bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

5+1 bútorfestési hiba

Van néhány tipikus csapda, amibe a legtöbb kezdő bútorfestő beleesik: ezeket könnyedén ki tudod kerülni, ha megfogadod az itt leírtakat. :) Ez a lista nem csak a saját tapasztalataim alapján készült (bár ezeket a hibákat javarészt én is elkövettem ám...): a vásárlóinktól és

Partnereink


Címkefelhő

Workshop-asztal

Mágika, 2015.07.14.

Facebook-os követőink már tudják, egy nagyszabású esemény készülődik az Azúr Bagoly életében: bizony, idén mi is ott leszünk a Művészetek Völgyében! – Ez persze rengeteg izgalommal és tennivalóval jár, különösen egy nemrég indult, másfélszemélyes vállalkozás esetében… de most nem erről szeretnék értekezni; koncentráljunk inkább a teendőkre: kell például egy asztal, amit a tejfestékkel ismerkedők körbeülhetnek majd!

 

Szerencsére pár csinos székkel együtt néhány hónapja vettünk egy együtt-adják-hát-visszük asztalt a retro "aranykorából". Workshop-okra pont egy ilyen masszív darab kell: alapállapotban négyen kényelmesen körbe tudják ülni, kinyitva pedig hat ember is vígan elfér körülötte.

Workshop-asztal - Azúr Bagoly

A nagyszüleimnél épp ilyen volt az étkezőben... már gyerekkoromban is csodáltam, ahogy a kicsike asztal szinte varázsütésre átváltozik, és az egész nagy famíliát képes egyszerre leültetni – de egy dolog már akkor is szüntelenül piszkálta a szépérzékemet: miért van az, hogy míg az asztal lapja egy fényesre lakkozott, a fa erezetét gazdagon láttató gyönyörű felület, addig a kinyitva megmutatkozó belső fele egy csúf, fára csak messziről emlékeztető, matt és kopott valami, amit a legjobb egy nagy damasztabrosszal minél sietősebben eltakarni? (Igen, engem kiskoromban ilyesféle dolgok feszítettek belülről… csoda, hogy nem lettem teljesen normális?)

Biztos így volt költséghatékony legyártani…

Workshop-asztal - Azúr Bagoly

Ezt a kétféleséget a bútor átalakítása során is szem előtt kellett tartani: az asztal tetején szépen mutatott az erezetet kihangsúlyozó pácolt felület; ugyanakkor a belső felén hiába próbálkoztam ugyanazzal a technikával, végül mégis a teljes fedőfestés mellett döntöttem – így lett az asztallap másik oldala mély Rozsdavörös színű.heart

Workshop-asztal - Azúr Bagoly

Az asztallapra egy strapabíró (de nem fényesre lakkozott), diószínű és rusztikus fafelületet képzeltem el – ennek elkészítéséről ebben a bejegyzésben írtam részletesen – hozzá pedig a pác melegségét hangsúlyozó, visszafogott színre festett lábat: így esett a választásom a Csokoládébarna+Koromfekete és Marcipán színekre az Old Fashioned Milk Paint palettájáról.

Workshop-asztal

A lábakat három, az asztallapokat két rétegben festettem, illetve pácoltam.

Workshop-asztal - Azúr Bagoly

A bútorfestő tanfolyamokon előfordulhat, hogy a festék kilöttyen, lecsepeg – hogy ezeket a foltokat nedves ruhával könnyedén letörölhessük, az asztallapokat több rétegben kezeltem a csodálatos, nagyhatalmú tungolajjal.

Ő lesz hát, akit körbeülünk a tejfestékkel való ismerkedés közben... szép? – Nem, azt azért nem mondanám...de már nem is csúnya! :) Tanulság: igazán mutatós bútort csak jó adottságokkal rendelkező darabból lehet létrehozni.

Workshop-asztal - Azúr Bagoly

A Művészetek Völgyében igyekszünk majd rövid, de tartalmas gyorstalpaló tanfolyamokat szervezni, ahol végre sajátkezűleg is kipróbálhatod a tejfestékkel való bútorfestéshez szükséges legfontosabb fogásokat a festékkeveréstől az antikolási technikákon át a felületkezelési módszerekig... a workshop-ok részletes programját nemsokára megismerheted itt a blogon!

A Facebook-eseményhez pedig itt csatlakozhatsz.

tejfesték bútorfelújítás bútorfestés bútorfesték tungolaj retro asztal oldfashionedmilkpaint

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Balaton Színű Éjjeliszekrények

Ha nyár, akkor... BALATON! :) Amióta az eszemet tudom, nem múlik el nyár anélkül, hogy meglátogatnám a Balaton partját. A vidékhez feltétlen, örök, rendíthetetlen rajongás fűz. Nekem a Balaton a Riviéra.

Bővebben

Füst Színű Komód

A szürke nem véletlenül lépett elő az utóbbi évek uralkodó trend-színévé: rengeteg árnyalata — mint tudjuk, legalább ötven, hehe — közül mindenféle hangulathoz találni megfelelőt, ráadásul nincsen olyan szín, amivel ne lehetne stílusosan kombinálni! ...

Bővebben

Rózsakvarc Színű Komód

Őszintén szólva a rózsaszín legtöbb tónusával ki lehet engem kergetni a világból: a harsány pink, a tündibündi babarózsaszín egyáltalán nem az én színeim. ...a füstös-púderes rózsaszín árnyalatok viszont szerintem a leges-legizgalmasabb színek közé t...

Bővebben