bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Mágika, 2017.10.30.

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül, gyorsan szárad. 

 

Ha eddig a bútorfestés műfaját csak távolról szemlélted, de nem mertél sajátkezűleg belevágni egy darab átalakításába, akkor ez a bejegyzés Neked szól! Gyakran érkezik hozzám az a kérdés, hogy "Hogyan fogjak neki a bútorom átalakításának?". Arra gondoltam hát, hogy ezúttal lépésről lépésre bemutatom egy éjjeliszekrénypár megújításának történetét.  

 

LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE:

1. A festés előtt 150-es erősségű csiszolópapírral átdörzsöltem a felületet, hogy a laza lazúrréteget eltávolítsam, illetve hogy az esetleg a felületbe beivódott szennyeződésektől megszabaduljak. Látod, nem csiszoltam egészen a nyers fáig a felületet:

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

Az érdesítés után mosogatószeres vízzel lemostam a felületet, majd kétszer leöblítettem tiszta vízzel. Fontos, hogy se por, se zsír, se tisztítószer-maradvány ne maradjon a felületen.

 

 >>> Ez is érdekelhet: BÚTORFESTÉS-ISKOLA I.: előkészítés – A végeredmény minőségét leginkább az befolyásolja, amit a festés ELŐTT teszel a bútorral! Ez az útmutató a használt bútorok előkészítéséhez nyújt segítséget, hiszen a leggyakrabban lakkozott/politúrozott/festett/laminált stb. felületet szoktunk átfesteni. 

 

2. Az előkészített felületen fatapasszal kijavítottam a hibákat. (A fatapasz használatáról itt olvashatsz egy rövid útmutatót.) 

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

3. Az első réteghez Extra-Bond tapadásfokozót kevertem a festékbe (1 rész festékpor + 1 rész víz + 1 rész adalékanyag) az egyenletes fedés érdekében. Az első réteg szinte mindig csúf és foltos, ettől nem kell megijedni! :) (A tejfestékhez nem szükséges – és nem is ajánlott – alapozót használni!)

A tejfesték szupergyorsan szárad, így a második réteget már 1 óra múlva fel tudtam vinni.

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

 >>> Ez is érdekelhet: BÚTORFESTÉS-ISKOLA II.: Mikor használj tapadásfokozót? 

 

4. Az utolsó réteg száradása után finom csiszolópapírral átsimítottam a felületet.

 

5. A festék felületét bútorviasszal zártam le. (A bútorviasz használatához itt találsz egy útmutatót.) A viasz gyönyörűen elmélyíti a Boróka színét. (A fiók ezen a képen még kezeletlen állapotban látható.)

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

KÉSZ!

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

 

FELHASZNÁLT ANYAGOK:

  > Azúr Bagoly Tejfesték Boróka színben

  > Azúr Bagoly Tejfesték Krémszín árnyalatban (a fiókok belsejének festéséhez)

  > Extra-Bond tapadásfokozó 

  > 150-es és 280-as csiszolópapírok

  > Daddy Van's bútorviasz

  > ecset

 

 

Szeretnél egyéb hasznos leírásokat olvasni bútorfestéssel kapcsolatban? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

asztalfelújítás tejfestékkel

Boróka vintage bútorfestés bútorfelújítás tejfesték útmutató

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben