bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Télen se tedd le az ecsetet!

Mágika, 2017.02.08.

Régóta tart a tél, az igazi tavaszig pedig még legalább két hónap van hátra. A legtöbb bútorfestő ilyenkor kényszerpihenőre vonul, hiszen festékekkel általában nem egészséges zárt térben dolgozni. Pedig a bútorfestő-szezont akár Te is könnyedén meghosszabbíthatod...

 

...elég az alapanyagok összetételére odafigyelned. A TEJFESTÉK semmilyen vegyszert nem tartalmaz, így festés közben biztosan nem lélegzel be káros anyagokat. — Akár holnap is nyugodtan nekifoghatsz az ez évre tervezett átalakításoknak; meglátod: az alkotás öröme és a színek frissessége egyből kilendít majd a komor januári hangulatból! :) 

 

Egyébként tudtad, hogy a legtöbb festékben megtalálható adalékanyagok által okozott egészségügyi kockázatokat (amik között a fejfájástól, émelygéstől, bőrirritációtól kezdve az asztmán és a légzési nehézségeken át egészen a máj- és veseelégtelenségig rengeteg ijesztő probléma szerepel) nem tudod egyszerűen kiiktatni azzal, ha festés közben védőfelszerelést használsz és alaposan kiszellőztetsz? — Bizony, a festékekből párolgó illékony anyagok akár 5 (!) évig is szennyezhetik a szoba levegőjét! (Forrás: ez a cikk.) 

Ha már a festékkel való érintkezés komoly veszélyeket rejt, el tudod képzelni, milyen ártalmas az egészségedre hosszú távon ezekkel az anyagokkal körülvéve élni? — Így hát nem csak télen, de az év minden szakában bölcs lépés természetes anyagokat választanod az otthonod kialakításához. :) 

környezetbarát bútorfesték - tejfesték - vegyszermentes - Azúr Bagoly

 

EZÉRT VÁLASZD A TEJFESTÉKET BÚTORAID MEGÚJÍTÁSÁHOZ:

     . Nem tartalmaz semmilyen káros alkotóelemet, ólmot, latexet, illatanyagot, olajszármazékot; ezen kívül oldószermentes, és nem gyúlékony. 

     . Kizárólag természetes alkotóelemekből készül, így vegyszerekre érzékenyek, kismamák és gyerekek környezetében, sőt szülőszobákban, kórházakban is nyugodtan használhatod. Míg a legtöbb bútorfestékkel szabadlevegőn ajánlatos csak dolgozni, addig tejfestékkel biztonságosan festhetsz zárt térben is: így a bútorfelújító szezon nem májustól szeptemberig, hanem egész évben tarthat! :)

     . Elképesztően gyorsan (kb. fél óra alatt) megszárad: mire körbeérsz a bútoron, már viheted is fel a következő réteget! Juhúúú! 

     . Szagtalan — de tényleg! :) Ha jártál már úgy, hogy egy szagmentesnek ígért festék gőze fojtogatott mázolás közben, a tejfesték nagyon kellemes meglepetést fog okozni: festés közben nagyon enyhe agyagillata van, ami száradás közben teljesen eltűnik. 

     . A tejfesték biológiailag lebontható; nem károsítja az élővilágot: a maradék festéket tedd egész nyugodtan a komposztba!

     . Az Azúr Bagoly Tejfesték a legtöbb festékkel ellentétben por alakban kapható: így csökken a szállítás széndioxid-kibocsátása, ráadásul nincs szükség mesterséges tartósítószerek használatára sem! 

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

Ha szeretnél még többet megtudni a környezetbarát bútorfestékekről, ezt a bejegyzést érdemes elolvasnod. 

Ha tovább ismerkednél a tejfestékkel, kattints ide

 

A blogon sok-sok tejfestékkel készült átalakítást találsz, kedvcsinálónak pedig íme néhány kedvenc darabom:

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

Ugye, már holnap ecsetet ragadnál? — Ha a válaszod igen, akkor itt rögtön meg is vásárolhatod az alkotáshoz szükséges eszközöket és alapanyagokat. :)

környezetbarát bútorfesték - tejfesték - vegyszermentes - Azúr Bagoly

 

bútorfestés bútorfelújítás környezetbarát tejfesték

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Alkotóműhely: A Mosdósarok

Mosdósarok DIY-módra: az Alkotóműhelyben a mosdószekrény, a bútorfestés, sőt még a "csempe" is sajátkezűleg készült. 

Bővebben

Alkotóműhely: A Mosdószekrény

Sokszor kérdezitek, hogy lehet-e a tejfestéket a vizes helyiségekben alkalmazni. – Igen: mindez a megfelelő felületvédelmen múlik csak! :) Az Alkotóműhely mosdópultját is ezt az elvet szem előtt tartva készítettük. 

Bővebben

Az Új Színekről...

A Tejfesték nemrég új színekkel gazdagodott, márkanév-váltáson ment át, új csomagolást kapott. Az idén megjelent új tejfesték-árnyalatok kapcsán összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket: ebben a bejegyzésben most mindegyikre megtaláljátok a választ!...

Bővebben