bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés — tanfolyam az alapok elsajátításához

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Télen se tedd le az ecsetet!

Mágika, 2017.02.08.

Régóta tart a tél, az igazi tavaszig pedig még legalább két hónap van hátra. A legtöbb bútorfestő ilyenkor kényszerpihenőre vonul, hiszen festékekkel általában nem egészséges zárt térben dolgozni. Pedig a bútorfestő-szezont akár Te is könnyedén meghosszabbíthatod...

 

...elég az alapanyagok összetételére odafigyelned. A TEJFESTÉK semmilyen vegyszert nem tartalmaz, így festés közben biztosan nem lélegzel be káros anyagokat. — Akár holnap is nyugodtan nekifoghatsz az ez évre tervezett átalakításoknak; meglátod: az alkotás öröme és a színek frissessége egyből kilendít majd a komor januári hangulatból! :) 

 

Egyébként tudtad, hogy a legtöbb festékben megtalálható adalékanyagok által okozott egészségügyi kockázatokat (amik között a fejfájástól, émelygéstől, bőrirritációtól kezdve az asztmán és a légzési nehézségeken át egészen a máj- és veseelégtelenségig rengeteg ijesztő probléma szerepel) nem tudod egyszerűen kiiktatni azzal, ha festés közben védőfelszerelést használsz és alaposan kiszellőztetsz? — Bizony, a festékekből párolgó illékony anyagok akár 5 (!) évig is szennyezhetik a szoba levegőjét! (Forrás: ez a cikk.) 

Ha már a festékkel való érintkezés komoly veszélyeket rejt, el tudod képzelni, milyen ártalmas az egészségedre hosszú távon ezekkel az anyagokkal körülvéve élni? — Így hát nem csak télen, de az év minden szakában bölcs lépés természetes anyagokat választanod az otthonod kialakításához. :) 

környezetbarát bútorfesték - tejfesték - vegyszermentes - Azúr Bagoly

 

EZÉRT VÁLASZD A TEJFESTÉKET BÚTORAID MEGÚJÍTÁSÁHOZ:

     . Nem tartalmaz semmilyen káros alkotóelemet, ólmot, latexet, illatanyagot, olajszármazékot; ezen kívül oldószermentes, és nem gyúlékony. 

     . Kizárólag természetes alkotóelemekből készül, így vegyszerekre érzékenyek, kismamák és gyerekek környezetében, sőt szülőszobákban, kórházakban is nyugodtan használhatod. Míg a legtöbb bútorfestékkel szabadlevegőn ajánlatos csak dolgozni, addig tejfestékkel biztonságosan festhetsz zárt térben is: így a bútorfelújító szezon nem májustól szeptemberig, hanem egész évben tarthat! :)

     . Elképesztően gyorsan (kb. fél óra alatt) megszárad: mire körbeérsz a bútoron, már viheted is fel a következő réteget! Juhúúú! 

     . Szagtalan — de tényleg! :) Ha jártál már úgy, hogy egy szagmentesnek ígért festék gőze fojtogatott mázolás közben, a tejfesték nagyon kellemes meglepetést fog okozni: festés közben nagyon enyhe agyagillata van, ami száradás közben teljesen eltűnik. 

     . A tejfesték biológiailag lebontható; nem károsítja az élővilágot: a maradék festéket tedd egész nyugodtan a komposztba!

     . Az Azúr Bagoly Tejfesték a legtöbb festékkel ellentétben por alakban kapható: így csökken a szállítás széndioxid-kibocsátása, ráadásul nincs szükség mesterséges tartósítószerek használatára sem! 

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

Ha szeretnél még többet megtudni a környezetbarát bútorfestékekről, ezt a bejegyzést érdemes elolvasnod. 

Ha tovább ismerkednél a tejfestékkel, kattints ide

 

A blogon sok-sok tejfestékkel készült átalakítást találsz, kedvcsinálónak pedig íme néhány kedvenc darabom:

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

tejfesték - környezetbarát bútorfesték - Azúr Bagoly

 

Ugye, már holnap ecsetet ragadnál? — Ha a válaszod igen, akkor itt rögtön meg is vásárolhatod az alkotáshoz szükséges eszközöket és alapanyagokat. :)

környezetbarát bútorfesték - tejfesték - vegyszermentes - Azúr Bagoly

 

bútorfestés bútorfelújítás környezetbarát tejfesték

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Workshop-ok Kapolcson

Július 20-án 10 napra kitelepülünk a Művészetek Völgyébe, Kapolcsra. A standunknál a fesztivál minden napján szervezünk workshop-okat. Az idei évben minden eddiginél szélesebb program-kínálatból válogathatsz majd! :)

Bővebben

Készülődés Kapolcsra I.

Ez a komód a Duna Televízió Család-barát című műsorában lépett először színre... méghozzá a tejfesték-paletta Tenger nevezetű színére! Haha.

Bővebben

Művészetek Völgye: JÖVÜNK!

A Művészetek Völgye kitüntetett helyet foglal el a kicsi szívünkben: 2015-ben itt léptünk ki az online világ határai mögül legeslegelőször, s kaptunk egy jóóó nagy kezdőlökést az előttünk álló út megtételéhez. :) Az idei alkalommal pedig immár harmad...

Bővebben