bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés — tanfolyam az alapok elsajátításához

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

A Műhely: mosdósarok (5)

Mágika, 2016.04.29.

A Műhelyben egyelőre egyetlen sarkocska van, amire jól esik ránézni: a mosdó. Jó ideje használatba vettük, ígértem is már, hogy megmutatom... hát íme!


műhely - mosdó - Azúr Bagoly

A mesés cementlapokat egy régi ház felújításakor bontották ki, mi pedig örömmel lecsaptunk rájuk! :) 

műhely - mosdó - Azúr Bagoly

Tisztítatlanul hoztuk el az egész halmot, sok törött-sérült darabbal együtt; ez volt a fizetség, és én azt mondom, megérte! (A Műhely belső ablakpárkányait is mind ezekből a lapokból raktuk ki.)

műhely - mosdó - Azúr Bagoly

A varrógépláb egy kertben várta a sorsa jobbrafordulását, amikor rátaláltunk.

műhely - mosdó - Azúr Bagoly

A mosdópult táblásított bükkből készült, méghozzá az Ember műhelyében (na ja, neki is van ám...); a színét két réteg Uszadékfa színű tejfestékből kevert pác adja; a víz elleni védelemről a már sokat dicsért tungolaj gondoskodik (4 rétegben dörzsöltem be).

műhely - mosdó - Azúr Bagoly

A mosdót kb. 4 hónapja használjuk, a tungolaj ez alatt az idő alatt szuperül vizsgázott: a víz semmilyen maradandó nyomot nem hagyott a fán: egy finom tisztítás után ma is ugyanolyan, mint aznap, amikor elkészültem vele!

műhely - mosdó - Azúr Bagoly

Nemrég olvastam, hogy a tungolajat régen hajótestek védelmére is használták Keleten... így aztán nem is csoda, hogy a mosdópulton is nagyon jól megállja a helyét. ;)

(A festés viszont a durva dörzsölést kicsit sem meglepő módon nem viseli jól, erre ügyelj, ha porózus festékkel festett felületet tisztítasz.)

műhely - mosdó - Azúr Bagoly

Ha választani kellene, sem tudnám megmondani, melyik építőelem a kedvencem ebben a kicsi sarokban... és ez nagyon is jól van így! :)

 

Ha lemaradtál az előző részekről, a Műhely eddigi történetét itt olvashatod:

A Műhely – a kezdetek (1)

A Műhely – lőn világosság (2)

A Műhely – nehéz idők (3)

A Műhely-ajtó (4)

Kíváncsi vagy a Műhely további alakulására is? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

műhely lakberendezés mosdó tungolaj pác

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

IKEA-hack #2

Ez az átalakítás azt mutatja meg, hogy egy bútor stílusa rafinált festészeti technikák elsajátítása nélkül is karakteresen átszabható ám! –  Hidd el: éppen elég az, ha a kiegészítőket jól választod meg és a színeket megfelelően eltalálod. :)

Bővebben

Alkotóműhely – Asztalok

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

Bővebben

Alkotóműhely: A Sütizősarok

A régit előszeretettel hasznosító vintage stílusba szuperül illenek a dolgok eredeti funkcióját újraértelmező darabok: az Alkotóműhely egyik sarkában akad is erre pár példa: gyere, megmutatom... :)

Bővebben