bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS: útmutató kezdőknek

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Szék Festése: VIDEÓ

Mágika, 2019.03.07.

Nemrég meghívást kaptunk a Duna Televízió Család-Barát című műsorába. Juppííí! Hosszadalmas törpölés után végül egy pár széket vittünk magunkkal: ezeket az adás alatt alakítottam át. 
 

Az Antik-Sziget lerakatában vadásztunk össze még kb. 1 évvel ezelőtt 12 darab széket, amik az Alkotóműhely munkaasztalait veszik majd körül. 4 darab közülük ilyen formájú:

szék festése tejfestékkel - Azúr Bagoly

 

Az a helyzet, hogy nem igazán szeretek széket festeni, úgyhogy nem is fogtam még neki ezeknek az átalakításoknak... EDDIG! Ez a felkérés éppen jó alkalom volt arra, hogy végre elővegyem ezeket a darabokat, hiszen két darab széken 5-10 percben is szuperül demonstrálható a bútorátalakítás összes lépése:

   1. tisztítás (+ maszkolószalag felragasztása)

   2. festés 

   3. a felpattogzó festékdarabok eltávolítása 150-es szemcsenagyságú csiszolópapírral

   4. simítócsiszolás 280-as szemcsenagyságú csiszolópapírral

   5. viaszolás

 

 A székfestés-fóbiám egyébként teljesen alaptalan, mert kifejezetten gyorsan lehet haladni a munkával: ez a videóban is látszik, szerintem: (Kattints a képre az indításhoz!)

szék festése tejfestékkel - Azúr Bagoly

(A bútorfestés-blokk első része 18:50-nél, a második része pedig 1:22:18-nál kezdődik.) Link: https://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2019-02-26-i-adas/

 

A székek korábban már valószínűleg fel lettek újítva, mert a lazúrozás nem tűnt egyenletesnek rajtuk: ilyen esetben szerintem jó döntés fedőfestékkel eltakarni a felületet. A cél az volt, hogy ez a viseltes székpár az átalakítás után is megőrizze régies jellegét, ugyanakkor mégis felfrissüljön. A TEJFESTÉK a mesésen elöregedett festékrétegre emlékeztető felület kialakításában utolérhetetlen: 

szék festése tejfestékkel - Azúr Bagoly

 

szék festése tejfestékkel - Azúr Bagoly

 

szék festése tejfestékkel - Azúr Bagoly

 

Az eredmény szuperül fog passzolni az Alkotóműhely stílusához, ahol a tálalószekrény ugyanilyen rusztikus jellegű, a tárolókomód pedig ugyanígy Kagylóhéj színű. 

szék festése tejfestékkel - Azúr Bagoly

 

FELHASZNÁLT ANYAGOK:

  > Azúr Bagoly Tejfesték Kagylóhéj színben

  > 150-es és 280-as csiszolópapírok

  > Daddy Van's bútorviasz

  > ecset

 

2 darab szék átalakítása fél nap alatt megoldható (ráadásul nagyjából 3 000 Ft-os költségvetésből), így hát ne félj nekifogni a jobb sorsra érdemes darabjaid megújításának! Ha bármi kérdésed akad a bútorfelújítással kapcsolatosan, akkor írj nyugodtan!

 

Kagylóhéj vintage bútorfestés bútorfelújítás székfestés tejfesték útmutató

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Riport az Alkotóműhelyből

Vajon hogyan járulnak hozzá a bútorok az otthon beszívott levegő minőségéhez? – A Kék Bolygó magazinműsor legutóbbi adása az illékony szerves vegyületek sajnos még kevéssé ismert veszélyeit járta körbe. A riport egyik helyszíne az Alkotóműhely volt.....

Bővebben

bútorfestés-iskola I.: előkészítés

A mai bejegyzéssel egy olyan sorozatot indítunk, amiből lépésről-lépésre a bútorfestés minden csínját-bínját elsajátíthatod majd. 

Bővebben

Alkotóműhely – Galéria

A bútorvadászat általában nem egy kétperces műfaj, főleg akkor, ha kifejezetten határozott elképzelések mentén műveljük… szerintem mégis érdemes kivárni azt, hogy a megálmodott darab szembejöjjön, mert egy szeretnivaló bútorban aztán igazán hosszan l...

Bővebben