bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

VIDEÓ: Így keverd a tejfestéket!

Mágika, 2016.08.18.

A tejfesték kikeverése nem bonyolultabb, mint egy pohár kakaót elkészíteni: ebben a rövid videóban megnézheted, valóban milyen egyszerű ez a művelet!

 

Körülbelül egy éve írtam már a tejfesték keveréséhez pár tippet (itt találod a bejegyzést), de az azóta eltelt időben, a workshop-ok és egyéb személyes találkozások alkalmával arra jutottam, hogy sokkal beszédesebb mindezt megmutatni – így hát készítettem egy rövid videót róla.

A tejfesték kizárólag természetes összetevőkből áll, így tartósítószert sem tartalmaz: készrekevert állapotban így rövid ideig áll csak el – ezért forgalmazzuk por alakban.  A festékport egyszerűen keverd el azonos mennyiségű vízzel, és már festhetsz is! 

Ha még csak most ismerkedsz a tejfestékkel, talán kissé idegenkedsz a festékkutyulástól – pedig nincs mitől tartani: ha valaha kevertél már egy pohár kakaót vagy egy bögre instant kávét, ez is ugyanúgy menni fog! :)

A por alakban kapható festéknek ráadásul két járulékos előnye is van:

 .   először is... a fel nem használt mennyiség por formában akármeddig eltartható: nem szárad be, nem romlik el;   

 .  másodszor pedig... kis tapasztalattal a festék állagát kedved szerint a saját festési technikádhoz, a festendő bútor anyagához, a választott módszerhez igazíthatod – ha például nyersfát festesz, keverheted kicsit hígabbra a tejfestéket, így könnyebben beszívódik a fa szerkezetébe... ha stencilezésre használod az anyagot, adagolhatsz jóval kevesebb vizet a festékporhoz, így garantáltan nem folyik majd a sablon alá... ésatöbbi. :) 

No de elég a dumából:

Néhány extra tipp:

 .  legegyszerűbben úgy ellenőrizheted, hogy megfelelő sűrűségűre keverted-e a tejfestéket, ha felkened a festendő felületre: ha úgy érzed, nehezen kenhető a festék, önts még hozzá vizet, ha azt látod, a festék megfolyik, adj még a keverékhez festékport – az ideális állagúra kevert tejfesték könnyedén kenhető és függőleges felületen sem folyik meg

 .  a különböző árnyalatok kissé más sűrűségű festéket adnak azonos mennyiségű vízzel elkeverve (a pigmentek más-más viselkedése miatt), ezért a keverési arányokat ne tekintsd kőbe vésett szabálynak: a sötétebb színek általában sűrűbbre, a világosabbak általában hígabbra keverednek

 .  munka közben időnként keverd át a tejfestéket; ha pedig úgy látod, sűrűsödött a keverék, pótold az elpárolgott vizet

 

A tejfesték gyönyörű színeiből új árnyalatokat is kikeverhetsz – ehhez itt találsz útmutatót. 

A kikevert tejfesték egy-két hétig eltartható – a tároláshoz itt találsz pár tippet. 

 

Szeretnél a tejfesték használatáról és a bútorfestés lépéseiről további hasznos ötleteket kapni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

tejfesték festékkeverés útmutató oldfashionedmilkpaint bútorfesték videó lépésről-lépésre

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben

Zománcfesték Átfestése

Sűrűn érkezik hozzám az a kérdés, hogy a zománcfestékkel mázolt felületek átfestése is megoldható-e házilag: ez a leggyakrabban az ajtók-ablakok átfestése kapcsán merül fel. Így ebben a bejegyzésben először sorra veszem, hogy milyen lépések szükséges...

Bővebben

Menta Színű Vitrin

A héten új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. :)

Bővebben