bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Régiből újat

Mágika, 2015.12.14.

Nemrég jelent meg kis országunk első bútorfestésről-bútorfelújításról szóló könyve, a Régiből újat. “Kötelező olvasmány!” – gondoltam, és rögtön felmarkoltam egy példányt. Ajánló.

 

A kötet írója, Krivarics Ditta lakberendező – ez szerintem különösen érdekes perspektívát ad az egész kötetnek… Először is: Mit szól egy lakberendező egyáltalán a festett bútorokhoz; hol képzeli el a helyüket a lakásban? Aztán: Hogyan nyúl egy szakértő a régi bútorokhoz, újragondolja-e vajon azok eredeti stílusát? Végül: Egy lakberendező tényleg képes-e ecsetet ragadni és bepiszkolni a kezét? :)

Ditta blogját rendszeresen olvasom (sőt online lakberendezési tanfolyamon is “jártam” nála), így abban biztos voltam, hogy stíluskérdésekben a könyv izgalmas és tanulságos lesz… ami aztán levett a lábamról: a kötet átgondolt szerkezete és a rengeteg-rengeteg hasznos tudnivaló! Igen, messze felülmúlta a várakozásaimat: a legtöbb “kreatív” témában íródott könyv leginkább szép, inspiráló képek albuma – ez a kötet viszont struktúráltan és világosan ad tanácsot, akár kezdőként fogsz ecsetet, akár sok-sok bútorfelújítás áll már mögötted.

Régiből újat - Bútorfelújítás mindenkinek - Azúr Bagoly

 

Ha érdekel a bútorfestés világa, jó szívvel ajánlom ezt a könyvet, mert…

     .  A megfelelő bútor kiválasztásától (fessük vagy ne fessük?) a kezdeti lépéseken és az eszközök kiválasztásán át a hazai bútorfesték-kínálat objektív bemutatásáig minden alapvető tudnivaló össze van benne gyűjtve.
Az én kedvenc oldalam persze a tejfestékről szól! :)

Régiből újat - Bútorfelújítás mindenkinek - Azúr Bagoly

 

     .  18 bútor megújulásának történetét követheted nyomon benne lépésről-lépésre. Itt a különféle anyagokat végre “működés közben” is láthatod, sőt sok-sok apró fogást és rafinált módszert is elleshetsz! (Az egyik kedvencem például: a bútor eredeti fogantyúját fesd száraz ecsettel – így megmarad a textúrája, mégsem üt el a darab többi részétől!)

Ditta közvetlen stílusába az is belefér, hogy a hibákat, kerülőutakat is leírja – szerintem sokszor ezek a legérdekesebb, legtanulságosabb lépések!

Régiből újat - Bútorfelújítás mindenkinek - Azúr Bagoly

Az Old Fashioned Milk Paint-tel készült éjjeliszekrény elkészítésébe a Renovatúra Műhely segített be. Lazacrózsaszín és Koromfekete párosítása: igazán szép és különleges darab lett!

 

     .  Tele van gyönyörű, inspiráló fotókkal! A kicsi szívemnek külön öröm, hogy a könyv azt is megmutatja: a színesre festett bútor sem feltétlenül harsány és ízléstelen: lehet kifinomult és izgalmas, lehet helye egy stílusos otthonban!

Régiből újat - Bútorfelújítás mindenkinek - Azúr Bagoly

Az első dolog, amivel ez a kötet már jóval a megjelenése előtt felkeltette a figyelmemet, az az ígéret volt, hogy végre nem a külföldön megszokott, ám itthon elérhetetlen bútorkínálatból, hanem a mindenki számára hozzáférhető, “kommersz” darabokból dolgozik majd. – Ez így is lett, a bútorok formavilága, funkciója mégis sokszínű; Ditta pedig szuper stílusérzékkel újítja meg őket – némelyiket korszakhoz hűen, másokat újraértelmezve (és közben a keze is nyilvánvalóan maszatos lett – éljen-éljen! :D). 

 

Szeretnél további érdekes, bútorfestéssel kapcsolatos tippeket olvasni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

bútorfestés bútorfelújítás tejfesték oldfashionedmilkpaint könyvajánló megjelenéseink

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben