól kezdve az asztmán és a légzési nehézségeken át egészen a máj- és veseelégtelenségig rengeteg ijesztő probléma szerepel) nem tudod egyszerűen kiiktatni azzal, ha festés közben védőfelszerelést használsz és alaposan kiszellőztetsz? — Bizony, a festékekből párolgó illékony anyagok akár 5 (!) évig is szennyezhetik a szoba levegőjét! (Forrás: ez a cikk.) 

Ha már a festékkel való érintkezés komoly veszélyeket rejt, el tudod képzelni, milyen ártalmas az egészségedre hosszú távon ezekkel az anyagokkal körülvéve élni? — Így hát nem csak télen, de az év minden szakában bölcs lépés természetes anyagokat választanod az otthonod kialakításához. :) 

környezetbarát bútorfesték - tejfesték - vegyszermentes - Azúr Bagoly

 

EZÉRT VÁLASZD A TEJFESTÉKET BÚTORAID MEGÚJÍTÁSÁHOZ:

     . Nem tartalmaz semmilyen káros alkotóelemet, ólmot, latexet, illatanyagot, olajszármazékot; ezen kívül oldószermentes, és nem gyúlékony. 

     . Kizárólag természetes alkotóelemekből készül, így vegyszerekre érzékenyek, kismamák és gyerekek környezetében, sőt szülőszobákban, kórházakban is nyugodtan használhatod. Míg a legtöbb bútorfestékkel szabadlevegőn ajánlatos csak dolgozni, addig tejfestékkel biztonságosan festhetsz zárt térben is: így a bútorfelújító szezon nem májustól szeptemberig, hanem egész évben tarthat! :)

     . Elképesztően gyorsan (kb. fél óra alatt) megszárad: mire körbeérsz a bútoron, már viheted is fel a következő réteget! Juhúúú! 

     . Szagtalan — de tényleg! :) Ha jártál már úgy, hogy egy szagmentesnek ígért festék gőze fojtogatott mázolás közben, a tejfesték nagyon kellemes meglepetést fog okozni: festés közben nagyon enyhe agyagillata van, ami száradás közben teljesen eltűnik. 

     . A tejfesték biológiailag lebontható; nem károsítja az élővilágot: a maradék festéket tedd egész nyugodtan a komposztba!

     . Az Old Fashioned Milk Paint a legtöbb festékkel ellentétben por alakban kapható: így csökken a szállítás széndioxid-kibocsátása, ráadásul nincs szükség mesterséges tartósítószerek használatára sem! 

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

Ha szeretnél még többet megtudni a környezetbarát bútorfestékekről, ezt a bejegyzést érdemes elolvasnod. 

Ha tovább ismerkednél a tejfestékkel, kattints ide

 

A blogon sok-sok tejfestékkel készült átalakítást találsz, kedvcsinálónak pedig íme néhány kedvenc darabom:

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

Ugye, már holnap ecsetet ragadnál? — Ha a válaszod igen, akkor itt rögtön meg is vásárolhatod az alkotáshoz szükséges eszközöket és alapanyagokat. :)

környezetbarát bútorfesték - tejfesték - vegyszermentes - Azúr Bagoly

 

bútorfestés bútorfelújítás környezetbarát tejfesték

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Balaton Színű Éjjeliszekrények

Ha nyár, akkor... BALATON! :) Amióta az eszemet tudom, nem múlik el nyár anélkül, hogy meglátogatnám a Balaton partját. A vidékhez feltétlen, örök, rendíthetetlen rajongás fűz. Nekem a Balaton a Riviéra.

Bővebben

Füst Színű Komód

A szürke nem véletlenül lépett elő az utóbbi évek uralkodó trend-színévé: rengeteg árnyalata — mint tudjuk, legalább ötven, hehe — közül mindenféle hangulathoz találni megfelelőt, ráadásul nincsen olyan szín, amivel ne lehetne stílusosan kombinálni! ...

Bővebben

Rózsakvarc Színű Komód

Őszintén szólva a rózsaszín legtöbb tónusával ki lehet engem kergetni a világból: a harsány pink, a tündibündi babarózsaszín egyáltalán nem az én színeim. ...a füstös-púderes rózsaszín árnyalatok viszont szerintem a leges-legizgalmasabb színek közé t...

Bővebben