bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

5+1 bútorfestési hiba

Van néhány tipikus csapda, amibe a legtöbb kezdő bútorfestő beleesik: ezeket könnyedén ki tudod kerülni, ha megfogadod az itt leírtakat. :) Ez a lista nem csak a saját tapasztalataim alapján készült (bár ezeket a hibákat javarészt én is elkövettem ám...): a vásárlóinktól és

Partnereink


Címkefelhő

Hogyan válassz csiszolópapírt?

Mágika, 2017.02.06.

A bútorfelújítás szinte minden lépésénél kulcsszerepet kap a CSISZOLÓPAPÍR. — De mégis hogyan válaszd ki az éppen megfelelőt? 

 

A csiszolópapírok világában egyáltalán nem nehéz eligazodni: az ívek hátulján lévő számozás jelzi, hogy a durva-közepes-finom skálán hol helyezkedik el a kezedben lévő darab.

csiszolópapír - útmutató - bútorfelújítás - Azúr Bagoly

Minél nagyobb a papír hátulján lévő szám, annál finomabb csiszolópapírral van dolgod. 

 

A bútorfelújítás során alapvetően háromféle csiszolópapírra lehet szükséged: 

     . a régi festék- vagy lakkréteg eltávolításához DURVA szemcséjű darabra: ez körülbelül a 80 és a 120 közötti számozású papírokat jelenti

     . a festés előkészítése során a felület érdesítéséhez KÖZEPES erősségű darabra: ez körülbelül a 150 és a 180 közötti számozású papírokat jelenti

     . a felületkezelés előtt a festés apró hibáinak javítására és a festék felületének elsimítására FINOM szemcséjű darabra: ez nagyjából a 240 és 400 közötti számozású papírokat jelenti. 

(A 80 alatti számozású csiszolópapírokat jellemzően famegmunkálás során, a 400 feletti számozású csiszolópapírokat pedig általában polírozáshoz használják.)

 

A csiszolópapírok használata során 3 alapszabályt tarts be:

     . a lehető legfinomabb csiszolópapírt válaszd, ami még elvégzi a szükséges feladatot (azaz például ne érdesíts 100-as szemcseméretű papírral, mert felesleges karcokat képezhetsz vele)

     . a durva szemcséjű papírtól a finom szemcséjű papír felé haladj: a munkát kezdd a legdurvább csiszolópapírral, majd fokozatosan válts egyre magasabb számozású csiszolópapírra, amíg el nem érsz a felület végleges kialakításához kívánatos finomságú papírig 

     . igyekezz mindig a fa szálirányával megegyező mozdulatokkal dolgozni

 

A webáruházban szerettük volna megkönnyíteni a választásod, ezért a bútorfelújítás mindegyik lépéséhez egyetlen csiszolópapírt találsz csak: a régi festék/lakk eltávolításához a 100-as erősségű papírt, a festés előtti érdesítéshez a 150-es szemcsenagyságú papírt, a festék elsimításához pedig a 280-as finomságú papírt. — A régi bútorok felújításához és a tejfesték használatához szerintünk ezek passzolnak a leginkább. :) 

 

A csiszolópapírok beszerzésekor az volt a célunk, hogy az átlagos darabok árfekvésében prémium minőségű terméket kínáljunk Neked az Azúr Bagoly webáruházban, ezért választottuk a Klingspor szuper csiszolópapírjait (és közülük is a kifejezetten strapabíró fajtát). Az alumínium-oxid-borítás sajátossága, hogy csiszolás közben folyamatosan új vágófelületek képződnek rajta, ami növeli a csiszolópapír élettartamát. 

 

Nem is gondoltam volna, hogy egy csiszolópapírokról szóló bejegyzés ennyire hosszúra is nyúlhat, hihi… Nos, ha már így alakult, remélem, hogy találtál hasznos tudnivalókat ebben a szösszenetben. :)

 

Szívesen olvasnál még hasonló útmutatókat bútorfelújítás-témában? – Iratkozz fel hírlevelünkre itt!

bútorfelújítás csiszolópapír útmutató

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Shou Sugi Ban technika

A shou sugi ban egy tradícionális japán eljárás, amivel a fa bármilyen vegyszer használata nélkül legalább száz évre tartósítható. – A siker kulcsa egyszerű: lobbantsd lángra a faanyagot!

Bővebben

Balaton Színű Éjjeliszekrények

Ha nyár, akkor... BALATON! :) Amióta az eszemet tudom, nem múlik el nyár anélkül, hogy meglátogatnám a Balaton partját. A vidékhez feltétlen, örök, rendíthetetlen rajongás fűz. Nekem a Balaton a Riviéra.

Bővebben

Füst Színű Komód

A szürke nem véletlenül lépett elő az utóbbi évek uralkodó trend-színévé: rengeteg árnyalata — mint tudjuk, legalább ötven, hehe — közül mindenféle hangulathoz találni megfelelőt, ráadásul nincsen olyan szín, amivel ne lehetne stílusosan kombinálni! ...

Bővebben