bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

IKEA-hack #4

Mágika, 2018.05.03.

Az áprilisi IKEA-hack workshop szuper élmény volt! (...pedig nem is én festettem, hanem a 7 résztvevő!) Ez aztán megadta a lendületet a folytatáshoz! :)  – Azt gondoltam ki, hogy a workshop másik verziója két újabb izgalmas technika köré szerveződik majd: ezek közül az első a stencilezés lesz...

 

Az előző körben átalakított RAST-komódok (1, 2, 3) közül egy darab sem készült a rusztikus stílus képviseletében... pedig szerintem ez a puritán bútor..

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

...pár lépésben átalakítható úgy is, hogy aztán hitelesen viselhesse a vidékies jegyeket.

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

 

A stencilezéshez a Decor Labor Félkrajcár mintáját választottam. A gyerekkoromban a tyúkudvar volt a kedvenc helyem az egész világon... nos, úgy tűnik, hogy az ilyesféle emlékek huszonévekkel később ilyen formában törnek felszínre. :D

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

A Decor Labor sablonjaiban azt szeretem igazán, hogy mindegyik mintának saját története van, hiszen cementlapokról és festőhengerekről mentették át őket. A régi mintákat így rengetegféleképpen (falon, papíron, bútoron, padlón) alkalmazhatjuk a modern mindennapokban: ez is az értékmegőrzés egy útja.

A kiskakasos stencil elbűvölően szabálytalan rajzolata ráadásul a kézzel festett motívumokat idézi. (A stencilek között különösen ritka az ilyen mintázat!)

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

A vidékies stílus megteremtéséhez két dolgot változtattunk a komód formavilágán: először is tettünk egy elegáns lapot a bútor tetejére... 

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

...másodszor pedig vágtunk egy dekoratív mintát a lábazatot adó deszkába.

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

A régi parasztbútorok foganytúiról mintázott kerámiagombok (innen) szépen kiegészítik ezt a tradícionális motívomot.  

 

A bútor festéséhez kevertem egy füstös színezetű pácot (2 rész Ében + 8 rész Csokoládé, 1 rész festékpor : 3 rész víz), amivel az egész komódot átkentem. (A tejfesték árnyalatai gyönyörűen mutatnak páccá hígítva is!) A fiókokra ez után vittem fel a Hóvirág színű mintákat. (A stencilezéshez 2 rész festékporhoz csak 1 rész vizet adok, így nem folyik be a festék a sablon alá.) A fiókok érett színét végül a bútorviasz keltette valóban életre:

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

A bútor patinás felületének kialakításához itt-ott átolajoztam a komódot, és csak ez után kentem fel a Hóvirág színű rétegeket. – A tejfesték így innen-onnan lepergett...

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

...ami éppen úgy mutat, mintha hosszú évtizedek alatt öregedett volna a bútor ilyenné.

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

Ha van kedved kipróbálni ezt a technikát, akkor ne feledd...

ikea-hack - bútorfestés - tejfesték - stencil

...2018. május 27-én IKEA-hack workshop-ot tartunk az Azúr Bagoly Alkotóműhelyben, ahol széles stencil-választékkal várunk majd a Decor Labor kínálatából! Adj teret a kreativitásodnak: az alapanyagokat, a támpontokat, az eszközöket biztosítjuk mellé! :) A workshop-on azt szeretnénk megmutatni, hogy pár kreatív technika és néhány jól megválasztott kiegészítő segítségével a legeslegegyszerűbb darabot is a saját stílusodhoz alakíthatod. 

IKEA-hack workshop - jelentkezés

 

IKEA-hack RAST bútorfestés tejfesték Hóvirág stencil farmhouse népies-stílus ilyenvolt-ilyenlett vintage

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben