bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés — tanfolyam az alapok elsajátításához

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

BÚTORFESTÉS: útmutató kezdőknek

Mágika, 2017.10.30.

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül, gyorsan szárad. 

 

Ha eddig a bútorfestés műfaját csak távolról szemlélted, de nem mertél sajátkezűleg belevágni egy darab átalakításába, akkor ez a bejegyzés Neked szól! Gyakran érkezik hozzám az a kérdés, hogy "Hogyan fogjak neki a bútorom átalakításának?". Arra gondoltam hát, hogy ezúttal lépésről lépésre bemutatom egy éjjeliszekrénypár megújításának történetét.  

 

LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE:

1. A festés előtt 150-es erősségű csiszolópapírral átdörzsöltem a felületet, hogy a laza lazúrréteget eltávolítsam, illetve hogy az esetleg a felületbe beivódott szennyeződésektől megszabaduljak. Látod, nem csiszoltam egészen a nyers fáig a felületet:

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

Az érdesítés után mosogatószeres vízzel lemostam a felületet, majd kétszer leöblítettem tiszta vízzel. Fontos, hogy se por, se zsír, se tisztítószer-maradvány ne maradjon a felületen.

 

2. Az előkészített felületen fatapasszal kijavítottam a hibákat. (A fatapasz használatáról itt olvashatsz egy rövid útmutatót.) 

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

3. Az első réteghez Extra-Bond tapadásfokozót kevertem a festékbe (1 rész festékpor + 1 rész víz + 1 rész adalékanyag) az egyenletes fedés érdekében. Az első réteg szinte mindig csúf és foltos, ettől nem kell megijedni! :) (A tejfestékhez nem szükséges – és nem is ajánlott – alapozót használni!)

A tejfesték szupergyorsan szárad, így a második réteget már 1 óra múlva fel tudtam vinni.

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

4. Az utolsó réteg száradása után finom csiszolópapírral átsimítottam a felületet.

 

5. A festék felületét bútorviasszal zártam le. (A bútorviasz használatához itt találsz egy útmutatót.) A viasz gyönyörűen elmélyíti a Boróka színét. (A fiók ezen a képen még kezeletlen állapotban látható.)

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

KÉSZ!

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

bútorfestés - útmutató - vintage - tejfesték

 

 

FELHASZNÁLT ANYAGOK:

  > Azúr Bagoly Tejfesték Boróka színben

  > Azúr Bagoly Tejfesték Krémszín árnyalatban (a fiókok belsejének festéséhez)

  > Extra-Bond tapadásfokozó 

  > 150-es és 280-as csiszolópapírok

  > Daddy Van's bútorviasz

  > ecset

 

 

Szeretnél egyéb hasznos leírásokat olvasni bútorfestéssel kapcsolatban? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

asztalfelújítás tejfestékkel

Boróka vintage bútorfestés bútorfelújítás tejfesték útmutató

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

A TEJFESTÉK mint Természetes Falfesték

A tejfesték már évszázadok óta használatos nem csak bútorok, de falfelületek festésére is. Tudtad például, hogy az egyiptomi piramisokban található freskók is tejfestékkel készültek? – Bizony!

Bővebben

Szék Festése: VIDEÓ

Nemrég meghívást kaptunk a Duna Televízió Család-Barát című műsorába. Juppííí! Hosszadalmas törpölés után végül egy pár széket vittünk magunkkal: ezeket az adás alatt alakítottam át. 

Bővebben

A Műhely: a blogíró-sarok (13)

Az itthoni műhelyem szépítése az utóbbi évben igencsak hátrasorolódott, pedig itt már a berendezkedés örömteli része: a dekorációs fázis zajlik éppen. A „blogíró”-sarok például körülbelül másfél éve alakul (úgy emlékszem, hogy a fotel kárpitozása 201...

Bővebben